Autors Tēma: Jaunās tehnoloģijas sadzīvē  (Lasīts 10450 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Bobs

Atb: Jaunās tehnoloģijas sadzīvē
« Atbilde #60 : 2023. gada 28. augusts, 07:20:54 »
Veciem cilvēkiem ar tām kodu kartām ir tāpat kā ar brillēm - "ku i manas briles?"

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #61 : 2023. gada 28. augusts, 07:39:18 »
Trix, diemžēl nevar salīdzināt ne 90. gadu datoru veiktspēju ne kibernoziedznieki skaitu un viņu toreizējo advancētību..

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #62 : 2023. gada 28. augusts, 07:53:01 »
Vienīgais, ko maksāju no telefona, ir Mobilly. Ja nu pēkšņi ievajagas stāvvietu vai sabtransportu. Visam pārējam man ir skaidrā nauda vai, galu galā, arī bankas karte. Interneta maksājumus veicu no mājas datora, jā, ar to pašu kodu kalkulatoru. (Kodu karte sen neeksistē vairs, tāpēc jau ir tas kalkulators. Bet, cik nu ilgi man viņa bija, tik arī darbojās, nekāda mainīšana nebija vajadzīga.) Vispār man netīk bakstīšanās mazajā telefona ekrānā, kad varu to ērti izdarīt no datora.

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #63 : 2023. gada 28. augusts, 07:59:51 »
Man arī labāk patīk lielais ekrāns.
Skaidru naudu gan lietoju reti , bet kā bakups tā vienmēr ir

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #64 : 2023. gada 28. augusts, 08:19:43 »
Man arī labāk patīk lielais ekrāns.
Skaidru naudu gan lietoju reti , bet kā bakups tā vienmēr ir

Man patīk lielais ekrāns, bet lietoju reti. Tad ir jāatrodas, kur tas uzreiz ir pieejams, vēl jāsariktējas pie galda vai gultā, tad vēl reizēm pēkšņi pie vada jāpieslēdz- diezgan sarežģīti. Tas ir arī lielāks kā telefons un nevazāsi visu laiku līdzi. Ja arī atrodos mājās,  man ir slinkums vēl meklēt un celties, bet telefons vienmēr ir pie rokas. Sf arī rakstu no telefona.
Visas darba ziņas nāk whatsapp- nekur nespruksi, visu laiku pīkst  :?: Besī tā raustīšanās pie katra pīksķa, bet esi spiests-var ko palaist garām. Arī darba epasts paziņo telefonā ar pīkšķi.
Smart ID lietojams arī pie datora- izskatās, ka nelietotāji domā,  ka tikai no telefona. Smarts ir tas, ko visvairāk atbalstu- kaut kāda nez cik reižu bakstīšanās kodu kalkulatorā ir apgrūtinoša  reizēm palīdzu seniorei, tāpēc zinu,liekas tik dinozauriski un neērti.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #65 : 2023. gada 28. augusts, 08:55:23 »
Liekas tik kretīniski, ka visu laiku ar telefonu pa māju jāvazājas. Tajās retajās reizēs, kad gaidu kādu īpašu zvanu, liekas, ka slima kļūšu - visu laiku cirkulējot augšā-lejā vai līkņājot dārzā un pieskatot to klamzaku. Karstā vasaras dienā meklē apģērbu ar lielām ķešām, vēēē.
Visus sakost!

Atslēdzies Trix

« Atbilde #66 : 2023. gada 28. augusts, 09:14:14 »
Trix, diemžēl nevar salīdzināt ne 90. gadu datoru veiktspēju ne kibernoziedznieki skaitu un viņu toreizējo advancētību..

Diemžēl nevar salīdzināt 90. gadu programmētājus, kas savas programmas optimizēja, skaldoties par katru bitu, lai viņu programmas strādātu maksimāli ātri un aizņemtu maz vietas, esot maksimāli vienkāršas, loģiskas un ar skaidru algoritmu, ar mūsdienu programmētājiem, kas pļekā jau gatavus neoptimālus moduļus, par loģiku nav interesējušies, vārds "algoritms" ir aizmirsies pēc pirmās ieskaites un par programmas milzonību, klumzīgumu un gigabaitiem var neuztraukties – gan jau klients būs spiests nopirkt jaunu datoru ar lielāku jaudu un atmiņu. :D

Bet, salīdzinot individuāli, 90. gados man bankā stāvēja pietiekami daudz, lai būtu vērts uztraukties par drošību, atšķirībā no šodienas parādiem, kam kodu kartes uzlaušana neko sliktu izdarīt nevar principā, jo kontā nekā nav.

Smart ID lietojams arī pie datora- izskatās, ka nelietotāji domā,  ka tikai no telefona.

Ar smart ID banka nav lietojama BEZ TELEFONA, - vai pie datora vai pie telefona (kur vēl jālēkā starp aplikācijām banka/smart), ir principā vienalga. Par to ir runa, ka nevis viens dators norēķiniem, bet vēl arī telefonam jābūt pie rokas, uzlādētam un darbojošam.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #67 : 2023. gada 28. augusts, 10:17:12 »
jā. jā, agrāk zāle bija zaļāka  :mrgr:
neapšaubāmi Tev taisnība par programmām, bet ko darīsi , technikas progresu neapturēsi ;)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #68 : 2023. gada 28. augusts, 10:35:15 »
Ne vienmēr tas "progress" ir progress. Var jau sūdu nokrāsot ar zelta krāsu un izreklamēt kā jaunumu, bet sūds paliek sūds.
Slikti ir tad, ja par kailo karali neviens neuzdrošinās runāt, slavējot apzeltīto sūdu, jo "tāda ir dzīve", "jāiet līdzi laikam", "tu taču neesi folijcepure" utt. :D
Un ja sūds ir pacelts uz pjedestāla globālā mērogā.

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #69 : 2023. gada 28. augusts, 10:41:28 »
Ja mēs šeit pukojāmies par kodu karšu izbeigšanos , tad pamatojums ir visai loģisks un par sūdiem zelta krāsā te nevar būt runa. Tu vai es mācēs pasargāt kodu karti , bet random userim vulgaris es teiksim uzinstalēšu klavieres logeri un pēc 1/2 gada man būs lielākā daļa viņa kodu kartes ;)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #70 : 2023. gada 28. augusts, 10:44:45 »
Nevar jau noliegt arī zināmas ērības, kad visa tava "pasaule" ietilpst kabatā...  :ng:

Atslēdzies Milka

« Atbilde #71 : 2023. gada 28. augusts, 11:28:23 »
Runājot par braukšanu RS, varu pateikt, ka biļešu kods man tur ir noskanējies precīzi vienu reizi (no kādām 10-15 braukšanas reizēm). Pārējās reizes transporta nr. nācās ievadīt manuāli. Vot i progress.

Atslēdzies Rorrs

« Atbilde #72 : 2023. gada 29. augusts, 13:45:47 »
Veciem cilvēkiem ir diezgan grūti pierast pie jaunām tehnoloģijām, neatkarīgi no tā, vai tas ir viedtālrunis vai karte.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #73 : 2023. gada 29. augusts, 14:18:41 »
Nu, vispār mani arī 20+ gados besīja pārinstalēt datoru, - atkal ņemties, kamēr sadabū visu kā bija, lai ir tas ko vajag darbam tur, kur vajag, un lai tas sīkais softiņš, ko vajag reizi mēnesī, nav aizmirsies, visi pielasītie draiveri ir sainstalēti un ir piedabūta visa perifērija ar pareizajiem iestatījumiem. Un ar visu to vēl pāris mēnešus izpeld kaut kas, kas nav vietā un nobremzē darbu vissteidzamākajā momentā.

Vai jaunā telefonā bakstīt īsceļus tā kā bija - ja vien vispār ir pieejamas pierastās un vajadzīgās fīčas –, lai ir ērti un nav katru reizi jāmeklē kaut kas caur Jeisku.

Tas apmēram tāpat kā katru mēnesi pārkārtot virtuvi, kad karotes katru reizi citā vietā.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #74 : 2023. gada 29. augusts, 15:06:51 »
Man patīk princips - ''ja strādā - NEAIZTIEC!''.
Visus sakost!