Kā jums šī ziema, kailsals kas iestājies? Baigi nesatraucos, apskatīju vienu dienu visu, asni nav virs zemes kā citiem.
Mums ir apmēram 2cm sniega, priekš rozēm dabūju pa visu pagalmu kasīt, lai būtu ko uzbērt. Bet es tā ceru, ka priekš peonijām šis sals nav nekas traks pat bez sniega. Jo dzinumi vēl ir zem zemes, un auksts ir tikai naktī, pa dienu ir nelieli mīnusi vai ap nulli. Lielākā škrobe šoziem ir par kurmjiem. Izkropļojuši zālāju pilnībā. No otras puses, varbūt man jābūt pateicīgai, jo viņi mani nedauz "piesedz" - es pati arī sacaurumoju zālāju rudenī ar peoniju stādījumiem. Varēšu vainot kurmjus, vismaz līdz brīdim, kad (cerams) sāks nākt augšā peoniju dzinumi.
Par aizaugušo dobi - es arī uzklātu ģeotekstilu, atstājot caurumus ap ceriem. Tad pamazām var ņemt no viena gala nost un tīrīt, kad iznāk laiks. Bet vismaz "ugunsgrēks" būs nedaudz apdzēsts. Droši vien labāk klāt parasto ģeotekstilu, nevis necaurlaidīgo plēvi. Necaurlaidīgā plēve ir labāka pret nezālēm, bet pie viena var nobeigt arī peonijas, ja būs virsū peoniju saknēm.