Autors Tēma: Pasaule un mēs  (Lasīts 2096 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Pieslēdzies Amālija

Pasaule un mēs
« : 2024. gada 02. aprīlis, 10:02:04 »
Jums puslīdz viss ir skaidrs par pasauli? Dzīvi uz Zemes? Evolūciju? Dzīvi un dvēseli?
Man brīžiem tāds kā aizkars paveras uz mirkli, ieraugu kaut kādu kopsakarību, atbildi, bet tad viss aizslīd nenoformulējies.
Nav tā, ka nekas pasaules kārtībā nemainās? Gadsimtu gadsimtiem viens un tas pats. Bezjēdzīgi kari, cīņas par nezin ko. Un cilvēku būtība nemainās. Mainās tehnoloģijas.
Varbūt tas, kas mums šķiet gadusimti, īstenībā ir acu mirkšķinājums?
Lasu Hazāru vārdnīcu un vingrinu smadzeņu muskulatūru.

Atslēdzies Trix

Atb: Pasaule un mēs
« Atbilde #1 : 2024. gada 02. aprīlis, 11:16:53 »
Kā man patīk "cilvēku būtība". Ja liela daļa bezjēdzīgi karo un ies pāri līķiem, lai sasniegtu savu, tā tomēr nav cilvēces būtība, jo otra daļa cilvēces nepacels roku nekad un vēl savu pēdējo kreklu atdos. Tā "būtība" ir tāda pati kā vidējā temperatūra slimnīcā.

Vai arī tie, kas grib dzīvot mierīgi un "skudru nesamīt" nav cilvēki? Bet ja ir, tad kāpēc viņiem jācieš to agresīvo primātu dēļ?
Es visu atceros, Ričard...

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #2 : 2024. gada 02. aprīlis, 11:39:45 »
Neredzu pretrunu. Arī pirms pārtūkstošgadiem bija tāpat. Vieni karos, otri negribēs, trešos piespiedīs.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #3 : 2024. gada 02. aprīlis, 11:53:39 »
Mīliet viens otru. Gluži tāpat kā Es esmu mīlējis jūs, tāpat arī jums ir jāmīl vienam otrs. (Jņ 13:34)

Tas ir garīgs risinājums :)  bet cilvēks uz šīs materiālās pasaules ir grēcīgs - varaskārs, naudaskārs, baudkārs ... arī tiesātkārs, pamācītkārs (lai sevi izceltu)... tā nu mēs te kuļamies kā pliki pa nātrēm...

:ou:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #4 : 2024. gada 02. aprīlis, 11:58:03 »

Kā man patīk "cilvēku būtība". Ja liela daļa bezjēdzīgi karo un ies pāri līķiem, lai sasniegtu savu, tā tomēr nav cilvēces būtība, jo otra daļa cilvēces nepacels roku nekad un vēl savu pēdējo kreklu atdos. Tā "būtība" ir tāda pati kā vidējā temperatūra slimnīcā.

Vai arī tie, kas grib dzīvot mierīgi un "skudru nesamīt" nav cilvēki? Bet ja ir, tad kāpēc viņiem jācieš to agresīvo primātu dēļ?

Lieldienas ir laiks, kad kristieši pārdomā un novērtē ciešanu nozīmi, piem Vija Beinerte: Kristus ciešanu jēga ir nevis pašās ciešanās, bet mīlestībā | LA.LV, nevis tikai ņukā iekšā olas un zaķus  :)

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #5 : 2024. gada 02. aprīlis, 12:48:21 »
Paskaties jūtūbā video par kosmosu, Veba teleskopa bildes, evolūciju, antropoloģiju, varbūt palīdz tvert pasauli citādi.
https://www.youtube.com/channel/UCfi4_aCc2nEhtUMSGqaim_Q

reģions, kur tikai vēl veidojas zvaigznes. Planētas pareizā attālumā no savas zvaigznes būs vēlāk!

Pieslēdzies reno

« Atbilde #6 : 2024. gada 02. aprīlis, 13:57:39 »
Mainās jau tomēr mazliet -Zviedrija nedomā iekarot savas senās vēsturiskās zemes Norvēģiju

Atslēdzies daddy

« Atbilde #7 : 2024. gada 02. aprīlis, 14:24:39 »

Mainās jau tomēr mazliet -Zviedrija nedomā iekarot savas senās vēsturiskās zemes Norvēģiju

kā Tu zini?? :) un kādas garantijas vari dot tuvākajiem, teiksim, 200* gadiem?? :)

*Zviedrija ik pa 200 gadiem mēģina kļūt par dominējošo lielvalsti Baltijā :) tā tas bija 1600.g. poļu-zviedru karā, 1805. Napoleona karos... WW3 viņi arī nepaliks malā, redzēsi!! 

Atslēdzies Minne

« Atbilde #8 : 2024. gada 02. aprīlis, 14:31:18 »
Tādēļ Zviedrija iestājās NATO? ;)

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #9 : 2024. gada 02. aprīlis, 14:39:14 »
man pagaidām netrūkst reālāku lietu, ar ko nodarbināt prātu. Līdz pasaules jēgai neesmu aizdomājies.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #10 : 2024. gada 02. aprīlis, 15:13:51 »
Tādēļ Zviedrija iestājās NATO? ;)

Kādās tik savienības viņi nav bijuši: personālūnija ar Norvēģiju, Kalmaras ūnija ar Dāniju, Ūnija ar Livoniju utt. :)  arī ES viņi ir tā, ar 1 kāju (bez eiro)...
es zviedriem neuzticos...       

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #11 : 2024. gada 02. aprīlis, 15:18:07 »
Citāts: Bobs
man pagaidām netrūkst reālāku lietu, ar ko nodarbināt prātu. Līdz pasaules jēgai neesmu aizdomājies.
Es par jēgu domāju ap gadiem 18-19 :) Tagad kaut kā vienalga. Jo vairāk gudru lietu izlasu, jo vairāk vienalga :mrgr:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #12 : 2024. gada 02. aprīlis, 15:37:34 »
njā... slikti, ja ikdienas rūpes tā nospiež, ka nav laika/spēka uz garīgām lietām paskatīties (tas Bobam), jeb pofigs uz visu (kā Spārkai)...

es tādā ziņā Pasaules Izskaidrojumu esmu atradis reliģijā. Dievs mani mīl un viņš zina, un dod visu, kas man vajadzīgs  :ng: ...arī pārbaudījumus

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #13 : 2024. gada 02. aprīlis, 16:15:04 »
Spārkai varētu būt taisnība. Atšķirībā no viņas, es uz vecumu sāku uzdot jautājumus. Viņai mierīgāk, man interesantāk ;)

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #14 : 2024. gada 02. aprīlis, 16:18:53 »
Nav gluži
Citāts: daddy
pofigs uz visu (kā Spārkai)...
bet, jā, agrā jaunībā mani šīs lietas daudz vairāk nodarbināja.