Autors Tēma: Jaunieši :)  (Lasīts 10490 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies baaciens

Jaunieši :)
« : 2023. gada 17. aprīlis, 21:17:54 »
Šodien satiku pazīstamu jaunieti, kurš savā skolā ir riktīgs bosiks. Runājam kā nu kuram iet un viņš atbildot uz manu jautājumu, stāsta
 - Kā decembrī pārvācos uz Siguldu pie mammas, tā arī tur dzīvoju un man nenormāli patīk! Negribu neko mainīt - ne Rīgas skolu, ne dzīvi Siguldā. Zini, kas Siguldā ir visforšākais? Saullēkti! Man tur ir tāda forša vieta, kur varu nokāpt pie Gaujas. Tur zied tādas smukas, zilas puķītes un tie saullēkti! Tie ir paši skaistākie! Siguldā viss ir forši, bet saullēkti ir vislabākie!

Tas atkal un atkal liek pasmaidīt! Šis "fruktiņš", kas ik pa laikam padara sirmus gan vecākus, gan skolotājus, tik skaisti jūsmo par saullēktiem. Nav tie mūsu jaunieši tik bezcerīgi, kā dažkārt šķiet. Arī tie, kuri zīmējas / izpildās / un citādi vēlās parādīt, ka ir bosi!

Atslēdzies Leonāra

Atb: Jaunieši :)
« Atbilde #1 : 2023. gada 17. aprīlis, 21:37:56 »
Nezinu gan, kurš domā, ka jaunieši ir bezcerīgi. Viņi par mums ir daudz pārāki un gudrāki. Viņi drīzāk domā, ka mēs esam bezcerīgi  :rofl:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #2 : 2023. gada 18. aprīlis, 09:14:03 »
Stāsts jau vecs kā pasaule - katrai veču paaudzei šķiet, ka "jaunieši nav vairs tādi kā mēs", t.i. nav tik labi  :mrgr: 
Jaunieši ir savādāki. Jā, ir lietas, kas man nepatīk, bet pieņemu, ka viņi ir sava laika produkts, tāpat kā mēs bijām sava laika produkts, un cenšos vecišķi neburkšķēt, ka "jaunieši ne tādi". Nu nav viņi "tādi", un viņu bērni būs vēl "ne tādi", tāda ir dzīve  :mrgr:

Atslēdzies Trix

« Atbilde #3 : 2023. gada 18. aprīlis, 10:11:18 »
Ai, es neko neteicu...
« Pēdējās izmaiņas: 2023. gada 18. aprīlis, 10:41:10 no Trix »
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #4 : 2023. gada 18. aprīlis, 17:50:10 »
...nu, es vairs neskatos to LTV "Gudrāks.."...mazos bērnus vēl var šad tad paskatīt, jo jauki...bet lielie bērni, atvainojiet mani, ir stulbi....pie tam runa ir par gudrākajiem eksemplāriem ...nu, nejauši skatos, pārslēdzot kanālus, fināls 12.klasei - palikuši tur divi paši, paši labākie un nevar pareizi atbildēt uz elementāru fizikas jautājumu :- voltmetrs un ampērmetrs - kuru slēdz ķēdē un kuru paralēli? ...ĀRPĀĀĀĀC! ...un ja tur piedalās tie gudrākie, tad man bail domāt par atpalicējiem...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #5 : 2023. gada 18. aprīlis, 18:47:40 »
"Gudriniekus" mēdzu paskatīties, un, jā, šad tad nobrīnos, kā divi finālisti var, piemēram, minēt, ka starp Itāliju un Grieķiju ir Kaspijas jūra vai Melnā jūra... Vai nezināt kaut ko citu, manuprāt, elementāru...

Bet laikam katram savs. Zinu, ka es varētu kādu nošokēt ar savām vēstures (ne)zināšanām...

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #6 : 2023. gada 18. aprīlis, 19:02:27 »
Tā ir skola 2030 :mrgr:   

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #7 : 2023. gada 18. aprīlis, 19:45:14 »
Kuru slēdz ķēdē, kuru paralēli. Man točna paralēli. Pat nesaprotu, kas tas ir. Neesmu jauniete. Fizikas eksāmenā 5. Jo bija jāiemācās 1 biļete  :mrgr:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #8 : 2023. gada 18. aprīlis, 19:56:54 »
To jau var izdomāt, atceroties sakarību starp spriegumu, pretestību un strāvas stiprumu.
Skolniekiem to vajadzētu zināt, jo tak tikko mācījušies. Mums, labākajos gados  :mrgr: , daudz kas aizmirsies nepielietošanas dēļ. Ja tā padomā, ko es vairs spētu izrēķināt no augstākās matemātikas, cik fizikas formulas atceros  :?:  Pat ķīmiju, savu kādreizējo jājamzirdziņu, esmu aizmirsusi...

Pieslēdzies reno

« Atbilde #9 : 2023. gada 18. aprīlis, 20:25:55 »
Man pilnīgi vienalga/ paralēli vai perpendikulāri. 

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #10 : 2023. gada 18. aprīlis, 20:28:54 »
Ok, cita tēma par mūsu jaunatni....ne par izglītību, bet baseinu un peldēšanu!   
Es regulāri vismaz 2-3 reizes eju peldēt uz baseinu.   
Kad es 60.gados gāju mācīties peldēt, tad bija obligāta prasība pirms tam dušās kārtīgi nomazgāties...bez peldbiksēm, jo tad ziepes sakrājas tajās un pēc tam nonāk jau baseina ūdenī.   
Tad trenere visus sīčus nostādīja rindā un ar pirkstu paberza katram muguru, un ja bija netīrs - tad marš atpakaļ uz dušām mazgāties! 
Tagad, aprīlī pašvaldība ir apmaksājusi skolām baseinā peldēt apmācību un ko es redzu?   
Štrunts varbūt par tīrību viņiem, ko nekontrolē...laikam cilvēktiesības utt.... bet ir paniskas bailes puikiem iet dušā plikiem...šķiet jau peldbikses uzvilktas zem skolas drēbēm, tad drusku samitrinās iet dušas un uz baseinu!....kad laukā no baseina, tad tas pats atkārtojas -  nemazgā nost to baseina ķīmiju ar ziepēm, tad noslēpjas starp skapīšiem, noslaukās dvielī un pārģērbjas....par to kaunu staigāt plikiem - es iedomājos, ka kauns tikt nofočētam no klasebiedra mobilā, kam laikam seko izsmiekls...laikam jau pieredze no skolas fizkultūras ģērbtuvēm un dušām...   
Protams, ka ir plakāts, kas aizliedz fočēt ģērbtuvēs...bet tam laikam jau netic un kurš tad to kontrolēs?   

Atslēdzies tuk

« Atbilde #11 : 2023. gada 18. aprīlis, 20:56:21 »
Es arī tā darītu, ja kāds onka dušās mani vērotu. Ko var zināt, zilais vai pedofīls ka tā blenž.  :mrgr: 

Baseini vispār tāda vide, es atceros kā atspārdījos no veca, resna, plikpauraina izvirtuļa kurš grābstījās ap kājām. Kā dabūja pa protēzi, tā manā celiņā peldēt vairs negribēja.

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #12 : 2023. gada 18. aprīlis, 22:43:47 »
Baseinos sen jau pārsvarā visas dāmas dušās pēc peldes mazgājas, nenovelkot peldkostīmus. Agrāk tā nebija, bet tas šaislaikos iesākts no jauniešiem un man tas liekas forši. Es arī to pārņēmu un parsvarā visas ari mana vecumā, bet šī mode nāk no jauniešiem.Ko tur gorīties plikai un skolas vecumā jo īpaši, kad var apsmiet utt.
Ja par mazgāšanos pirms baseina - nav tam laika. Ietriecam lai apšļakstās un loģiski ka peldkostīmos. Pat matus īsti meitenēm nav laika izžāvēt, kur nu vēl pirms un pēc mazgāties.
Sporta skolas audzēkņiem ir citādi ar laiku, bet neticu, ka viņi beržas un vēl pliki. Vismaz nekad neesmu redzējusi dušās meitenes bez peldkostīmiem, nekad. Tante kāda paretam gadās plika gan.
Oho, Tu tik sens, ka 60os jau mācījies peldēt?

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #13 : 2023. gada 18. aprīlis, 22:52:37 »
nu, sens gan...man kādi 8 gadi bija 1965.gadā, kad mācījos peldēt...tie ir 60.gadi... un nez kāpēc tagad pie dušām ir nosvītrotas peldbikses?...par dāmu dušām diemžēl neko nezinu :)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #14 : 2023. gada 18. aprīlis, 23:05:37 »
Tas vispār ir absurds, ka baseinu dušas vēl kā psrs laiku tualetes bez atsevišķām kabīnēm, kur rinda stāv tev pretīm un blenž kā tu nokārtojies. Mūsdienās tomēr privātums un intimitāte būtu jārespektē. Vienmēr esmu brīnījusies par tām pisuāru rindām veču wc, viņiem laikam blenzt uz citu ģenitālijām norma un kaifs.  :mrgr: