Autors Tēma: Veģetārie ēdieni  (Lasīts 6210 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Amālija

Veģetārie ēdieni
« : 2024. gada 08. aprīlis, 15:10:41 »
Veģetārie ēdieni. Ko lietojat gaļas vietā? Sēņu mērce. Sacepti sīpoli un burkāni. Olas. Siers. Ko vēl?

Pieslēdzies reno

Atb: Veģetārie ēdieni
« Atbilde #1 : 2024. gada 08. aprīlis, 15:22:09 »
pilnīgi veģetāra ēdienreize varbūt tikai no rīta -olu kultenis, biezpiens, gurķis, tomāts

Atslēdzies magda

« Atbilde #2 : 2024. gada 08. aprīlis, 15:35:37 »
Bulgurs, kuskuss,rīsi, griķi. Dažādi pākšaugi. Tofu. Zemesriekstu sviests. Bijusī vedekla, kādā brīdī,  pārtapa par veģetārieti- ēdienkarte viņai bija samērā plaša. :smile:

Pieslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2024. gada 08. aprīlis, 15:48:06 »
Produkti ta veģetāri, bet mums šodien pie griķiem un kāpostiem klāt kotletes.
Un tā ar visu. Vienmēr izrādīsies kāds gaļenieks klāt, kaut vai buljons

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #4 : 2024. gada 08. aprīlis, 16:07:12 »
Tā jau pierasts, ka gaļa klāt.
Uztaisīju kotletes: auzu pārslas uzbriedinātas, rīvēti kartupeļi (puse uz pusi apmēram), rīvēts sīpols. Interesantas. Pat!!!  manam vīram garšoja.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #5 : 2024. gada 08. aprīlis, 16:22:03 »
Kartupeļi, biezpiens, siļķe, salāti. Ja ir zivs, gaļu nevajag...
Vēl pasta arzaļajiem zirnīšiem un rikotas, parmezāna mērci. Ceptas kāpostu šķēles ar sieru, tie paši puķkāposti, brokoļi ar sieru... vispār jau var gan kādu brīdi arī bez gaļas.
« Pēdējās izmaiņas: 2024. gada 08. aprīlis, 16:31:02 no tuk »

Pieslēdzies reno

« Atbilde #6 : 2024. gada 08. aprīlis, 17:24:37 »
Es kotletēm diezgan daudz ko no dārzeņiem maisu klāt -sarīvētus burkānus, kabačus, ļoti labi ir ar svaigu kāpostu, tur gaļa simboliski var būt klāt

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #7 : 2024. gada 08. aprīlis, 21:06:10 »
Ja neēd tikai tīri gaļu, bet lieto zivis, olas utml., iespējas ir ļoti plašas. Tas tikai tā šķiet -ak vai, kā var bez gaļas?! Da mierīgi. Ēd visu citu. Un pietiek ko ēst. Personīgi es nepērku un neēdu nekādas spešl sojas un tamlīdzīgus gaļas erzacus - pietiek normālu produktu.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #8 : 2024. gada 08. aprīlis, 22:28:50 »
Nez, man liekas, ja neiet vegānismā vai svaigēšanā, tad iespējas ir ļoti, ļoti plašas.

Tāds dārzeņu, graudaugu, augļu un piena produktu klāsts, kā mums pieejams, kad vēl tā ir bijis? Un ja vēl var atļauties zivis un jūras veltes, tad vispār bez bēdu.

Produktu aizvietošanu, gan neizprotu.  Kāpēc jāaizstāj gaļa? To taču vienkārši neēd, ja nevēlas, nevis aizstāj. Sojšļiks tāpat nav šašliks.

Nesaprotu tos "burkānlašus" vai piemēram 3D drukātas augu izcelsmes "zivis".

Nelietoju produktus gaļas vietā, vienkārši mēdzu to neēst.
« Pēdējās izmaiņas: 2024. gada 08. aprīlis, 22:35:41 no baaciens »

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #9 : 2024. gada 09. aprīlis, 07:39:32 »
Skaidroju. Doks ieteica atteikties vīram no gaļas. Nu i prātoju, ko gaļas vietā, lai nav plika putra, kartupeļi, dārzeņi. Bet nu skaidrība puslīdz. Sākumā es satraucos - kā nu bez gaļas :mrgr: . Viņš. Man ta pofigā, ēdu gandrīz visu un bez gaļas mierīgi varu iztikt.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #10 : 2024. gada 09. aprīlis, 08:25:32 »
Ir jau dažādi tie sojas "izstrādājumi" a'la gulašs utt, kur gaļas garšu dabū no pievienotajām garšvielām, vai tas pats tofu. Ja nu bez tās gaļas nu nekā.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #11 : 2024. gada 09. aprīlis, 08:39:46 »
Nu varbūt nenogrieziet uzreiz kā ar nazi. Lai nesajūtas cilvēks baigi badā. Samaziniet gaļas daudzumu pakāpeniski, vispirms atsakototies no neveselīgākās - ko tur doki visvairāk noliek, trekno cūkgaļu, ja? Lai paliek vieglāka gaļa, kuras daudzumu tad samazināt, pierodot ēst vairāk citu produktu. Kkā tā.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #12 : 2024. gada 09. aprīlis, 08:57:27 »
Skaidroju. Doks ieteica atteikties vīram no gaļas.

Tur der padomāt, kādēļ ieteica atteikties no gaļas, saistībā ar kādu diagnozi, vai purīnvielas nevēlamas, vai tieši olbaltumvielu rādītāji paaugstināti, vai vēl kas cits. Un tad attiecīgi paskatīties kāda tā diēta un produkti piemēroti.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #13 : 2024. gada 09. aprīlis, 13:18:22 »
Tieši veģetārisma sakarā: satiku kaimiņieni, meitai 17, jau 3 gadus veģetāriete, pašlaik analīzēs dzelzs katastrofāli maz, vārgums un bālums. Esot gatava savu veģetārismu atmest un sākt ēst gaļu. Diemžēl zivis neēd, jo negaršo.  Asiņainu steiku laikam jau uzreiz nevarēs, bet jaunlopa gaļa tad laikam vispiemērotākā, ar ko sākt.

Tas, ka veģetārisms pareizā veidā ir normāls, apliecina viens zināms veģetārietis -triatlonists,

Atslēdzies tuk

« Atbilde #14 : 2024. gada 09. aprīlis, 14:24:53 »
Bet nu tas fakts, ka ikdienā gaļu tomēr patērējam par daudz. Dienas nepieciešamā norma esot kredītkartes izmērā, bet nu vai tā ir, kad ēd, tad ēd un ja vēl gardi pagatavots... Es sezonālais gaļas ēdājs, vasarā kad tik daudz visādu svaigumu un gardumu, sākot ar dārzeņiem, zaļumiem, beidzot ar ogām augļiem, man to gaļu nemaz ar neprasās... Ja vēl karsts laiks, tad pavisam ne. Visu jo svaigāks un mazāk termiski apstrādāts.