Es daru tā:
1. Ņemam treknu zivi. Visbiežāk tā ir karpa. Apmēram 1-1,5 kg dzīvsvarā ir vakariņas diviem.
2. Visu lieko nost! Zvīņas, iekšas, galvas, kājas, astes, spuras prom uz miskasti vai kaimiņkaķiem.
3. Sagriež ķermenīti porcijgabalos. Kādas nu kuram porcijas.
4. Apsālu un apkaisu ar tām garšvielām, kādas nu man tajā brīdī gribas vai ir pa rokai. Nolieku atpūsties, kamēr sagatavoju visu pārējo.
5. Ņemu katliņu, kurā vēlams (bet ne obligāti) var salikt zivi vienā kārtā. Vai "pīli" vai jebkādu citu trauku pārtikas gatavošanai

6. Izkausēju tajā apmēram puspaciņu sviesta. Jo labāks sviests, jo garšīgāk. Nekādas eļļas vai cepammargarīni netiek atbalstīti.
7. Izkausētajā sviestā saliek zivs gabaliņus.
8. Pārlej ar baltvīnu tā, lai bišķiņ ir, bet lai zivs nav pilnīgi pārklāta ar šķidrumu. Baltvīns vēlams sauss vai pussauss. Dārgos pirkt nav vērts. Galvenais, lai pašam garšo, jo gatavošanai vajadzēs apmēram pus-glāzi vai vesel-glāzi. Pārējo tak nelies ārā... nāksies izdzert.
9. Ja nav slinkums un garšo, var iegriezt katliņā kādu daiviņu ķiploka aromātam.
10. Sagaidam, kamēr sāk mest burbuli, tad 20min sutinam uz mazas uguns un gatavs!
Piezīmes: Man ne vienmēr ir izdevies noķert to mirkli, kad ir gatavs, bet vēl nejūk ārā. Tpēc tās 20min sutināšanas ir visnotaļ aptuvenas un nav jāuztver burtiski. Viss atkarīgs no zivs izmēriem, temperatūras, mēness fāzes un atmosfēras spiediena.