Man izskatās pēc kārtējās akcijas "meklējam atslēgas, kur gaišāks, nevis kur pazuda" un pēc tamburīna dauzīšanas, lai pievērstu sev uzmanību, kā arī pēc iespēju izmantošanas, lai "apgūtu" naudu, ko vienmēr var atrast – turklāt ar daudzām nullēm – "interesantiem" projektiem, kaut gan tajā pašā laikā bērnu bezmaksas zobārstniecībai samazina kvotas.
IMHO šitos visus bija tagad jāliek mierā, varētu kādu galīgi ar Latviju nesaistītu pārcelt uz citu vietu. Bet visas Sakses un Upīšus - sasodīts, visi grib dzīvot un visi mēģina izdzīvot esošajā iekārtā. Mākslinieki jāvērtē pēc devuma, nevis pēc politisko pasūtījumu izpildīšanas, slavinot PSRS. Varētu domāt, ka viņiem bija baigās alternatīvas. Sibīrijā izsūtītais Bērziņš (persona izdomāta), rakstīja brīnišķīgu dzeju, lugas un prozu, bet pēc pusgada nomira, un par viņa dzeju neviens nezina, jo rokraksti nav saglabājušies un viņa ģimeni arī apšāva. Vai viņš ir kaut ko devis Latvijai? Viņa stāstus māca skolā? Kāds tos ir lasījis vismaz?
Arguments par Ļermontova un Puškina imperiālistiskajiem uzskatiem ir vispār nonsenss. Kārlis Ulmanis arī nebija nekāds komunists, un hercogam Jēkabam bija kolonijas. Īstenībā par TO GADSIMTU laikā bijušajām kolonijām ir jālepojas, jo tas norāda uz valsts vadoņa spējām un iespējām tādas iekarot un noturēt, kas, savukārt, norāda uz spēcīgu valsti. Pārmest tālaika imperiālistiem imperiālismu ir tas pats, kas pārmest kaķim gaļas ēšanu. Katram laikam savi paradumi. Ja šodien kāda valsts mēģina iekarot citu, tas vairs nav pieņemams, jo gadsimtu laikā cilvēces savstarpējā sadarbība (un apjoms) ir mainījies redzami.
Pēc maskavas metodičkas (ko neesmu ne acīs redzējusi, bet tūlīt kāds man piešūs) – valstī sūdi smeļas mutē, bet valsts rotaļājas ar spīgulīšiem, navis remontē kanalizāciju. Skolu sistēma ir di@sā (man bērni iet skolā, es to redzu), medicīna ir di@sā (vīrs strādā medicīnā, es to redzu), policijā trūkst darbinieku (dzirdu no "otrajām rokām" no tiem, kam ar policiju jāstrādā) utt. Ugunsdzēsēji dibina brīvprātīgās biedrības. WTF???? A valstī svarīgākais ir pārsaukt Annas Sakses ielu.
Kuru uztrauc, kādas Elizabetes vārdā ir nosaukta tā iela? Anglijas karaliene arī bija Elizabete. Kas vainas Elizabetēm? Dzelzceļa stacija "Oškalni". Bija. Kas vainas Ošu kalniem? Kurš tādu Oškalnu vispār atceras? Merķeli nezina, kāds vēl Oškalns. Otomāra Oškalna ielu pārsaukt par Oškalnu ielu un viss. Ne cilvēkiem galvu jauc, ne problēmas rodas. Zemitānam arī, labi pameklējot, neatradīs kaut ko, kur sirds dimanta oliņai melnumiņš uzbiris? Cik var tās ielas saukāt šurpu turpu.
IMHO neproduktīvi un lieki pašreizējā laikā.
Baidās, ka nepaspēs? Ka krievija uzvarēs un tad vairs nedrīkstēs nogāzt Ļermontovu? Tad nonesīs galvu ar visu rumpi pat par to, ka elpo, kāds tur vairs Ļermontovs.