IMHO no minētajām neviena nav krāsa, visas dubļainas. [Piedodiet...] Tas zilais varbūt, bet arī _man_ nepatīk. Skatos uz ielām, ka jaunajām mašīnām vispār ir tikai krāsas ar dubļu piejaukumu, tādas netīrkrāsas. Vienīgais pluss, ka putekļus un dubļus mazāk redz, bet tad jāpiemeklē precīzi savam dubļu reģionam atbilstošāko.
IMHO mašīnai ir jābūt redzamai, nevis saplūstošai ar asfaltu un ēnu, ja vien tas nav auto priekš dzīvnieku fotografēšanas vai militārais. Cik nav nācies palēkties pie stūres, kad pēkšņi tuvumā iznirst kaut kas kustīgs, bez gaismām (jā, jā, joprojām ir mašīnas, kam gaismas neieslēdzas automātiski, un kam ir sklerotiski vadītāji), – praktiski nepamanāms.
Manā izpratnē melns, pelēks, sudraba, brūns, tumši zils un viņu atvasinājumi nav krāsas. Baltais arī ne īpaši (visi rūsas pleķīši redzami pa kilometru), sarkans nepatīk. Ķiršu krāsa vēl puslīdz. Der jebkas koši zaļš, dzeltens, oranžs, koši zils, gaiši zils... Lai gan krāsa vienmēr man ir bijusi pēdējais parametrs, pēc kā izvēlēties mašīnu, galvenais ir cena, benzīns/manuāls, modelis, stāvoklis. Un sajūta. Pēdējā mašīna trāpījās gan cenā, gan visā pārējā lieliska, kaut arī vajadzēja tūlīt un uz sitiena. Turklāt šizainā krāsā (joprojām priecājos). Un kas smieklīgi – tā paša modeļa mašīna, bet melna, izskatās vienkārši neglīta un tizla. Krāsā – interesanta un simpātiska. Krāsa ļoti nosaka arī formas uztveri.
Priecājos, ka, izejot no veikala, pārlaižu acis stāvvietai un redzu Trixmobili uzreiz, nevis staigāju gar rindām un salīdzinu numurus.
T.i., ja man būtu jāizvēlas no minētajām mašīnām (pieņemot, ka cena nav arguments un ka visas jaunas), vispirms skatītos uz parametriem (motors, jauda, rijība), paneli (izvietojums, vai ir viss, ko vajag – piemēram, neciešu, ka neredzu temperatūru vai ir digitālais spidometrs, turklāt kaut kur starp šoferi un pasažieri), ērtumu (ātrumkloķis pa rokai, pārslēdzēji _man_ ērtā vietā, temperatūras regulēšana ar kloķīšiem, ko var pārslēgt, neskatoties ekrānā, vieta krūzei un brillēm). Un pašās beigās pajautātu, vai nevar dabūt šo modeli, piemēram, zaļu.