Autors Tēma: pukstu... publiski  (Lasīts 27707 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies daddy

Atb: pukstu... publiski
« Atbilde #210 : 2024. gada 03. novembris, 08:41:04 »

Šķiet, vismaz 20 gadus atpakaļ man bija doma, kā visas valsts sistēmas vajag unificēt, integrēt utt utjp :(

KĀPĒC??  :smej:
savulaik bija ASV filma (nosaukumu neprasi), kur cilvēks bija papisis identitāti, dēļ "unificētām sistēmām"...

es toreiz apmierināti konstatēju, ka LV nekas tāds nav iespējams - PMLP sava sistēma, CSDD sava, VSOAI sava, VID sava, Rīgas Domei sava, e-veselībai sava, bankai sava...kaut kur taču izdotos pierādīt, ka kamielis IR kamielis!! :) 

Juristi varētu izskaidrot ATŠĶIRĪBU starp personu APLIECINOŠU dokumentu (pase) un personu IDENTIFICĒJOŠU dokumentu (tiesības)... un kur tad darba caurlaide u.c. papirkas ar bildi un vārdu :)

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #211 : 2024. gada 04. novembris, 16:18:49 »
Vai man vienai pēdējā laikā liekas, ka kaut kas ir mainījies līdzcilvēku savstarpējas attiecībās?
Ja konkrēti, tad es par to, kā tiek izniekots mans laiks. Ar mani tas notiek nepārtraukti, piemērām:
1. Šefs piezvana un informē, ka izbrauc lai atvestu man dokumentus. Gaidu... dienu, otru dienu, trešajā ierodas (bez dokumentiem). Nu labs ir, viņš man maksā, lai es sēdētu mājā. Lai dara ko un kā vēlās.
2. Radene piezvana un pasaka, ka tuvākā brīvdienā atbrauks sīkie un grib ar mani parunāt par grāmatvedību. Gaidu, visu sestdienu, svētdienu, baidos no mājas iziet. Uz vakara pusi piezvana radene, sīkie bija atbraukuši, jauki atpūtušies. Jautāju, kāpēc neienāca. A,- saka,- Viņiem dzīves plāni mainījušies.
3. Konstatēju, ka man guļamistabā kumodei lādes izjukušas. Nav mana vaina, vienkārši taisītas no puņķiem un papīra. Parasti es pati remontēju, bet tomēr gribās lai to dara profesionāls. No 4 telefona numuriem tikai viens piekrita salabot, citi sīkus darbus nedara. Sarunājām, ka piezvanīšu ceturtdien no rīta un meistars atbrauks. Zvanu vairākas reizes, neviens klausuli neceļ. Dievs ar viņu, piezvanu paziņai, viņai vīrs galdnieks (man nepatīk draugu palīdzība, tie parasti naudu neņem, vai ņem ko ļoti minimāli un es pēc tam jūtos neērti). Paziņa Turcijā, būs tikai ceturtdien, protams, palīdzēs. Nolieku klausuli, atskan zvans- meistars. Varēs atbraukt pēcpusdien. Pasaku adresi (viņš atrodas 10min brauciena attālumā) Labs ir ( gan jau es tam paziņas vīram citu darbiņu atradīšu). Gaidu meistaru, nekur neeju... Nu principā, šodien pirmdiena... un es vairs neko negaidu.
Kas notiek ar cilvēkiem, kāpēc mēs vairs necienām citu cilvēku laiku? Katram kabatā telefons, grūti nospiest pogu un pateikt lai tevi negaida. Jautāju kolēģītei, kā viņa ar to tiek galā. Teica, ka vienkārši pasaka uzreiz, ka negaidīs ilgāk par 15 minūtēm. Nu ja, bet ja konkrēti tev tā vajadzība...
« Pēdējās izmaiņas: 2024. gada 04. novembris, 16:38:05 no olgucis »

Atslēdzies daddy

« Atbilde #212 : 2024. gada 04. novembris, 16:58:36 »
paaudzes mainījušās, normālie cilvēki jau zem zemes, vieni krāni palikuši... mob tel ir jau 30 gadus

Atslēdzies tuk

« Atbilde #213 : 2024. gada 04. novembris, 17:15:24 »
Varbūt vienkārši sagadīšanās, man tā nav...  :?:  Ja plāni mainās, informē.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #214 : 2024. gada 04. novembris, 18:42:37 »
Man šis ātri izbeidzās, kad pārtraucu ''gaidīt un ilgoties''. Ja nav stundu pēc norunātā laika, meklēju nākamo darītāju.

Precīzi tas pats bija ar otrpusi - varēju stundu lietū gaidīt. Līdz brīdim, kad pievācu autiņa atslēgas un pāris reizes vienkārši iesēdos un aizbraucu. Vistrakākais gadījiens bija, kad ziemassvētku vakarā gaidīju šamo kopā ar viņa draugu, 15 minūtres laikam pāri un es prom uz staciju. Abi kungi bija līki nomeklējušies.
Visus sakost!

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #215 : 2024. gada 04. novembris, 18:51:49 »
Pēdējos gados man visi kārtīgi meistari bijuši - ieradās precīzi sarunātajā laikā. Galu galā tas jau viņu pašu interesēs, ja piemānīs, tad klients otrreiz nezvanīs un citiem neieteiks. 

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #216 : 2024. gada 04. novembris, 19:59:22 »
Pēdējos gados man visi kārtīgi meistari bijuši - ieradās precīzi sarunātajā laikā. Galu galā tas jau viņu pašu interesēs, ja piemānīs, tad klients otrreiz nezvanīs un citiem neieteiks. 
Mani tas arī izbrīna. Galu galā, ja man patiktu viņa darbs es vēlāk varētu viņu izvēlēties arī lielākam darbam. Vispār, man pirmā doma bija, varbūt, meistars ir no dzērājiem. Tie parasti ir tādi, neprognozējami.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #217 : 2024. gada 04. novembris, 20:29:43 »
Viņi vienkārši pārāk labi dzīvo, jo tāpat ir uz izķeršanu. Katram, kas domājās kaut ko mākam no remontdarbiem, rinda stāv. Nupat mana kolēģe, kādu mēnesi gaidījusi, sagaidīja savu sarunāto "meistaru". Un it kā pat solīds vecis, bet darba kvalitāte tāda, kā kad abas rokas kreisās un galva īpaši ar intelektu neapgrūtināta. Plus bezkaunīgi centās apčakarēt ar naudu. Un tad? Mierīgi savu ķap-ļapīgo darbu nodarīja un aizdevās pie nākamā. Rinda gaida...

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #218 : 2024. gada 04. novembris, 21:14:14 »
Ja pats necienìsi savu laiku, tad arì citi necienìs.
Ja izdauktais meistars kavè 10-15 minùtes, pati zvanu. Ja neceļ un neatbild, tad negaidu, meklèju citu. Reizèm pati piezvanu pirms noteiktà laika un pàrjautàju vai noteikti bùs, jo man jàpaspèj no darba atbraukt.
Nupat remontèja veļmašìnu un dìvánu. Visu cieńu. Meistari bija precìzi norunàtà laikà

Atslēdzies reno

« Atbilde #219 : 2024. gada 04. novembris, 21:42:45 »
Laimes spēle

Atslēdzies tuk

« Atbilde #220 : 2024. gada 04. novembris, 22:24:34 »
Par 2.punktu un to radinieci kuru gaidi divas dienas, varbūt der precizēt konkrētu laiku. Apciemos sestdiem 18.00 vai svētdien 14.00? Tur tāda nekonkrētība jau a' priori... nē, nu ja tev tā ērti, būšu mājās, nāciet kā sanāk... būtu konkrēts laiks, radu nav, pati taču uzzvanītu būs vai nebūs, a tā...
Nē, man ar tādiem laika zagļiem tiešām nav nācies saskarties, ja sarunāts konkrēts laiks un tās pieklājības kavēšanas 15 minūtes pagājušas, zvanu pati un jautāju vai kas atgadījies. Nesēžu un negaidu.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #221 : 2024. gada 05. novembris, 06:15:25 »
Vari jau negaidīt, ja tev to nevajag. Ja kāds pieteicies garām skrienot ienākt papļāpāt, un tev tas bijis nebijis. Vai, ja tev ir citi varianti. Bet, ja TEV vajag to sasodīto meistaru un kandidāti aiz vārtiem rindā nestāv, tad gaidīsi. Čortodamies, bet sēdēsi un gaidīsi. Esmu gaidījusi piegādi, kas "būs tūliņ, tūliņ!", esmu gaidījusi mājas apsaimniekotāja santehniķi, ilgi runāto un beeeidzot sarunāto (šito laimi, beidzot!), un štrunts par to, ka šis rīta vietā atbrauca pusdienlaikā, iepriekšējā objektā aizkavējies. Jo MAN viņu vajadzēja, ne viņam mani.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #222 : 2024. gada 05. novembris, 09:41:39 »
Protams, esmu gaidījusi, jo nav bijuši varianti: DPD piegādātājs mani uz veselu nedēļu "iesprostoja" mājas arestā ar sms tekstu: "šodien Jūsu sutījumu piegādāt nevarēsim, piegādes laiks rīt no tikiem līdz tikiem" un tā nedēļu. Un jāpiegādā bija ledusskapis. Pat mainīt piegādātāju nevarēju. Bez elektrības esmu dzīvojusi 2 dienas..

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #223 : 2024. gada 05. novembris, 10:07:28 »
O, jā, lai Dies' atpestī no kurjerpiegādēm, ja neesi pastāvīgi mājās! Es arī esmu dienu nogaidījusi un saņēmusi īsziņu nākamajā dienā, ka stundas laikā piegādās.Tas nekas, ka norādītajā adresē biju vakar un šodien sen vairs neesmu, bet sakontaktēties ar šiem ir vesels pasākums. Esmu pat atsacījusies no vēlmes kaut ko pasūtīt internetā, ja vienīgā piegādes iespēja ir ar kurjeru. Bet, protams, lielgabarīta mantas neiebāzīsi pakomātā, tur bez variantiem...

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #224 : 2024. gada 05. novembris, 13:12:46 »
... lai Dies' atpestī no kurjerpiegādēm, ja neesi pastāvīgi mājās! ...
Kurjerpastu sāku izmantot, kad pirmo reizi pasūtīju peoniju saknes no Vācijas. Pēc tam pievienojās Austrija, Holande u.c. Un katrai piegāde Latvijas teritorijā veic cits kurjerpasts - manā gadījumā tie ir Ekspresspasts (Latvijas Pasts), Itella un DPD. Ja sūtu kaut ko no Lietuvas, tad Venipak. Esmu reģistrējusies, tāpēc varu izsekot, kur paka atrodas, kurā mirklī tā šķerso Latvijas robežu. Ļoti ērti izmantot https://globaltracktrace.ptc.post/gtt.web/ , tikai jāzina pakas izsekošanas numurs. Kad paka ir Latvijā, reģistrētie lietotāji var veikt nelielas korekcijas un norādīt, kad viņiem ērtāk saņemt paku. Dažreiz vienojamies, ka piegāde tiek pārcelta uz citu dienu, jo izvēlētais laiks nesaskan ar sastādīto maršrutu. Ar Itella un Ekspresspasts nav problēmu vienoties, ka paka tiek atvesta pēc 7-ņiem no rīta vai pēc 6-šiem vakarā. Ar Venipak un DPD par vakaru ir grūtāk sarunāt, ērtāk citu dienu no rīta. Piegādes dienā no rīta ap 8-ņiem atnāk īsziņa, it kā smieklīgi, ja paku esi jau saņēmusi. Visi kurjeri paši zvana min. 15 pirms piegādes.

Pašmāju internetveikaliem arī dažreiz izmantojam kurjeru (dažreiz ir akcija, un kurjers bez maksas, ja pērc, piem. virs 100 eiro, mums tā šoruden bija ar Karcheru). Svarīgākais ir zināt pakas izsekošanas numuru.|
Lai veicas!