Autors Tēma: Pensija  (Lasīts 3274 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Atb: Pensija
« Atbilde #15 : 2023. gada 25. marts, 12:39:41 »
Iespējams, Nāra kkā ieklikšķinājusi, ka neapliekamais minimums netiek piemērots. Tad, jā, iespējama tikai pārmaksa. Ir cilvēki, kas to izvēlas pilnīgi apzināti, tā pasargājot sevi no parāda gada beigās. Jo no neprognozēta ienākumu pieauguma neviens nav garantēts, un patīkamāk taču saņemt pārmaksu "trīspadsmitās algas" veidā, nevis attapties ar parādu.

Nakat, piedod, es saprotu vēlmi paspīdēt ar savu kompetenci, bet es bez tās lieliski varu iztikt.

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #16 : 2023. gada 25. marts, 15:00:22 »
Nu oficiālais rīks, lai sekotu pensijai ir manapensija.lv un darba ņēmējam vajadzētu atrast laiku atlaisties savās privātmājas zvilni, lai izanalizētu pagājuša gada pensiju fondu sniegumu. Kad darba ņēmēji ievēl Saeimā "narkotiku lietotāju bērnus" viņiem ir jārēķinās ar sekām. 
Gūstiet baudu sava dzīves laikā, un neceriet uz vecumdienām  :coffee:
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #17 : 2023. gada 25. marts, 20:12:46 »
Nakata kungs, diemžēl to seifu uzspiež obligātā kārtā. Jāmaksā par to, gribi vai negribi  :mrgr:
jä, glabā pie manis

Atslēdzies Minne

« Atbilde #18 : 2023. gada 25. marts, 20:18:51 »
jä, glabā pie manis

Pie Tevis par brīvu?

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #19 : 2023. gada 25. marts, 20:33:56 »
Pie Tevis par brīvu?
Protams, uzlikšu uz boksa un dubultošu

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #20 : 2023. gada 26. marts, 05:16:58 »
Mēs no literatūras zinām vārdu švindelis, turklāt latviešu valodā viņš jau ir senvārds, bet nu bankas pelna un uzķeras uz dažādiem švideļiem. Un, protams, finanšu ieguldījumi kara Eiropā un vispasaules infekcijas fona, nav nekas cits kā finanšu švindelis.p.s. kad jūs kādā dienas avizē esat lasījusi par kādu švindeli? ;)
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #21 : 2023. gada 29. marts, 10:11:25 »
Valsts uzspiestajos pensiju fondos ieguldītās naudas vērtības zudums inflācijas dēļ sacenšas ar ieguldījumu zudumu pensiju fondu īpašumu cenu krituma dēļ. Līdzšinējo iemaksu vērtības lielākā daļa jau pazudusi un atlikušās daļas pazušana ir neizbēgama pārskatāmā nākotnē.
https://neatkariga.nra.lv/ekonomika/409864-pensiju-piramida-bruk-no-visiem-sturiem?

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #22 : 2023. gada 29. marts, 12:20:44 »
...pensiju sistēma ir piramīda, to jau sen šeit skaidroju...maksā vieni, bet saņem citi...maksā strādājošie, bet saņem pensionāri...tā kā bērni dzimst maz, tad piramīdas apakša vairs nav stabila....kas vispār mūsdienās ir stabils?...miers?...šķiet, ka nē - tāpēc nevajag satraukties, ka kaut kas brūk, jo iespējams sabruks daudz lielākas lietas...

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #23 : 2023. gada 30. marts, 11:32:41 »
Tu izmisīgi runa par solidāro pensiju sistēmu, kas bija 90-tajos, bet tagad ir individuālo uzkrājumu sistēma, kad katrs pelna savu pensiju, virs vecuma pensijas ieguldot daļu no saviem nodokļiem ieguldījumos. ;) Liberālisms visos stūros!

Atslēdzies kvadra

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #25 : 2023. gada 30. marts, 16:21:03 »
Tu izmisīgi runa par solidāro pensiju sistēmu, kas bija 90-tajos, bet tagad ir individuālo uzkrājumu sistēma, kad katrs pelna savu pensiju, virs vecuma pensijas ieguldot daļu no saviem nodokļiem ieguldījumos. ;) Liberālisms visos stūros!
Zini, SNor, esmu jau pensionārs...un  man pofig, kas tur šobrīd ar zaudējumiem...jo pensija man ir zināma, mani apmierina, bet kad sabruks sistēma, tad domāšu tālāk, ja vēl elpošu..."izmisīga" runa ir lai pastāstītu citiem, to ko zinu, jo esmu pielicis roku šai sistēmas izveidei, bet varu arī klusēt par šo jautājumu! :)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #26 : 2023. gada 30. marts, 16:30:06 »
Ir bik kaitinoši lasīt "skaidrojumus", ka
....maksā strādājošie, bet saņem pensionāri...
it kā to vēl kāds šeit nezinātu.
Ne jau šajā nozīmē bija minēta "piramīda" manis ieliktajā linkā.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #27 : 2023. gada 30. marts, 16:50:14 »
Ir bik kaitinoši lasīt "skaidrojumus", ka it kā to vēl kāds šeit nezinātu.
Ne jau šajā nozīmē bija minēta "piramīda" manis ieliktajā linkā.
klau, negribu pat iedziļināties šajos rakstos....jo visi tie, lai būtu sensācija un apmeklējumi...bet ja par zaudējumiem, tad lieta ir elementāra...piemēram, esi iemaksājusi 1000 EUR, pirms gada ir uzkrājies 1500 EUR, bet šogad ir nokrities uz 1400 EUR...ai, ai, kas par brēku un neviens nav apmierināts, ka summā ir + 400 EUR, bet trādi rīdis par tiem zaudētiem 100...karš beigsies, Ukrainā visu atjaunos, tie kas tur ieguldīs, nopelnīs uz velna paraušanu un būs jau vairs ne 1400 EUR, bet vismaz 2000 EUR....vienīgi tad aplausu nebūs, jo paldies nav iecienīts - ar to "+" interneta rakstos nenopelnīt!    :mrgr:     

Atslēdzies daddy

« Atbilde #28 : 2023. gada 31. marts, 08:25:31 »

Protams, zinu, kāds man pensiju plāns un kādas reizes esmu pamainījusi. Paskatos ciparus, kad atsūta atskaiti, bet daudz neko neiedziļinos. Zinu tikai to, ka valsts garantētais 2.līmeņa pamats nekur nevar pazust neatkarīgi ne no kā un tas jau galvenais. Nopelnīs ko vairāk vai nē- nav lielas intereses, jo zaudēt neko nevar. Tuvinieks nesen aizgāja pensijā, smuka nauda tai līmenī, bet ārā neņēma, ļoti neklausījos, bet atstāja iekšā un katru mēnesi kko viņam izmaksā un pārējā nauda strādā.
Galvenais, atcerieties to- nenovēlēt šo līmeni , piemēram, konkrētam cilvēkam. Jo jūsu nāves gadījumā viņš šo naudu saņems tikai tad, kad pats aizies pensijā,  ne ātrāk. Jānovēl mantošanas kārtībā, tad naudu dabū uzreiz mantinieks vai mantinieki. To viegli nokārtot ar 1 klikšķi Latvija.lv.
Par Kvadras teikto par vid. Vienmēr brīnos, ka man katru gadu ir nodokļu pārmaksa, katru gadu , pagājušogad vid man atdeva pie 300eiro, nekad nav bijis, ka es esmu parādā.  Kas mani izbrīna- strādāju taču pašvaldības iestādē, ne jau privātā.  Kā rodas tie nepareizie nodokļi  :?:

Nāra, izceltais teksts parāda, ka TU NEKO NESAPROTI no pensiju fondiem, ja vien tavs tuvinieks nav igaunis. Piedod! :)
2. līmeņa pensijām nekas nav garantēts, pairst var VISU pie neveiksmīgām investīcijām (ok, nosaukumu laikam nē :D ).
IZŅEMT no 2. līmeņa neko nevar...

Vienlaikus Kvadras vienaldzība mani pārsteidz... lai gan ja visu mūžu strādāts "pa tumšo" vai "pa minimālo" un uzkrājumi tai fondā nekādi, tad tiešām nav vērts satraukties... bet tad 2x aktīvāk jādomā, no kā dzīvosi, kad būsi veca??!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #29 : 2023. gada 31. marts, 08:32:28 »

Snoris arī kautkādas pasakās dzīvo :)
Taču apskaties bildīti - 1. līmenis ir solidārā, 2. un 3. individuālā sistēma. 1. un 2. līmenis valsts "uzspiests", 3. brīvprātīgs