Aptauja

kādas krāsas automobīli Tu preferē ?

Chronosgrey
1 (11.1%)
Florett Silver
1 (11.1%)
Manhattan Grey
0 (0%)
Navarra Blue
1 (11.1%)
man saujā benzīns
6 (66.7%)

Pavisam nobalsoja: 9

Autors Tēma: automobīļkrāsa  (Lasīts 4976 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Aste Risks

automobīļkrāsa
« : 2024. gada 13. jūlijs, 20:54:53 »

Atslēdzies baaciens

Atb: automobīļkrāsa
« Atbilde #1 : 2024. gada 13. jūlijs, 21:08:24 »
Pirksi jaunu auto?

Man nekad nav bijusi opcija izvēlēties auto krāsu, bet "ja tantei būtu riteņi", tas nebūtu bijis no pelēkajiem toņiem. Dažreiz gan "asfaltiņš" izskatās labi.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #2 : 2024. gada 13. jūlijs, 21:30:32 »
Jākomentā šī četras krāsas? 

Es  izvēlētos sudraboto - tas man patīk.
Otrā vietā Manhattan Grey -  arī tā nekas.
Diez kā nepatīk, bet iztikt var - Chronosgrey.
Tas zilais - fūūūu, nemūžam!  :n-:

Nekad pati neesmu pirkusi jaunu auto (tikai dienesta ir bijis), bet arī lietotajiem kaut kāda krāsas izvēle jau pastāv. Manas absolūti "sarkanās līnijas" ir  melna krāsa un brēcoši koši zila.  Tagadējais auto ir mierīgā tumši zilā krāsā, kas pie izvēles nebūtu mana favorītkrāsa, bet pieņemama un sāk pat iepatikties.  :)
« Pēdējās izmaiņas: 2024. gada 13. jūlijs, 21:38:07 no kvadra »

Atslēdzies tuk

« Atbilde #3 : 2024. gada 13. jūlijs, 21:44:13 »
Viss atkarīgs kāds auto. No piektdienas sekoju līdzi Hāpsalas ikgadējajam American beauty car show, 60to gadu tifany krāsas pontiaki ir vienkārši burvelīgi...  :in-love:  No Latvijas arī 1958. gada pontiac shefard cupe piedalās, gan citas krāsas, bet arī burvīgs.  :ng:
Ja audi, tad vai nu  manhatten gray vai florett silver. Visdrīzāk manhatten.
« Pēdējās izmaiņas: 2024. gada 13. jūlijs, 22:11:02 no tuk »

Atslēdzies reno

« Atbilde #4 : 2024. gada 13. jūlijs, 22:12:34 »
man ir bijusi melna un diezgan koši zila :faint:
Tagad ir kaut kādā putekļu krāsā, var nemazgāt mēnešiem

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #5 : 2024. gada 13. jūlijs, 22:19:56 »
Būs jau laikam drīzumā jāmaina, sāk vecuma kaites parādīties.
Manējās , hronoloģiski : tumši zila , salātzaļa, sudrabaina, tumši ķiršu sarkana, sudrabaina, tumši pelēka

Atslēdzies Minne

« Atbilde #6 : 2024. gada 13. jūlijs, 23:03:02 »
Ja izvēlos tikai no šīm, tad tieši tā arī sarindotu - AR nosauktajā secībā

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #7 : 2024. gada 13. jūlijs, 23:04:38 »
Vislabākais auto ir spaiņa krāsā- nav jāmazgā.
Bet bildes man neko neizsaka- liekas visas vienādas.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #8 : 2024. gada 14. jūlijs, 11:04:10 »
IMHO no minētajām neviena nav krāsa, visas dubļainas. [Piedodiet...] Tas zilais varbūt, bet arī _man_ nepatīk. Skatos uz ielām, ka jaunajām mašīnām vispār ir tikai krāsas ar dubļu piejaukumu, tādas netīrkrāsas. Vienīgais pluss, ka putekļus un dubļus mazāk redz, bet tad jāpiemeklē precīzi savam dubļu reģionam atbilstošāko.

IMHO mašīnai ir jābūt redzamai, nevis saplūstošai ar asfaltu un ēnu, ja vien tas nav auto priekš dzīvnieku fotografēšanas vai militārais. Cik nav nācies palēkties pie stūres, kad pēkšņi tuvumā iznirst kaut kas kustīgs, bez gaismām (jā, jā, joprojām ir mašīnas, kam gaismas neieslēdzas automātiski, un kam ir sklerotiski vadītāji), – praktiski nepamanāms.

Manā izpratnē melns, pelēks, sudraba, brūns, tumši zils un viņu atvasinājumi nav krāsas. Baltais arī ne īpaši (visi rūsas pleķīši redzami pa kilometru), sarkans nepatīk. Ķiršu krāsa vēl puslīdz. Der jebkas koši zaļš, dzeltens, oranžs, koši zils, gaiši zils... Lai gan krāsa vienmēr man ir bijusi pēdējais parametrs, pēc kā izvēlēties mašīnu, galvenais ir cena, benzīns/manuāls, modelis, stāvoklis. Un sajūta. Pēdējā mašīna trāpījās gan cenā, gan visā pārējā lieliska, kaut arī vajadzēja tūlīt un uz sitiena. Turklāt šizainā krāsā (joprojām priecājos). Un kas smieklīgi – tā paša modeļa mašīna, bet melna, izskatās vienkārši neglīta un tizla. Krāsā – interesanta un simpātiska. Krāsa ļoti nosaka arī formas uztveri.

Priecājos, ka, izejot no veikala, pārlaižu acis stāvvietai un redzu Trixmobili uzreiz, nevis staigāju gar rindām un salīdzinu numurus. :D

T.i., ja man būtu jāizvēlas no minētajām mašīnām (pieņemot, ka cena nav arguments un ka visas jaunas), vispirms skatītos uz parametriem (motors, jauda, rijība), paneli (izvietojums, vai ir viss, ko vajag – piemēram, neciešu, ka neredzu temperatūru vai ir digitālais spidometrs, turklāt kaut kur starp šoferi un pasažieri), ērtumu (ātrumkloķis pa rokai, pārslēdzēji _man_ ērtā vietā, temperatūras regulēšana ar kloķīšiem, ko var pārslēgt, neskatoties ekrānā, vieta krūzei un brillēm). Un pašās beigās pajautātu, vai nevar dabūt šo modeli, piemēram, zaļu.  :rofl:
Es visu atceros, Ričard...

« Atbilde #9 : 2024. gada 14. jūlijs, 12:40:33 »
Es jau ņemtu koši zilo, tad Florett Silver, tad Manhattan un Chronos kā pēdējo. Bet man vienkārši ir vājība uz zilo krāsu :)   
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #10 : 2024. gada 14. jūlijs, 20:43:39 »
Pēdējā laikā ļoti bieži trāpās pelēki un arī citu krāsu auto, kam nav tas metāliskais piesitiens. Sev par pārsteigumu konstatēju, ka patīk arī sarkans un dzeltens vāģis tādā izskatā. Zilu un zaļu vēl neesmu redzējusi, dzeltenie trāpījušies tādi sulīgi - olas dzeltenuma spektrā. Protams, ka rūsas pleķīši uz tāda krāsojuma būs redzami pa gabalu. Bet - kad tad tas vēl būs! Krāsojums, laikam, ir jaunajiem vāģiem. Ja neņem kādu super rūsējošu brendu (ir sūnaina pieredze ar x-treiliem un mazdām), tad satraukumam nav pamata.

Trix taisnība - man kā īstenam pāķim, kam rītā un vakarā 10 km pa lauku ceļu jānobrauc, liela vērtība ir nevis vāģa smukums, bet funkcionalitāte, tajā skaitā arī ceļa putekļu un dubļu ''maskēšana''.
Visus sakost!

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #11 : 2024. gada 14. jūlijs, 20:59:12 »
Man krāsa nekad nav bijusi prioritāte, vienkārši šiem 4 pārējie parametri ir pilnīgi vienādi  :mrgr:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #12 : 2024. gada 14. jūlijs, 22:06:03 »
Pēdējā laikā ļoti biežir5 trāpās pelēki un arī citu krāsu auto, kam nav tas metāliskais piesitiens.
Jā, ir tādas pilnīgi matētas krāsas, bez spīduma. Man nepatīk. Izskatās, ka nogruntējuši un nokrāsot aizmirsuši :mrgr:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #13 : 2024. gada 14. jūlijs, 22:24:01 »
Man krāsa nekad nav bijusi prioritāte, vienkārši šiem 4 pārējie parametri ir pilnīgi vienādi  :mrgr:

Benzīns vai dīzelis, atbildi??!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #14 : 2024. gada 14. jūlijs, 22:38:36 »
Kvadra - man matētās arī liekas nepilnīgas :) . Es šoreiz domāju par lakoti-spīdīgajām, bet bez perlamutra efekta, kad ir tīra krāsa kā emaljētai bļodiņai :). Tādi vāģi tagad parādījušies un man tīri labi patīk.
Visus sakost!