Autors Tēma: Liekam būt  (Lasīts 1598 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Bobs

Liekam būt
« : 2022. gada 20. oktobris, 09:31:29 »
1976.gada Rīgas kinostudijas Kolberga, Brenča garadarbs.
Kaut kā līdz šim nebiju vai arī sen bērnībā tikai skatījies. Noskatījos vakar. Biju pat diezgan pārsteigts pozitīvā nozīmē. Par reālismu - tā laika reālismu bez īpaša komunistiskā patosa. Komunaļņiks, šuleri un spekulanti, tā laika reālijas. Dažās vietās es, protams, piesietos par neveiksmīgu aktierspēli vai ainām, bet tikai dažās un tie tomēr sīkumi, salīdzinot ar filmas kā laikmeta liecības ieguldījumu. Kādēļ filmu agrāk nerādīja, īsti nesaprotu, jo arī padomju laikā tā nebija populāra apraidē.
Traucēja, protams, Pāvula balss Tomkusam, kurš citās folmās runā citā balsī (Dumpja laikam), kā arī raženā auguma neatbilstība cietumnieka tēlam, bet tas jau viss sīkums. Toties veikals Lotoss un vecie Škoda trolejbusi kā dzīvi :)
Jā, bija jāredz.

Atslēdzies Amālija

Atb: Liekam būt
« Atbilde #1 : 2022. gada 20. oktobris, 09:38:43 »
Tomkuss man ļoti patika. Filmu pirms kādiem mēnešiem sāku skatīties. Protams, smaidīju par dīvainībām. Piemēram, Tomkusa varonis iznāk no cietuma, šlipse ap kaklu. Lai parādītu dvēseles pārdzīvojumus, viņš to šlipsi ar aizgrābtības skatu taisa vaļīgāk.
Mīlas tēma tāda padebila. Kaut gan, dzīvē visādi notiek.

Brenčam jau vispār normālas filmas.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #2 : 2022. gada 20. oktobris, 10:21:33 »
...pēc tam, kad Šukšins notēloja to pozitīvo zeku, kurš grib mierīgu ģimenes dzīvi un aizmirst zonu, arī Brenčs varēja uzņemt šo - galvenais varonis nav komunisma cēlājs!...un kā mēs zinām, tad daudzas dāmas pievelk "sliktie" puiši...padomju kino ieguva otro elpu...   
Tagad padomāju, kas būtu, ja mamma būtu apprecējusies ar Aloizu un man būtu brālis vai māsa ar uzvārdu Brenčs?  :thinking:

Atslēdzies Minne

« Atbilde #3 : 2022. gada 20. oktobris, 10:30:19 »
Liekam būt 100x rādīta padlaikos

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #4 : 2022. gada 20. oktobris, 11:29:05 »
Ko jūs tā pēkšņi tik vecu filmu skatāties abi reizē  :sleep: :scratch:  Bobs un Amālija  :scratch:

Atslēdzies Trix

« Atbilde #5 : 2022. gada 20. oktobris, 12:05:00 »
Idejas klīst ēterā. Ja to ideju uztver viens, tad var uztvert arī citi. :D
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #6 : 2022. gada 20. oktobris, 12:12:04 »
"Liekam būt" pagājušo nedēļu rādīja LTV1 ar atjaunoto versiju!...neskatījos vēl, bet uzliku ierakstīties..   
Ja par aktualitātēm, tad kādas domas par jauno seriālu pēc Kolberga motīviem - "Krimināllieta iesācējiem" 

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #7 : 2022. gada 20. oktobris, 12:17:38 »
Noskatījos 3 sērijas. Ar interesi. 1968.gadu varu tik iedomāties. 1994.gada policija un tas laiks. Biju jau piemirsusi. Drausmas. Pēc 20 gadiem skatīšos (optimiste) par mūsdienām un teikšu to pašu.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #8 : 2022. gada 20. oktobris, 13:04:29 »
Liekam būt 100x rādīta padlaikos
mēs dzīvojām paralēlās dimensijās  :?:

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #9 : 2022. gada 20. oktobris, 13:07:57 »

Ja par aktualitātēm, tad kādas domas par jauno seriālu pēc Kolberga motīviem - "Krimināllieta iesācējiem" 

Tā kā pats tajos laikos dzīvoju, diezgan daudz gribas piekasīties un acīs krīt tas, ka tā nav īstenība, bet mākslas filma, ko veido pēc 30 gadiem. Citādi.. Ļoti saraustīta tā lēkāšana pa saistītajiem sižetiem, bet tas Kolbergam baigi raksturīgi un uz vecuma darbiem izpaužas trakāk. Kad filma beigsies, varbūt varēšu formulēties precīzāk un objektīvāk.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #10 : 2022. gada 20. oktobris, 14:34:54 »
...ai, nu nevajag piekasīties nabadzīgai Baltijas kino, ka nevar dabūt reālus artefaktus no tiem laikiem....es arī pukojos, ka filmā "Suflieris" 1939.gadā igauņu armijai ir amerikāņu civila lidmašīna no 50.gadiem...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #11 : 2022. gada 20. oktobris, 18:21:39 »
Piekrītu Bobam par baigo lēkāšanu, man tas traucēja. Bet citādi - nav pie sliktajiem latviešu veikumiem. Redzēju gan tikai kādas 3 sērijas, tad man piegrieza skābekli

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #12 : 2022. gada 20. oktobris, 18:45:00 »
Piedodiet, bet man drausmīgi krīt uz nerviem, ja nepareizi lieto lietuviešu uzvārdus. Vītauts Tomkus un ne Tomkuss, no kā izriet, ka Tomkum un ne Tomkusam.
 Arī Dejo ar zvaigzni nesaprotu to padebīlo balsojuma listi ar Maku. Tas gan no citas operas,bet ,vienalga, griež acīs. Briļļu maks, naudas maks, pipeļmaks? Saīsinājumu no Maksima vai Maksimiliāna veido ar diviem s galā, jo- Maksam, ar Maksu. Bet te skaties un lasi- Maks, labi, ka ne Kašera maks vai Aminatas maks.  :veee:

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #13 : 2022. gada 20. oktobris, 18:47:58 »
Vēlreiz atvainojos par off topic. Ja par filmu, tad viena no bērnības izklaidēm bija piezvanīt uz nejaušu numuru un aizsmakušā balsī pajautāt- Pēterson, vai naudu saņēmāt? Nezinu, kāpēc tas likās smieklīgi. :?:

Atslēdzies Minne

« Atbilde #14 : 2022. gada 20. oktobris, 19:22:08 »
Tas bija no Dāvanas pa telefonu - Pēterson, nedariet muļķības. Brauciet rīt uz Klaipēdu!