Ok, cita tēma par mūsu jaunatni....ne par izglītību, bet baseinu un peldēšanu!
Es regulāri vismaz 2-3 reizes eju peldēt uz baseinu.
Kad es 60.gados gāju mācīties peldēt, tad bija obligāta prasība pirms tam dušās kārtīgi nomazgāties...bez peldbiksēm, jo tad ziepes sakrājas tajās un pēc tam nonāk jau baseina ūdenī.
Tad trenere visus sīčus nostādīja rindā un ar pirkstu paberza katram muguru, un ja bija netīrs - tad marš atpakaļ uz dušām mazgāties!
Tagad, aprīlī pašvaldība ir apmaksājusi skolām baseinā peldēt apmācību un ko es redzu?
Štrunts varbūt par tīrību viņiem, ko nekontrolē...laikam cilvēktiesības utt.... bet ir paniskas bailes puikiem iet dušā plikiem...šķiet jau peldbikses uzvilktas zem skolas drēbēm, tad drusku samitrinās iet dušas un uz baseinu!....kad laukā no baseina, tad tas pats atkārtojas - nemazgā nost to baseina ķīmiju ar ziepēm, tad noslēpjas starp skapīšiem, noslaukās dvielī un pārģērbjas....par to kaunu staigāt plikiem - es iedomājos, ka kauns tikt nofočētam no klasebiedra mobilā, kam laikam seko izsmiekls...laikam jau pieredze no skolas fizkultūras ģērbtuvēm un dušām...
Protams, ka ir plakāts, kas aizliedz fočēt ģērbtuvēs...bet tam laikam jau netic un kurš tad to kontrolēs?