Autors Tēma: Laipni lūdzam Peoniju klubiņā!  (Lasīts 21546 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Daiquiri

Atb: Laipni lūdzam Peoniju klubiņā!
« Atbilde #285 : 2024. gada 28. novembris, 15:28:25 »
... Es teorētiski apsvēru peoniju iegādi no Miely.
Pierakstīšu blociņā  :P   
Ja nesadomāšu pati sūtīt (it kā neko nevajag  :smile:  ), ... bet tomēr mieru neliek viena peonija, kuru varbūt tomēr man vajadzētu  :blushing:   .
Tad lūgšu iemest Tavā grozā. Sapņosim, kad būs jaunā cenu lapa

Atslēdzies NuclearBaby

« Atbilde #286 : 2024. gada 07. decembris, 12:20:31 »
Kamēr šeit klusumā tiek gaidīta kataloga atvēršana, atļaušos ierakstīt nedaudz offtopic. Rudenī bija jautājums, cik lielus mīnusus var izturēt alpu vijolīte. Nu eksperiments ir daļēji noslēdzies. Ziedi sīkziedu alpu vijolītei nosala, kad ārā naktī bija -8 (nojumē droši vien siltāks - kādi -6) un mīnusi vēl visu nākošo dienu. Bez problēmām alpu vijolīte pārdzīvoja -4 naktī, kaut arī zeme podā bija sasalusi. Arī tagad pagalam ir tikai ziedi, bet pumpuri un lapas izskatās labi. Tas gan ir tikai laika jautājums, kad nosals viss. Bet nu secinājums ir, ka var droši turēt ārā līdz vēlam rudenim un nav jābaidās no rudens salnām. Līdz tai naktij, kad bija -8, alpu vijolīte pilnībā saglabāja dekorativitāti gan krāsas, gan ziedu formas un lieluma ziņā. Vienīgi, ja liek vijolīti ārā jau tad, kad ir vēss, ir jāizvēlās tāda vairāk paplaukusi, jo jauni pumpuri aukstumā attīstās ļoti lēni un arī vecie ziedi praktiski nenozied. No oktobra sākuma es laikam kādus 2 vecus ziedus norāvu.

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #287 : 2024. gada 08. decembris, 15:02:38 »
Joshua nav vienīgais, kurš piedāvā peoniju sējeņus ... (diemžēl info kādu laiku nav atjaunota)
https://futurepeonies.com/webshop/

Atslēdzies NuclearBaby

« Atbilde #288 : 2024. gada 08. decembris, 15:35:20 »
Joshua nav vienīgais, kurš piedāvā peoniju sējeņus ... (diemžēl info kādu laiku nav atjaunota)
https://futurepeonies.com/webshop/
Cik es saprotu, tad šei pārdod pircējiem ar mērķi tālāk attīstīt un reģistrēt šķirni. Jo katram sējenim eksistē 5 saknes, un pircējs saņem visas 5 saknes. Nevar nopirkt 1 gab.

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #289 : 2024. gada 12. decembris, 09:58:03 »
Draudzene lūdza apvaicāties - varbūt kāds var ieteikt, kur nākamruden varētu meklēt Klema peoniju 'Cheese Country' ?  :blushing:

Atslēdzies Traips

« Atbilde #290 : 2024. gada 14. decembris, 10:34:03 »
Peonyshop atvērts!  :flowers:

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #291 : 2024. gada 14. decembris, 11:22:00 »
Peonyshop atvērts!  :flowers:
Paldies, Traips :big_hug:
Tu kā parasti esi labākā!!!

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #292 : 2024. gada 17. decembris, 09:12:28 »
"superblociņā" pagaidām nepievienošu tabuliņu ar 27 Onavas piedāvātajām no meristēmu kultūras izaudzētajām peoniju saknēm -  gaidīsim, kad tiks izlabotas cenas - šobrīd 2/3 izmēra sakne krietni dārgāka kā 5+ ...
(varbūt es kaut ko nesaprotu  :blushing: )

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #293 : 2024. gada 18. decembris, 09:42:09 »
Atjaunota un papildināta Aptaujas tabula - info PPP :b:

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #294 : 2024. gada 20. decembris, 09:20:15 »
Ziemassvētku brīvdienas vairs nav aiz kalniem. Iespējams, arī Joshua peonijmīļiem ir sagatavojis kādu patīkamu pārsteigumu - ja ne tagad, tad janvārī papildinās PSH katalogu ne vien ar jau it kā izpārdotām, bet arī pilnīgi jaunām šķirnēm. Kā parasti dažas būs ļoti ierobežotā daudzumā, tāpēc rakstām savus "gribuļus" aptaujas tabulā  :smile:

Interese par PSH peonijām ir ļoti liela - šobrīd piedāvājumā ir tikai 145 šķirnes: 130 Joshua sējeņi un Amalia Olson, Avis Varner, Henry Bockstoce, Lemon Chiffon, Miss America,  Pietertje Vriend Wagenaar, Pink Vanguard, Princess Bride, Raspberry Charm, Raspberry Sundae, Spiffy, Sunny Girl, Tenuifolia Plena, Touch Of Class un White Frost.
Ja ir vēl kāda šķirne par kuru sapņojat, bet tās nav aptaujas tabulā, lūdzu, rakstiet komentāros - pievienosim  :b:

Atslēdzies Dominikana

« Atbilde #295 : 2024. gada 21. decembris, 00:26:12 »
PP esmu izveidojusi savu Wish list, kurā stāv peonijas jau no 2023 gada. Viss jau būtu saprotami, ka ne visas katru gadu rokamas un tirgojamas, bet kas man šķiet interesanti, ka ir šķirnes kuras  2023 gadā tika rakstīts, ka tās būs pieejamas 2025 vai 2026 gadā, bet šobrīd to sortimentā vispār nav pat ar norādi 2030. Kas notika, kur palika? Piemēram Belije Nochi vai Best Man?
Kā redzams man ir lielummānija un patīk visas lielās augstās un ja vēl smaržīga tad vispār ideāli, bet ja kādai no jums ir pieredze un sakiet ka lai ievelku siekalu atpakaļ, būšu pateicīga dzirdēt viedokli.

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #296 : 2024. gada 21. decembris, 12:05:29 »

PP esmu izveidojusi savu Wish list...

SUPER!!!  :clap:
Vakarpusē tās, kuras būs All Peonies Online sarakstā, pievienošu aptaujas tabulai (vairākas bija 2025.gada piedāvājumā)

Atslēdzies zmarina

« Atbilde #297 : 2024. gada 21. decembris, 17:33:15 »
PP esmu izveidojusi savu Wish list, kurā stāv peonijas jau no 2023 gada. Viss jau būtu saprotami, ka ne visas katru gadu rokamas un tirgojamas, bet kas man šķiet interesanti, ka ir šķirnes kuras  2023 gadā tika rakstīts, ka tās būs pieejamas 2025 vai 2026 gadā, bet šobrīd to sortimentā vispār nav pat ar norādi 2030. Kas notika, kur palika? Piemēram Belije Nochi vai Best Man?
Kā redzams man ir lielummānija un patīk visas lielās augstās un ja vēl smaržīga tad vispār ideāli, bet ja kādai no jums ir pieredze un sakiet ka lai ievelku siekalu atpakaļ, būšu pateicīga dzirdēt viedokli.
Ieteikums nemeklēt peoniju saknes tikai audzētavās. Mums jau  daudziem ir pietiekami lielas kolekcijas, kurās ir pat ļoti retas un iekārojamas šķirnes. Un tās tiek dalītas un liekās saknes arī pārdotas. Piemēram, man no šī saraksta šoruden bija pārdošanā kādas 10 šķirnes. Nākamgad būs vēl dažas dalāmas.

Atslēdzies Dominikana

« Atbilde #298 : 2024. gada 21. decembris, 17:53:48 »
Labprāt uzzinātu, kuras šķirnes plānojas piedāvājumā un par kādām naudiņām, kas neskatoties uz hronisku Peonīta infekciju vienalga ir ne mazsvarīgs faktors.

Atslēdzies zmarina

« Atbilde #299 : 2024. gada 21. decembris, 19:33:16 »
Labprāt uzzinātu, kuras šķirnes plānojas piedāvājumā un par kādām naudiņām, kas neskatoties uz hronisku Peonīta infekciju vienalga ir ne mazsvarīgs faktors.
No "gribuļu" saraksta varētu būt Joker, Lyudmila Askarova, Nelda s Joy, Pillow Talk, Queen Bee, Quitzin, Summer Glow. Varbūt vēl kāda. Precīzi zināšu nakamgad uz rudens pusi, kad redzēs, cik braši būs augušas. Cenas adekvātas, nedaudz zemākas par stādaudzētavu piedāvātajām. Cena, protams, ir atkarīga arī no stāda lieluma. Cik labi un cik smalki var sadalīt sakni, to arī var redzēt tikai pēc izrakšanas.