Man bija gumijene, taisīta uz pasūtījumu, bet nepaņemta, tāpēc mēs nopirkām diezgan lēti. Divvietīga, bet šaurāka nekā parastās. Bija izcila, labi vadāma. Mēs gan viņu ar smailītes airiem airējām, man vispār nepatīk klasiskie airi, kad neredzi, kur airē (ar muguru pa priekšu), var viegli ieraut siekstās, zaros, mucās un kur vēl ne. Vienvietīgās (īpaši padomju laika) ir baigās bļodas, kas grozās kā sūds pa āliņģi, ja vēl dibens pavisam plakans, tādas ar smailes airi nepaairēt.
Es teiktu, ka aizej uz kādu laivu veikalu, parunājies. Iespējams, Tev vispār vajag kaut ko mazāku. Padlaikos bija tāda "Lastočka", ja nekļūdos - piepūšama smailīte. Arī bija foršs aparāts, ātra. Tā Tava ideja par piepūšamo kajaku arī nav sliktākā, ja netaisies tur vadāt telti, guļammaisus un mugursomu nedēļai. No mana skatpunkta - es šādam braucienam ņemtu kaut ko mazu, vieglu un ātru. Lēnu šļūkt pa straumi var vienmēr un ar jebko, bet patīkamāk ir ar dažiem vēzieniem aizairēt kur gribi. Gumijas laiva tomēr ir lēna un prasa vairāk spēka.
Paskaties, kas izgatavo laivas, aizbrauc tur. Es tagad nemeklēšu, diez vai vairs atcerēšos, kas tie tādi bija, kur mēs pirms 25 gadiem pirkām.