Autors Tēma: avārijas pie Blīdenes  (Lasīts 6277 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Pieslēdzies reno

avārijas pie Blīdenes
« : 2024. gada 26. jūnijs, 18:06:17 »
Kaut kas traks, pāris dienās kopā 6 bojā gājušie, visas avārijas -frontālās sadursmes

Visādas versijas jau izteiktas, populārā -vainīgi tie, kas brauc uz 90.  :fubar:

Man ļoti nepatīk Liepājas šoseja, daudz fūres. Mana dusma parasti ir, ka fūres brauc cieši kopā, un dažreiz pat zem 90. Tāda laipnība, ka ļauj apdzīt, pabraucot pie malas un uzmirkšķinot, gadās izcili reti. Tādēļ parasti es esmu tā, kas mierīgi, drošā attālumā, čukāju un neļaujos apdzīšanas histērijai

Atslēdzies baaciens

Atb: avārijas pie Blīdenes
« Atbilde #1 : 2024. gada 26. jūnijs, 18:50:32 »
1. Mums nav normālu šoseju - ne uz Liepāju, ne Ventspili. Divas joslas katrā virzienā būtu tikai normāli.
2. Man nepatīk fūres, bet pēdējās (skaļi izskanējušās) avārijās tās nebija vainīgas.
3. Ir cilvēki, kuri saprot tikai tad, kad tiek sodīti. Vai pie mums soda, ja  tiek apdzīta auto kolonna?
4. Ja braucu uz atļauto maksimālo ātrumu (parasti gan ir maziņš plusiņš), kāpēc kādam jālido garām kā stāvošam?

Posmā Ventspils - Rīga bija tikai viena policijas mašīna! Un tā katru gadu!
« Pēdējās izmaiņas: 2024. gada 26. jūnijs, 21:20:27 no baaciens »

Pieslēdzies reno

« Atbilde #2 : 2024. gada 26. jūnijs, 20:15:11 »
OK. bet šoseja ir tāda, kā ir un tas būtu jāievēro, nevis jāapdzen kā psihiem. Man iepriekš bija jaudīgāka mašīna, zināju, ko varu atļauties . Ar savu hundaju tagad braucu prātīgi

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #3 : 2024. gada 27. jūnijs, 08:41:15 »
Man nepatīk, kā pie mums tiek apkarota "atļautā ātruma pārsniegšana" kā visu nelaimju sakne. Es nerunāju, protams, par zemu lidojošajiem, kas ar 100km/h braucošajam paskrien garām kā stāvošam. Tādi, protams, ir drauds un agri vai vēlu kaut kur atmetās. Bet tie +10-15km/h piemērotos apstākļos nedz kam traucē, nedz ko apdraud, bet kā tad lai nepilda valsts kasi, vai ne... Toties par vājprātīgajiem apdzīšanas manevriem, kuru dēļ notoiek šādas smagas nelaimes ar bojāgājušajiem, ne čiku, ne grabu! CIk nav piedzīvots, ka pretim braucošais izlien no savas joslas un nāk tieši purnā. Acīmredzot ar domu, ka kur tad tu liksies, gan jau pavāksies nost uz apmales... Kaut kā neesmu manījusi, ka par to runātu, ka būtu kāda sociālā kampaņa, kādi jūtami sodi. Atceros, kā Vācijā to poļu fūristu, ka apdzina vājprātīgā veidā, knapi izspraucoties starp citu fūri un pasažieru autobusu, tiesāja pēc krimināllikuma panta, un pareizi darīja, jo šādas sadursmes sekas būtu baisas.
Domāju, ko nu tagad pēc "apsekošanas" izmainīs satiksmes organizācijā tajā vietā - gan jau kārtējo ātruma ierobežojuma zīmi uzliks - neko citu jau pie mums nav spējīgi izdarīt.

Protams, labāk būtu pa divām joslām katrā virzienā. Bet ceļi pie mums kādi nu ir, tādi ir, pa tādiem jābrauc.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #4 : 2024. gada 27. jūnijs, 09:21:51 »
Tā 10-20 km/st pārsniegšana ir sērga. Man diemžēl arī.
Patiesībā  taču ir nevis "atļautais ātrums", bet "ātrums, kuru nedrīkst pārsniegt".

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #5 : 2024. gada 27. jūnijs, 12:02:18 »
Tiesības ir, braukt nebraucu. Tāpēc tāds blakussēdētāja viedoklis:
Lai piedalītos ceļu satiksmē, bez pieredzes nu nekādi. Tāpēc pareizi vien ir, ka tie, kuri neprot labi braukt, lai "čunčina" vien uz 90, BET ... reti, kurš šiem nepieredzējušajiem nabadziņiem ir pastāstijis, ka NEVAJAG braukt pa joslas vidu, vai ļoti tuvu kreisajai joslai, vai pat pa kreiso joslu. Būtu jāievēro princips: brauc, bet netraucē.
Un tad ir tie "ātruma psihi", kuriem 120+ ir normālais braukšanas ātrums (pati esmu tādam blakus sēdējusi), kuriem visi traucē un ir jāapdzen. Un tie iedalās:  pieredzējušajos un nepieredzējušajos. Ja pieredzējušais ne tikai prot savaldīt auto un apzinās riskus jebkurā situācijā, nepieredzējušie izraisa avārijas.
Tātad atgriežamies pie sākotnējā - nav iemācīta braukšanas kultūra (manuprāt) un protams, ceļi, ceļi...nu nav mums "bāņi"..

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #6 : 2024. gada 28. jūnijs, 00:05:38 »
man ir nenormālas ,paniskas bailes uz LV ceļiem. Nosvīdusi sēžu blakus jebkuram šoferim. Pati pa LV jau kadus 5-us gadus nestūrēju.
Un nē, citur eiropā jūtos vieglāk... UKijā vispār mieriņš  :smoker: p.s joprojām pārsteidz telefona spaidītāji un runātaji pie auto stūres LV, to nevarēja nepamanīt. :wtf:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #7 : 2024. gada 28. jūnijs, 05:51:36 »
Raksta, ka vienā no avārijām pie stūres bijis 16gadīgs jaunietis.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #8 : 2024. gada 28. jūnijs, 07:18:16 »
Raksta, ka vienā no avārijām pie stūres bijis 16gadīgs jaunietis.

Jā, tā raksta. Mamma blakus, mācībnieks.  Par mirušajiem labu vai neko... bet te Darvinisms paaudzēs izpaudās:
1. KĀ drīkst mācīt bērnam braukt tik intensīvā satiksmē kā uz Liepājenes?? (nerunāsim par to, ka tāds mācībnieks sapiš braucienu citiem)
2. KĀ drīkst atļaut apdzīšanu?? nekas ka stūre bērnam rokās, mašīnu VADA mācītāja, sīkai ir tikai pilots...

RIP

Atslēdzies Minne

« Atbilde #9 : 2024. gada 28. jūnijs, 10:59:19 »
Un raksta, ka neesot bijusi apdzīšana.

Arī otrā avārijā bojā gājis 16 gadnieks

Pieslēdzies reno

« Atbilde #10 : 2024. gada 28. jūnijs, 11:41:45 »
Divās avārijās bija apdzīšana, trešā izbrauca no sānceļa

Pie stūres bija ar baltajām tiesībām

Nupat jau ir ceturtā -3 smagās pie Jaunmokām, Ventspils šoseja
« Pēdējās izmaiņas: 2024. gada 28. jūnijs, 11:49:44 no reno »

Pieslēdzies reno

« Atbilde #11 : 2024. gada 24. jūlijs, 09:18:08 »

Katoļi gatavi novērst nelaimes:

Automašīnu un šoferu svētīšana paredzēta 25. jūlijā no pulksten 12 līdz 18 Rīgā, pie Lielā Kristapa skulptūras.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #12 : 2024. gada 24. jūlijs, 11:49:02 »
Katoļi gatavi novērst nelaimes:

Automašīnu un šoferu svētīšana paredzēta 25. jūlijā no pulksten 12 līdz 18 Rīgā, pie Lielā Kristapa skulptūras.
Lai jau, ja tas palīdz  ;)
Vietu gan piemērotu izvēlējušies - kur auto nemaz apstāties nevar. Šoferiem būs jāaiziet līdz turienei kājām
 :sarcasm:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #13 : 2024. gada 24. jūlijs, 12:36:00 »
Vispār tur ir RS stāvvieta, B zona, ja nemaldos.

Cik ta tur to svētību iedot:
- uz 3 min piestāj,
- ūdeni uzšļaksta,
- lūgšanu noskaita,
- pabrīdina, ka sargeņģelim ir ātruma ierobežotājs līdz 90 km/h un viņš nav rūsas pārveidotājs... :)

Un var maukt tālāk. 

Atslēdzies Minne

« Atbilde #14 : 2024. gada 24. jūlijs, 12:49:22 »
Kundalini ar pumptantes bildi arī ar tikpat lieliem panākumiem varētu visādas grupas svētīt