Autors Tēma: Laipni lūdzam Peoniju klubiņā!  (Lasīts 21527 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Daiquiri

Atb: Laipni lūdzam Peoniju klubiņā!
« Atbilde #165 : 2024. gada 12. jūlijs, 22:58:00 »

Sarežģīti....
Piemēram, 2023.gada katalogs un šķirne 'Etched Salmon' - vienas saknes cena Holandē ir 28€, ja pērk 3+ saknes, tad vienas saknes cena ir 25€, bet, ja pērk 20+ saknes, tad vienas saknes cena ir 18€. Pierēķinām klāt 21%PVN un piegādi, tā veidojas cena. Viss caurspīdīgi un saprotami.

P.S.
Protams, tiek pasūtītas arī šķirnes, kurai ir tikai viens, divi vai septiņi gribētāji

Pievienoju 23.gada kataloga fragmentu

Gan kāda "cāļmeitene" paskaidros sakarīgāk

Atslēdzies Traips

« Atbilde #166 : 2024. gada 13. jūlijs, 08:58:13 »
Sarežģīti....
Labrīt!  :coffee:
Nav sarežģīti, mēs jau septiņus gadus pasūtam peonijas.
Es drīzumā, kad cālis izkūpēs, ielikšu te ši gada pasūtījuma pārpalikumus, ja nu kādam kkas pietrūkst pilnai laimei.  :in-love:

Atslēdzies Traips

« Atbilde #167 : 2024. gada 13. jūlijs, 09:01:13 »
Es tak vēl nepalielījos, mana jaunā siltumnīca gatava, tagad jāpievēršas iekšējam dizainam

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #168 : 2024. gada 13. jūlijs, 11:27:38 »
Es tak vēl nepalielījos, mana jaunā siltumnīca gatava, tagad jāpievēršas iekšējam dizainam
Super! Apsveicu ar spāru svētkiem!  :shampis:
Lai labi aug un daiļi zied!
Un, lai pietiek spēka visu to trakumu apkopt  :smile:

Atslēdzies AsTheCopperStatue

« Atbilde #169 : 2024. gada 14. jūlijs, 23:14:55 »
Sveikas, meitenes!Es ar trako darbu gandrīz nogulēju Cāļa kancelošanu. Labi, ka ielīdu cālī. Vismaz paspēju steigā pārcelties uz šejieni.

Atslēdzies AsTheCopperStatue

« Atbilde #170 : 2024. gada 14. jūlijs, 23:40:50 »

Tev tā siltumnīca kāda īpašā dizaina?

Atslēdzies Albus Dumbledore

« Atbilde #171 : 2024. gada 15. jūlijs, 10:08:00 »

Apsveicu ar jaunu nekustamo īpašumu!  :shampis:  Kādos izmēros siltumnīca?

Atslēdzies sofačka

« Atbilde #172 : 2024. gada 15. jūlijs, 12:09:37 »
Traipsatceries, rudenī, ja nu sanāk, ja nu kā, man piemetās gribulis pēc Florence Nichollsbet, ja nebūs, tad nekā. nav mirstamais. Ja sanāk, būt lab

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #173 : 2024. gada 16. jūlijs, 09:50:58 »
Jaunums - "Peoniju klubiņam" ir izveidota jauna sadaļa ar pagaidu nosaukumu "PPP"  :go_go:
Ja daudzas citas Sarunu Foruma tēmas ikviens var caurskatīt neielogojoties, tad, lai lasītu šo sadaļu, būs nepieciešams ielogoties, citu ierobežojumu nav.
Šajā sadaļā būs visa info par sakņu pasūtīšanu, saņemšanu u.tml., tāpēc neliels lūgums - pļāpājam, dalāmies pieredzē, rādām savas bildes u.c. citās tēmās.
Paldies par sapratni un ceru uz atbalstu!

Atslēdzies Coral sunset

« Atbilde #174 : 2024. gada 16. jūlijs, 10:42:07 »
Paldies meitenes, ka dalaties!

Gribēju saprast, ko nozīmē pārpalikumi - tas Traipam.

Tik daudz un tik skaitas tās peonijas, ka nenopriecāties! Tik žēl, ka visas nevar iestādīt :) [size=78%]  [/size]Man pašai sirds ilgojas pēc rozā pildītas peonijas, ar lieliem ziediem, protams melēšu, bet varbūt kādu varat ieteikt?

Daiquri - mans jautājums par  trihodermīnu un kristalonu bija domāts, ka nejau abus kopā lietot vienā reizē, bet es pavasarī pārstādot biju  ap saknēm apbērusi  trihodermīnu un vai tagad var palaistīt ar kristalonu, vai vispār tādu nelietot, ja iepriekš ir bijis pielietots trihodermīns. bet laikam šī nav īstā apakšsadaļa, turpmāk par audzēšanu rakstīšu tajā, kas ir izveidota speciāli par audzīšanu

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #175 : 2024. gada 16. jūlijs, 11:24:02 »
Gribēju saprast, ko nozīmē pārpalikumi - tas Traipam

Atļaušos atbildēt - kopš Ziemassvētkiem, kad mēs sākām pasūtīt saknes, dažiem situācija ir mainījusies (dzīves vietas maiņa, veselības problēmas u.tml) tāpēc viņi labprāt sev rezervētās saknes piedāvā citiem. Sakņu nav daudz, bet par to jaunajā apakšsadaļā "PPP", kad Cālis.LV tiks aizvērts, uzrakstīs Traips

Citāts
mans jautājums par  trihodermīnu un kristalonu bija domāts, ka nejau abus kopā lietot vienā reizē, bet es pavasarī pārstādot biju  ap saknēm apbērusi  trihodermīnu un vai tagad var palaistīt ar kristalonu, vai vispār tādu nelietot, ja iepriekš ir bijis pielietots trihodermīns

Viss OK, viss pareizi - ēdamkarote kristalona uz 10 litru lejkannu un laisti droši. Tikai jūlijā-augustā jāizvēlas kristalons ar mazu slāpekļa daudzumu.

Trihodermīns nav klasiskais mēslojums, bet gan augiem labvēlīgi mikroorganismi, kas uzlabo augu augšanu un nostiprina to imunitāti . Kad sagatavo dobi peoniju vai citu augu stādīšanai, trihodermīns augsnes bagātināšanai un augu augšanas veicināšanai ir ļoti OK. Tikai jāatceras, ka trihodermai vajag plus temperatūru (sākot no +10), aukstumā bioloģiskie preperāti nestrādā. Komentāros bieži trihodermīnu iesaka izmantot profilaksei pret dažādām sēnīšu slimībām kā augu aizsardzības līdzekli. Kad rakstīju atbildi, gribēju pievērst uzmanību tam, ja slimību profilaksei uzbārsta trihodermīnu, un pēc tam bagātīgi salaista ar switcha šķīdumu, tad switch nogalinās trihodermas nūjiņas nešķirojot vai tās labās vai sliktās.

Varbūt Tu audzē tomātus, tad cits piemērs - ja laistīšanai izmanto kristalona šķīdumu, tad kalcija trūkuma gadījumā nejauc to vienā bākā ar kalcija nitrātu - izveidosies nešķīstošs savienojums. Bet ik pēc 2 dienām laistot vienreiz ar kristalona šķīdumu, otrreiz ar kalcija nitrāta šķīdumu, tomāti augs smuki un veselīgi.

Kaut kā tā
« Pēdējās izmaiņas: 2024. gada 16. jūlijs, 13:55:05 no Daiquiri »

Atslēdzies Coral sunset

« Atbilde #176 : 2024. gada 16. jūlijs, 11:44:30 »
Tagad viss skaidrs, super!  :yes:

Atslēdzies NuclearBaby

« Atbilde #177 : 2024. gada 16. jūlijs, 12:19:46 »
mans jautājums par  trihodermīnu un kristalonu bija domāts, ka nejau abus kopā lietot vienā reizē, bet es pavasarī pārstādot biju  ap saknēm apbērusi  trihodermīnu un vai tagad var palaistīt ar kristalonu, vai vispār tādu nelietot, ja iepriekš ir bijis pielietots trihodermīns.
Kristalons ir mēslojums, nevis ķīmiskais AAL. Kristalons satur tās pašas vielas, kas jau augsnē ir (vai vismaz tām tur būtu jābūt). Lietojot saprātīgās devās, nevajadzētu viedoties situācijai, ka tiek izjaukta augsnes mikroflora. Ja negribās zemē liet mēslojumu, to var arī smidzināt uz lapām, tikai jāskatās, lai nebūtu spoža saule un lai paspētu līdz naktij nožūt. Smidzināt uz lapām ir ieteicams arī tad, ja blakus aug rijīgi kaimiņi (piem., skujeņi) vai augi, kam nav paredzēts daudz ēst (piem., graudzāles vai lavandas). Savukārt fungicīdi, kā jau te Daiquiri pareizi atbildēja, nekritiski iznīcina dažāda veida sēnītes - gan kaitīgās, gan arī tās, kas pieder pie labvēlīgas augsnes mikrofloras. Tāpēc fungicīdi samazinās trihodermīna pozitīvo efektu.

Atslēdzies Herbe

« Atbilde #178 : 2024. gada 16. jūlijs, 19:21:40 »
Labsvakars peoniju klubiņā!  :flowers:  Beidzot saņēmos pārnākt no cāļa uz šejieni, gan jau arī te nebūs nemaz tik slikti  :smile: .
(sunīte-neta)

Atslēdzies Resnā Žurka

« Atbilde #179 : 2024. gada 16. jūlijs, 22:13:33 »
Man vienu gadu bija uz rudeni palikusi paliela sauja trihodermīna. Tad nu sabēru dālijām  - tur, kur nebija, bija drusku iepelējis, ar trihodermīnu - smukas un tīras.