Autors Tēma: Ķimeņu smalcināšana?  (Lasīts 2654 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Betons

Re: Ķimeņu smalciņāšana?
« Atbilde #15 : 2014. gada 04. decembris, 19:51:38 »
beton, nu tu gan kā no laukiem... Romiešu ķimenes takš! Izskatās kā mūsējās, smaržo pilnīgi citādi, lieto ēdienos ar austrumu piesitienu.

Jooopcik ! Es toč nezināju.  :(  Domāju, ļauži vienkārši ķēmojas, tagad taču anglicismi modē. Vienkāršas latviešu lietas nodēvē pilnīgi vājprātīgos angļu nosaukumos. Labi, tagad zināšu un iešu dungodams .. kumminskumminskummins :blushing:

Atslēdzies Minne

« Atbilde #16 : 2014. gada 04. decembris, 20:14:56 »
Beton, tikai nebriinies, ja attapsies Minskaa

Atslēdzies sKu

« Atbilde #17 : 2014. gada 04. decembris, 21:36:28 »
Paldies par info!
Minne - emm..es? Veejs? kuraa vietaa? Es..njemu savu slotu un....lidoju prom :D

Atslēdzies Sarma

« Atbilde #18 : 2014. gada 04. decembris, 22:03:04 »
Ja tev vajag Straumes kafijas dzirnaviņas pa lēto, aizcilpo uz Latgalīti. Man vienam baigi feinam pad. laiku katlam pazuda vāks, neviens jaunmodīgais neder, nu ta man zinoši cilvēki ieteica to krāmu tirgu . Jēziņ, kas tik tur nav un pa baigi mazām naudiņām. Es tur sapirkos visvisādus antīkus labumus.
Jā, starp citu, vāku arī  dabūju.  :smoker:
Cik grūti būt sievietei! Visu laiku gribās kaut ko nopirkt, kādu nosist, notievēt...un pīrādziņu.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #19 : 2014. gada 04. decembris, 22:28:25 »
Paldies par info!
Minne - emm..es? Veejs? kuraa vietaa? Es..njemu savu slotu un....lidoju prom :D

Man vnk liekas, Tu neesi virtuves meitene ;)

Atslēdzies reno

« Atbilde #20 : 2014. gada 04. decembris, 23:40:29 »
man ir dažas receptes, kur pilnīgi neaizstājamas fenheļa sēklas

Atslēdzies sKu

« Atbilde #21 : 2014. gada 05. decembris, 09:20:31 »
Sarma - pirmārt - apsveicu šo-dienā /iz kalendāra/ ;) Jā, par to Latgalīti - laba doma, paldies!

Minne - emm..Principā - ja salīdzina - noteikti, ka nē. Tas ir, es gandrīz katru dienu tur kaut ko pagatavoju (bet, tā kā mani joprojām mīļākie ēdieni ir vārīti karpeļi..mm..un siermaizes (saldskābmaize vai kāda maize ar sēkliņām + siers)...... Reizēm kādu vistu uzcepu..Ok, pstiesībā jau daudz ko varu..ja vajag :) Ā, aizmirsu - salātus patīk gatavot. Dažādus. Un vispār - kaut kā dzīvē iegrozījies, ka cilvēki, ar kuriem to virtuvi dalu - kāreiz viņiem tā ir sirdsileta, līdz ar to - nemaz netraucēju. Toties, man patiešām patīk mazgāt traukus! NE trauk-mazg.mašīnā :D

Par fenheli  hmm..Vel viens jauns vārds būs jāapgūst... :)

---------

KAs attiecas uz tām kafijas dzirnaviņām..
Kad maļ kafiju - to ber iekšā..nu kafijas pupiņas lielumā un viss ir ok. Bet tā ķimenes sēkliņa jau pašā sākumā tāda sīka..kā tā samalsies, tāds philozopisks jautājums.

Kaut kā uz to piestu tomēr velk, laikam :(

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #22 : 2014. gada 05. decembris, 10:30:39 »
Samalsies. Esmu cukuru malusi, lai iegūtu pūdercukuru.

Atslēdzies reno

« Atbilde #23 : 2014. gada 05. decembris, 11:52:51 »
sēkliņas piestā saberzīsies arī tāpat, ja kādas lapveidīgās jādābūn vēl smalkāk, pieberu (ja recepte to atļauj) īsti rupjo jūras sāli.
Vēl -ķimenes, kuminu, fenheli un tam l\īdzīgos var mazliet uzkarsēt uz sausas pannas, resp izžāvēt, tad beržas labāk un smaržo pa īstam

Atslēdzies sKu

« Atbilde #24 : 2014. gada 05. decembris, 13:12:41 »
Luīze- toč! Es taču arī esmu cukuru malusi, i viss bija kā vajag. Tātad...vajadzīgs dzirnaviņas...

reno - o, paldies par padomiem!

Ja kādu interesēs - varēšu ziņot par rezultātiem :)

Atslēdzies sKu

« Atbilde #25 : 2014. gada 05. decembris, 14:40:34 »
Vardsakot -izrādās, ka Straumes tipa maļamdzirnaviņas ir manai mammai. Un tās "strādājot". Aizņemšos, pamēģināsim. Iespējams, aizmirsīšu, ka aizņēmos :p

Paldies!

Atslēdzies Sarma

« Atbilde #26 : 2014. gada 05. decembris, 15:31:40 »
sKu, paldies, par šodienas atcerēšanos.  :kiss:
Cik grūti būt sievietei! Visu laiku gribās kaut ko nopirkt, kādu nosist, notievēt...un pīrādziņu.