Autors Tēma: Sutināta zivs vīnā  (Lasīts 3848 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies alex

Sutināta zivs vīnā
« : 2014. gada 04. decembris, 15:41:25 »
Es daru tā:

1. Ņemam treknu zivi. Visbiežāk tā ir karpa.  Apmēram 1-1,5 kg dzīvsvarā ir vakariņas diviem.
2. Visu lieko nost! Zvīņas, iekšas, galvas, kājas, astes, spuras prom uz miskasti vai kaimiņkaķiem.
3. Sagriež ķermenīti porcijgabalos. Kādas nu kuram porcijas.
4. Apsālu un apkaisu ar tām garšvielām, kādas nu man tajā brīdī gribas vai ir pa rokai. Nolieku atpūsties, kamēr sagatavoju visu pārējo.
5. Ņemu katliņu, kurā vēlams (bet ne obligāti) var salikt zivi vienā kārtā. Vai "pīli" vai jebkādu citu trauku pārtikas gatavošanai ;)
6. Izkausēju tajā apmēram puspaciņu sviesta. Jo labāks sviests, jo garšīgāk. Nekādas eļļas vai cepammargarīni netiek atbalstīti.
7. Izkausētajā sviestā saliek zivs gabaliņus.
8. Pārlej ar baltvīnu tā, lai bišķiņ ir, bet lai zivs nav pilnīgi pārklāta ar šķidrumu. Baltvīns vēlams sauss vai pussauss. Dārgos pirkt nav vērts. Galvenais, lai pašam garšo, jo gatavošanai vajadzēs apmēram pus-glāzi vai vesel-glāzi. Pārējo tak nelies ārā... nāksies izdzert.
9. Ja nav slinkums un garšo, var iegriezt katliņā kādu daiviņu ķiploka aromātam.
10. Sagaidam, kamēr sāk mest burbuli, tad 20min sutinam uz mazas uguns un gatavs!

Piezīmes: Man ne vienmēr ir izdevies noķert to mirkli, kad ir gatavs, bet vēl nejūk ārā. Tpēc tās 20min sutināšanas ir visnotaļ aptuvenas un nav jāuztver burtiski. Viss atkarīgs no zivs izmēriem, temperatūras, mēness fāzes un atmosfēras spiediena.

Atslēdzies reno

Re: Sutināta zivs vīnā
« Atbilde #1 : 2014. gada 04. decembris, 15:50:38 »
paldies, pašā laikā Tagad tik jāgaida tā menca

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #2 : 2014. gada 04. decembris, 15:51:43 »
Noteikti, ka gardi (jaauzprasaas ciemos  :angel: ), bet mani drebina tas- trekna zivs (st c, karpa skaitaas trekna?), puspaku sviesta... ...laikam tieveeshana man mozgas sabeigusi...

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #3 : 2014. gada 04. decembris, 15:56:25 »
izklausās labi - sviestiņš karpa... a dillīti nevaig piemest? :)

Atslēdzies alex

« Atbilde #4 : 2014. gada 04. decembris, 15:57:22 »
Noteikti, ka gardi (jaauzprasaas ciemos  :angel: ), bet mani drebina tas- trekna zivs (st c, karpa skaitaas trekna?), puspaku sviesta... ...laikam tieveeshana man mozgas sabeigusi...

Uzresnē tak no hamburgeriem un taml. nekvalitatīvas paikas! A te- augstākā labuma svisests. Vīns, kas vienmēr un jebkur pēc definīcijas ir labi. Klāt vēl labajām taukskābēm piesātināta zivs! Ja vēl klāt ir rīsi vai sautēti dārzāji... Kurš dietolōgs gan varētu kaut ko iebilst?! :talking:

Atslēdzies alex

« Atbilde #5 : 2014. gada 04. decembris, 15:59:23 »
izklausās labi - sviestiņš karpa... a dillīti nevaig piemest? :)

Drīkst un pat vajag!

Receptē tak precīzi norādīts, ka garšvielas liek "kādas nu man tajā brīdī gribas vai ir pa rokai".  :)

Atslēdzies ragana

« Atbilde #6 : 2014. gada 04. decembris, 16:03:42 »
It kā es zivju specs (pašai tā šķiet) :laugh: , bet šādi neesmu gatavojusi. Kaut ko analoģisku ar jūras mošķiem gan. Noteikti pamēģināšu.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #7 : 2014. gada 04. decembris, 16:03:56 »
diatologi to sviestu taa ar veel nav atzinushi :P

Man gan patika peediigaas atklaasmes, ka trekns cuucis tom neaizdambeejot asinsvadus  :angel:

Atslēdzies ragana

« Atbilde #8 : 2014. gada 04. decembris, 16:05:28 »
ineshuk, ja iet runa par strīpaino gaļu, tad es ar skubu piekrītu jaunajām vēsmām. :thumbsup:

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #9 : 2014. gada 04. decembris, 16:07:22 »
 Ragana

Vai ne? ;)

Atslēdzies alex

« Atbilde #10 : 2014. gada 04. decembris, 16:10:10 »
Man gan patika peediigaas atklaasmes, ka trekns cuucis tom neaizdambeejot asinsvadus  :angel:

Man ar nesen mēģināja iestāstīt, ka gaļa mani galējot nost... bet es kaut kā pagaidām vēl neesmu gatavs tam piekrist.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #11 : 2014. gada 04. decembris, 16:10:27 »
Forša recepte. Tikai man NAV zivju!

Atslēdzies ragana

« Atbilde #12 : 2014. gada 04. decembris, 16:11:22 »
Bet būs taču! Ja nē, tad švaki, jāēd  :cake:

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #13 : 2014. gada 04. decembris, 16:14:30 »
Off topic - vai tiešām te jau pāri par 500 recepšu?
Drīz būs jāievieš apakškategorijas - zivju ēdieni, gaļas ēdieni utt kā smalkos recepšu portālos :)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #14 : 2014. gada 04. decembris, 16:19:08 »
Off topic - vai tiešām te jau pāri par 500 recepšu?
Drīz būs jāievieš apakškategorijas - zivju ēdieni, gaļas ēdieni utt kā smalkos recepšu portālos :)

Un pēc tam jāizdod pavārgrāmata.  :clap: