Autors Tēma: Prieks par veloceliņiem  (Lasīts 3257 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies alex

Re: Prieks par veloceliņiem
« Atbilde #15 : 2014. gada 02. decembris, 16:13:55 »

Nemaz ar nebrīnos, reiz jau tos tās pašas gudrās galvas projektē. Velosipēdistam gan ir viena liela priekšrocība, tāpat kā gājējam - var sijāties krustu šķērsu, gan pa ielām, gan ietvēm, piekāšot jebkādus rakstītos noteikumus un ierobežojumus (jā, es ar velo arī tāpat daru, vienīgais noteikums - veselais saprāts), kamēr autobraucējs ir ļoti strikti normēts.
Bet par ratiņniekiem gan atļaujiet iesmaidīt - jau tagad velobraucēji sūdzas, ka gājēji un māmiņas ar ratiņiem staigā pa veloceliņiem, un, ja pa tiem vēl ratiņkrēsli braukās, tad veloceliņš vispār zaudēs savu jēgu.

Ratiņnienkiem pa veloceliņu ir 100 reiz vieglak nekā pa ietvi parasto. Māmiņām arī. Bet par vides piemērotību cilvēkiem ar īpašākām vajadzībām ir jātaisa cits temats.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #16 : 2014. gada 02. decembris, 16:23:54 »
Ratiņniekiem ticu, ka vieglāk, bet ko tad velobraucēji teiks, ja būs jābremzē un jāapbrauc lēni ripojošie ratiņkrēsli, kad vienā pusē stāva apmale, otrā autostāvvieta? Kā tajā pašā Lāčplēša ielā.

Atslēdzies alex

« Atbilde #17 : 2014. gada 03. decembris, 11:08:43 »
Ratiņniekiem ticu, ka vieglāk, bet ko tad velobraucēji teiks, ja būs jābremzē un jāapbrauc lēni ripojošie ratiņkrēsli, kad vienā pusē stāva apmale, otrā autostāvvieta? Kā tajā pašā Lāčplēša ielā.

Nāksies pierast un pieciest. Pilsēta nav tā vieta, kur var "lidot" un neskatīties. Ne ar auto, ne ar velo. Pat, ja ir atsevišķa josla. Es propogandēju "dzīvosim draudzīgi un visiem būs labāk" principu.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #18 : 2014. gada 03. decembris, 11:23:34 »

Nāksies pierast un pieciest. Pilsēta nav tā vieta, kur var "lidot" un neskatīties. Ne ar auto, ne ar velo. Pat, ja ir atsevišķa josla. Es propogandēju "dzīvosim draudzīgi un visiem būs labāk" principu.

Tu ko?!?!? Velosipēdisti nav svētās govis?

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #19 : 2014. gada 03. decembris, 11:25:56 »
A varbūt tad vēl ērtāk būtu stumties pa ielas vidu? Un māmiņām ar ratiņiem arī, un pļāpājot blakus vairākās rindās? Manuprāt, brauktuve ir automašīnām, ietve gājējiem, veloceliņš velosipēdistiem. Pretējā gadījumā nekādam dalījumam vispār nav jēgas, un var noasfaltēt vienlaidu līdzenus laukumus starp mājām bez kāda marķējuma un lai visi pārvietojas juku jukām un krustu šķērsu, kā ienāk prātā.
Tas "dzīvosim draudzīgi un visiem būs labāk" visbiežāk tiek lietots ar nozīmi "es piekāsīšu tavas ērtības un tavas tiesības, jo MAN tā ir ērtāk, bet tu necepies."

Atslēdzies alex

« Atbilde #20 : 2014. gada 03. decembris, 11:36:16 »
A varbūt tad vēl ērtāk būtu stumties pa ielas vidu? Un māmiņām ar ratiņiem arī, un pļāpājot blakus vairākās rindās? Manuprāt, brauktuve ir automašīnām, ietve gājējiem, veloceliņš velosipēdistiem. Pretējā gadījumā nekādam dalījumam vispār nav jēgas, un var noasfaltēt vienlaidu līdzenus laukumus starp mājām bez kāda marķējuma un lai visi pārvietojas juku jukām un krustu šķērsu, kā ienāk prātā.
Tas "dzīvosim draudzīgi un visiem būs labāk" visbiežāk tiek lietots ar nozīmi "es piekāsīšu tavas ērtības un tavas tiesības, jo MAN tā ir ērtāk, bet tu necepies."

Sarunāts! Sāc ar sevi un neapstājies uz gājēju pārejām (pieņemu, ka esi autobraucēja), nebrauc krustojumā, ja nevari izbraukt no tā un "nesprūc" pie dzeltenā luksofora signāla.  :hi:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #21 : 2014. gada 03. decembris, 12:00:58 »
Redz, alex, katrs autobraucējs ir arī gājējs. Katrs. Un, zinot situāciju no abām pusēm, atšķirībā no tikai gājēja, prot satiksmē uzvesties un neuzskata sevi par vienīgo svēto govi, ar kuru visiem citiem ir "draudzīgi jādzīvo". 
Es turklāt arī ar velo mēdzu reizēm braukt, tā ka zinu situāciju no visām trim pusēm.
Un, savukārt, varu dot padomus tev - pirms šķērso ielu, pagrozi galviņu uz visām pusēm un pārliecinies, vai netuvojas auto vai velo, un nešķērso ielu tuvu braucoša transporta priekšā. Tas pats attiecas arī uz gājēju pārejām - neslāj savā taisnības apziņā zem riteņiem, bet palaid jau tuvu esošos un pārliecinies, ka nākamie stājas. Parūpējies, lai esi tumsā redzams (ja esi no visām pusēm auto lukturu apspīdēts, tas nenozīmē, ka tevi redz). Nesijājies ar velo starp mašīnām; pa ietvi braucot, rēķinies ar gājējiem, nešķērso krustojumus meteora ātrumā, utt., utt.
Varbūt, ja KATRS sāks ar SAVU uzvedību, nevis visu pārējo - nepareizo un viņam, svētajai govij, traucējošo -  vainošanu, mēs tiešām varētu dzīvot draudzīgāk. Gribētos.

Atslēdzies alex

« Atbilde #22 : 2014. gada 03. decembris, 12:21:06 »

Varbūt, ja KATRS sāks ar SAVU uzvedību, nevis visu pārējo - nepareizo un viņam, svētajai govij, traucējošo -  vainošanu, mēs tiešām varētu dzīvot draudzīgāk. Gribētos.

Pilnīgi un absolūti piekrītu Tavam pēdējam teikumam un uz to arī visus aicinu- sāc ar sevi!

Atslēdzies Betons

« Atbilde #23 : 2014. gada 03. decembris, 12:21:25 »
autovadītāji vs riteņbraucēji,
autovadītāji vs motociklisti,
riteņbraucēji vs gājēji

Pilngi bezjēdzīgas diskusijas, ar ko aizraujas ļoti daudzi, bet neviena no šīm vārdukaujām vēl nav atnesusi nekādu sakarīgu rezultātu. Vnk beidz diskutēt tas, kam pirmajam apnīk.

Atslēdzies alex

« Atbilde #24 : 2014. gada 03. decembris, 12:25:11 »
Vnk beidz diskutēt tas, kam pirmajam apnīk.

Še tev5!  :big_hug:

Atslēdzies Mango

« Atbilde #25 : 2014. gada 03. decembris, 12:26:22 »
vai apvainojas. :D