Autors Tēma: pukstu... publiski  (Lasīts 27569 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Atb: pukstu... publiski
« Atbilde #330 : 2025. gada 15. septembris, 10:42:09 »
Tuk, kā vienmēr, vajag visu novest līdz absurdam. Jā, ēst ir kaitīgi un dzīvot vispār ir kaitīgi, jo no tā nomirst, masveidīgi!  :mrgr:
Graudus neaudzēšu. Bet tik daudz, kā mazināt tipa veselīgo "pilngraudu" izstrādājumu patēriņu, to es varu bez īpašas piepūles, un kāpēc gan lai to nedarītu.

Starp citu, atceraties to skandālu ap Dogo suņu barībām un suņu barības vada (kāviņtursauca, neatceros) problēmām?  Pierādīt nevaru, bet "viena tante teica", ka pie vainas bija veselīgās graudu mizas barības sastāvā...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #331 : 2025. gada 15. septembris, 10:59:22 »
Cik es atpalikusi, izrādās!

Parasti izvēlos tieši ar "pilngraudu.."  :scratch:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #332 : 2025. gada 15. septembris, 10:59:46 »
Varētu padomāt, ka mēs kādi itāļi un ikdienā vicojam iekšā tik tos makaroškas... Kā jau Trix minēja, bija tie pilngraudu makaroni skolnieku covidlaika pakās... tas arī viss. Kurš ko noved līdz absurdam, tas vēl jautājums.

Atslēdzies reno

« Atbilde #333 : 2025. gada 15. septembris, 11:28:36 »
Lai nu kā būtu, pilngraudu  nelietojam. Veikala vistas arī vairs nē. Pa laikam nopērku pie zemniekiem, tad gan buljons, gan gaļa vairākām dienām

Atslēdzies daddy

« Atbilde #334 : 2025. gada 15. septembris, 12:29:11 »
Cik es atpalikusi, izrādās!

Parasti izvēlos tieši ar "pilngraudu.."  :scratch:

"pilngraudu" AT un LV varētu būt 2 pilnīgi dažādas lietas... tāpat kā šampūni, veļaspulveri un 1001 cita lieta...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #335 : 2025. gada 15. septembris, 13:56:48 »
Domā, ES vadlīnijas pārtikas drošības garantijām atšķirīgas?  :scratch: 
Speltes/plēkšņu kviešiem, kā saprotu, vispār nekādu ķīmiju neizmanto.

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #336 : 2025. gada 15. septembris, 14:00:31 »
Vadlīnijas pilnīgi droši ir vienādas, ja nu tikai mums var būt šaubas par kontroles patieso līmeni.

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #337 : 2025. gada 15. septembris, 22:00:34 »
Saka, ka graudu "mizas" pilnas ar migloto ķīmiju...vairāk, nekā plikā graudā. Bet tad jau jāaudzē pašai un maltuvē jāmaļ
vai tad tie graudi nemizoti tajās bulkās ?

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #338 : 2025. gada 15. septembris, 22:37:47 »
Teorija, ka grauda ārpusē (pēc apvalka noņemšanas) pilngraudu produktā ir vairāk to kaitīgo vielu. Lai gan matemātiski nesaprotu - tos tik un tā citos produktos samaļ. Procentuāli mazāk tad? Rītdien padomāšu.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #339 : 2025. gada 15. septembris, 22:56:53 »
vai tad tie graudi nemizoti tajās bulkās ?

Tajās bulkās kā reiz mizoti, tie tie neveselīgie baltie milti...  :mrgr:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #340 : 2025. gada 26. septembris, 20:14:05 »
Eh, jau zinu ka sestdienas rīts iesāksies ar kapa rakšanu un bērēm.  :sad_smiley:
Nu kas man lika šovakar vēl vilkties līdz siltumnīcai, kas... skatos, tāda pelēkruda lupatiņa pie stūra mētājas, pieeju raudzīt - mazais mušķērājs ieskrējis stiklos, bet vēl elpo. Pacēlu, noliku, varbūt atžirgs... nedaudz atžirga, bet nav labi. Laikam mugurkauls traumēts, spārni tākā ok, ar kājām nav lāga. Tagad kastītē ienesu iekšā lai vārnām vai caunām nav jāpadara tās beigas vēl mokošākas... bet nu tāpat skaidrs ar ko viss beigsies...  :sad_smiley:

Atslēdzies Trix

« Atbilde #341 : 2025. gada 26. septembris, 22:54:45 »
Viņi neizdzīvo... Diemžēl. Varbūt tur speciālam veterinarajam talantam jābūt...
Man ir bijusi stiklā ieskrējusi zīlite, vairākkārt bērni kaķim atņēmuši pusdienas, kad putniņš pat izskatās vesels – ne spārni bojāti, ne kājas, ne asiņo, bet paguļ tāds nekāds un viss.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #342 : 2025. gada 26. septembris, 23:11:46 »
Šis nebūs dzīvotājs, jā. :(  Pavasrī divi sīkuļi arī bija stiklos ietriekušies, noliku uz sola un gāju kādu kastīti zārkam skatīties, nāku atpakaļ un viens aizspurdz, pēc brīža arī otrs tāds apdullis. Ar šo ir slikti...  :sad_smiley:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #343 : 2025. gada 27. septembris, 12:13:06 »
Tā gadās diemžēl, un neko darīt. Es reiz atradu blakus guļam zvirbuli un zvirbuļvanagu. Viens bēga, otrs medīja, un abi stiklu nepamanīja. :sad_smiley:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #344 : 2025. gada 28. septembris, 11:11:46 »
Tā gadās diemžēl, un neko darīt. Es reiz atradu blakus guļam zvirbuli un zvirbuļvanagu. Viens bēga, otrs medīja, un abi stiklu nepamanīja. :sad_smiley:

zvirbuli norakt, bet vanagu uz dabas muzeju, lai taisa izbāzeni.
Pašam vai sašam.