A vai ta ne?
Kurus paaicinās uz darba interviju - 30+ vai 60+? Mini trīs reizes! Nu un katrs, kam gribas ēst, mēģina izlikties spraunāks, lai tiktu pie tā ēdiena. Ja tu nebūsi varošs, tevi samīs un izmetīs mēslainē.
Un kuram gribas asociēties ar večuku? Vai Tu labāk gribi izskatīties puslīdz gluda un friša vai sakrunkojusies un ar vecuma plankumiem? Nu tā godīgi paskaties sev acīs... Labāk gribi, lai tevi uzskata par vecu un nekam nederīgu? Viedo sirmgalvju un sirmoļu* ēra ir aizgājusi jau pirms gadsimta vismaz. Tagad reāli nav tādu vērtīgu zināšanu, kas būtu vecajiem un pieredzējušajiem, bet kādu nebūtu jaunajiem. Īpaši jau saistībā ar esošo neprofesionāļu laikmetu un pēdējā laikā kultivēto "7 gadu limitu", kad ik pēc 7 gadiem esot jāmaina nodarbošanās, jo ilgs darbs vienā jomā tiek uzskatīts par iesīkstēšanu, nespēju pielāgoties pārmaiņām un vispār nevēlamu parādību.
Un no otras puses. Tu piedāvājies palīdzēt, tev atsaka.
Jo jau n reizes tas cilvēks ir dzirdējis - "tev kājas un rokas ir, ko prasi? Pats nevari??" Un pilnīgi likumsakarīgi izstrādājas antireflekss.
Es arī mēģinu ārpus puslīdz anonīmā interneta neizplatīties, ka es kaut ko nevaru. Jo nesaprot un saka, ka es izliekos. Man tak galva ir, kā es varu nevarēt saprast, turklāt "es taču varu, kā tu vari nevarēt?!"
___
* Sirmolis – indivīds, kam sirmi mati ir, bet ne uz galvas. Parasti tēviņš.