Autors Tēma: Laipni lūdzam Peoniju klubiņā!  (Lasīts 21620 reizes)

0 lietotājiem un 2 viesi lasa šo tēmu.

Atslēdzies Daiquiri

Atb: Laipni lūdzam Peoniju klubiņā!
« Atbilde #330 : 2025. gada 01. februāris, 11:45:15 »
Warmerdam 2025.gada katalogs atvērts  :smile:

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #331 : 2025. gada 01. februāris, 12:03:25 »
turpinot par Warmerdam - pielikumā šķirnes, kas tika izķertas pāris minūšu laikā ... :b:
(arī Ruuds seko 2025.gada tendencēm - daudzām šķirnēm, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, diezgan ievērojami pieaugusi cena)

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #332 : 2025. gada 10. februāris, 18:55:05 »
Piedodiet. Es te saņem visu savu vīra dūšu un iespraukšos ar jautājumu.
 Bez sajēgas par iekšējās kārtības ruļļiem(varbūt man jājautā kkur citā vietā ?) Jautājums īss un vienkāršs. KMTD?
Dotie vienumi - pļavā aizaugušas pujenes, nu tā,ka ļoti.
Savulaik bijusi pujeņu dobe... zortes ne tās prastākās. Bet, kādus gadus 5+ nekas nav darīts un visam pāri jau zaļa zālīte. Zālīte, tas ir maigi teikts... principā zāle līdz ceļiem.
Pagājušo vasar vēl jau ziedēja, gan jau kkas mēģinās arī šogad ziedēt.Bet, kā to pasākumu reanimēt??
 Kādas būtu optimālākās idejas...pie maza zirgspēka  :blushing:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #333 : 2025. gada 10. februāris, 20:03:29 »
Jautājums īss un vienkāršs. KMTD? Kā to pasākumu reanimēt?? Kādas būtu optimālākās idejas...pie maza zirgspēka  :blushing: 
Šobrīd jābauda ziemas skaistums, un, ja ir vēlme kaut ko paplānot, var padomāt, kur vasaras beigās varētu izrakt pāris stādbedres, ja nu tomēr kādu sagribas izrakt, sadalīt un rudenī iestādīt citā vietā. Ja tās ir pienziedu peonijas (lactiflora), tad tās vienā vietā, ja ir pienācīga mēslošana un labvēlīgi apstākļi, var augt 50 gadus un vairāk, bet, ja tie ir hibrīdi, tad kādā 8. gadā tos vajadzētu izrakt, sadalīt un pārstādīt - pakāpeniski samazinās ziedēšanas intensitāte ziedu skaits.

Pirmais darbs, kad sniegs nokusis - ja rudenī nav nogrieztas lapas, tās jānogriež iespējami tuvu zemei un jāaizvāc prom no dārza. Abām rokām balsoju par sliņķiem - nekādu rušināšanu, kaplēšanu un peoniju asnu meklēšanu zem zemes! Ciešamies, kamēr paši izlīdīs!

« Pēdējās izmaiņas: 2025. gada 10. februāris, 20:18:01 no Daiquiri »

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #334 : 2025. gada 10. februāris, 20:52:05 »
Es UK..nekāda sniega naff un nav bijis. Principā, drīz jau līdīs kkas laukā no zemes.
Man sarežģītākais saprast.
 Vai tai pujenei neskādēs,ja ņems un to dobi apkārt tā pa riktīgo uzraks un uzrušinās.Pašus krūmus neaiztiekot.?
Lai tā darītu, droši vien vajag,lai visi deguni būtu laukā no zemes  :scratch:

Cik viņas vecas un kādas ,nav ne jausmas  :?:
IG- mellenessniega

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #335 : 2025. gada 10. februāris, 20:54:07 »
... Vai tai pujenei neskādēs,ja ņems un to dobi apkārt tā pa riktīgo uzraks un uzrušinās.Pašus krūmus neaiztiekot.?
Lai tā darītu, droši vien vajag,lai visi deguni būtu laukā no zemes  :scratch:  Cik viņas vecas un kādas ,nav ne jausmas  :?: ...

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #336 : 2025. gada 10. februāris, 21:18:17 »
Noskatījos..visu sapratu :)  :smile:
IG- mellenessniega

Atslēdzies Taaapati

« Atbilde #337 : 2025. gada 11. februāris, 11:46:13 »
Vislabāk būtu izrakt, sadalīt un iztīrīt. Izveidot jaunu dobi. Pēc savas pieredzes varu teikt, pēc pāris gadiem efekts ir wow un ir vērts. Bet tas nav vieglais darbiņš un vajadzīga pacietība. Varbūt sagaidīt asnus un uzklāt kādu plēvi uz aizaigušo zonu apkārt, maksimāli. Izgriežot caurumus tikai peonijām. Tā izdotos lielāko daļu zāles apkarot uz laiku un rastos skaidrība, ko tad tālāk.

Atslēdzies Taaapati

« Atbilde #338 : 2025. gada 11. februāris, 11:52:37 »
Kā jums šī ziema, kailsals kas iestājies? Baigi nesatraucos, apskatīju vienu dienu visu, asni nav virs zemes kā citiem.

Atslēdzies NuclearBaby

« Atbilde #339 : 2025. gada 11. februāris, 14:04:20 »
Kā jums šī ziema, kailsals kas iestājies? Baigi nesatraucos, apskatīju vienu dienu visu, asni nav virs zemes kā citiem.
Mums ir apmēram 2cm sniega, priekš rozēm dabūju pa visu pagalmu kasīt, lai būtu ko uzbērt. Bet es tā ceru, ka priekš peonijām šis sals nav nekas traks pat bez sniega. Jo dzinumi vēl ir zem zemes, un auksts ir tikai naktī, pa dienu ir nelieli mīnusi vai ap nulli. Lielākā škrobe šoziem ir par kurmjiem. Izkropļojuši zālāju pilnībā. No otras puses, varbūt man jābūt pateicīgai, jo viņi mani nedauz "piesedz" - es pati arī sacaurumoju zālāju rudenī ar peoniju stādījumiem. Varēšu vainot kurmjus, vismaz līdz brīdim, kad (cerams) sāks nākt augšā peoniju dzinumi.

Par aizaugušo dobi - es arī uzklātu ģeotekstilu, atstājot caurumus ap ceriem. Tad pamazām var ņemt no viena gala nost un tīrīt, kad iznāk laiks. Bet vismaz "ugunsgrēks" būs nedaudz apdzēsts. Droši vien labāk klāt parasto ģeotekstilu, nevis  necaurlaidīgo plēvi. Necaurlaidīgā plēve ir labāka pret nezālēm, bet pie viena var nobeigt arī peonijas, ja būs virsū peoniju saknēm.

Atslēdzies Taaapati

« Atbilde #340 : 2025. gada 12. februāris, 09:53:56 »
Mēs nobendējām ar slazdiem 3 kurmjus. Sirdsapziņa mazliet moca jau, bet vairs nebija izejas. Citādi drīz būtu uzarts viss zāliens. Un kas tik nebija mēģināts, cik naudas izgāzts par atbaidošiem līdzekļiem...efekts 0

Atslēdzies NuclearBaby

« Atbilde #341 : 2025. gada 12. februāris, 10:18:46 »
Mēs nobendējām ar slazdiem 3 kurmjus. Sirdsapziņa mazliet moca jau, bet vairs nebija izejas. Citādi drīz būtu uzarts viss zāliens. Un kas tik nebija mēģināts, cik naudas izgāzts par atbaidošiem līdzekļiem...efekts 0
Es arī rudenī uzliku slazdus, kaut arī nepatīk doma bendēt dzīvniekus. Bet kurmiji izrādījās gudrāki par maniem slazdiem - neviens nenoķērās. Pavasarī mēģināšu citus, jo tiešām nav variantu. Dobēs mēģināju atbaidīt ar karbamīdu, un vispār tas darbojas, bet atbaidīt var darīt tikai mazā teritorijā, no kuras steidzamības kārtā vajag kurmjus padzīt, vai arī ja apkārt nav kaimiņu. Citādāk kaimiņi nebūtu diezcik priecīgi, ja es kurmjus aizdzītu pie viņiem  :fryingpan:   

Atslēdzies Taaapati

« Atbilde #342 : 2025. gada 12. februāris, 11:29:14 »
Jā tas karbam...tad smirdīgs šķidrums pudelēs, tad pīkstuļi uz saules bat. Viss velti. Bet ir jau vēl. Šur tur redzu sarakts, bet ne tik traki vairs.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #343 : 2025. gada 12. februāris, 12:37:40 »
man kurmuļu žēl (kā jau visu kustoņu), šamie tak patiesībā tik bezpalīdzīgi. Tik vien var kā pa zemi rakties savu dienišķo slieku meklējumos. Skatos ka pilsetā starp apstādījumiem vieni vienīgi rakumi... a ko šamiem darīt ,ja katrs zāles skvēriņs iežogots ar asfaltu, bruģi un citām nepārejāmam šķēršļu trasēm .Man liekas, pēc loģikas, strāda zemes apstrādāšana .Nelien kurmis tur, kur kāds cits jau uzracis.Nu, kartupeļu laukā tak šams nedzīvo  :scratch:

Tātad, mans prāts saka, vajag rakt pirms kurmja  :)
IG- mellenessniega

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #344 : 2025. gada 12. februāris, 12:44:27 »
...Lielākā škrobe šoziem ir par kurmjiem. Izkropļojuši zālāju pilnībā...
No personīgiem novērojumiem - ja vasara sausa un mauriņš tiek regulaŗi laistīts, sliekas pārceļas uz turieni. Kur ir sliekas, tur arī kurmis... Ja nelaistīsi - izkaltīs.
Ultraskaņas atbaidītāji nelīdz. Vienīgais novērojums - pēris dienas pēc zāles pļaušanas praktiski nav jaunu rakumu. FB lasīju, ka kāda dāma speciāli nopirkusi robotizēto zāles pļāvēju, lai nerok.