Autors Tēma: Paaudzes  (Lasīts 7473 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Spārka

Atb: Paaudzes
« Atbilde #45 : 2024. gada 31. decembris, 18:43:50 »

Ā, tēma par cilvēka dabu?  :scratch:  Es vairāk par laiku, dzīvi, vēsturisko atmiņu... kkā tā uztvēru...  :?:
Pareizi uztvēri, mēs aizvedām neceļos uz cilvēka dabu (ar pirkstu nerādīšu, kurš :mrgr: )

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #46 : 2025. gada 01. janvāris, 16:41:08 »
viss ir tikai viedokļi. Katram tiesības uz savējo. Neviens nav universāls.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #47 : 2025. gada 01. janvāris, 17:50:56 »
Izņemot astrologu prognozes  :mrgr:

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #48 : 2025. gada 01. janvāris, 20:37:01 »
un tikai aklais un kurlais var nepamanīt, kā pasaule mainìjàs pàc kovida. Attàlinàtais darbs kà norma, pilnìbà elektroniska dokumentu aprite, digitalizàcija visàs jomàs, tùrisma transformàcija. Arì tikai pārmaiņu sākums ja kas.
Bet sorry par tèmas nozagšanu, jà

Atslēdzies tuk

« Atbilde #49 : 2025. gada 01. janvāris, 21:22:34 »
Protams, covids šo procesu paātrināja, bet agrāk vai vēlāk tehnoloģu progresa ieviestās pārmaiņas notiktu... arī pirms covida jau bija cilvēki kuri strādāja attālināti sēžot zem palmas Bali, vai kā mans krustbērns vien reizi pusgadā dodoties uz ASV. Attīstība jau notiek un ne jau covida dēļ.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #50 : 2025. gada 01. janvāris, 22:26:19 »
šodien izlasīju,  ka uz Ūdensvīra laikmetu un ar to saistītajām pārmaiņām atsaucās jau 19.gs.beigās, tātad pat mūsu vecvecvecāki ar to saskārušies, bet mēs to gribam uzskatīt kā kko unikālu  tagad ;)

Katrai paaudze pa a la covid un tā sekām, viss pa spirāli

Atslēdzies tuk

« Atbilde #51 : 2025. gada 02. janvāris, 01:57:11 »

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #52 : 2025. gada 02. janvāris, 13:39:23 »
jā, protams, attīstība notiek un ir neizbēgama, bet tajā iezīmējas nevis monotoni izlīdzināta, bet gan viļņveidīga kustība. Es neko neteikšu par pagājušā gadsimta sākumu, neesmu baigais vēstures analītiķis, bet gan jau tur arī bija viļņveidīgi notikumi. Ja piesaucam 70tos gadus - 60/70 gadu mija bijavispasaules pārmaiņu un attīstības vilnis - hipiju kustība, tehnikas izaugsme un pārmaiņas. Tad deviņdesmitie - vai kāds teiks, ka arī tas nebija lielo pārmaiņu laiks? Jā, cilvēki izskatā baigi neizmainījās, arī viņu fizioloģija nē, tā kā var jau kāds teikt, ka nekas nemainījās, bet es tam galīgi nepiekrītu. Un ar "jauno laikmetu" astrologi iezīmē, ka sagaidāmās pārmaiņas ir salīdzināmas ar deviņdesmitajiem gadiem vismaz te, pie mums. Ne jau tiešajās izpausmēs, bet mērogos un principiālajās lietās. Nemeklējiet tur politiku, stāsts nav par specifizētu nozari, bet par pārmaiņām, kas attiecināmas uz ikkatra dzīvi un notikumu kopsummu.
Protams, neviens nepateiks, kas konkrēti notiks, bet planētu stāvoklis veidojoties tāds, kas reti kad saliekās.
POiedodiet man vecvērtību cienītāji un pragmatiski domājošie, uztveriet to kā mana aprobežotā un vieglā prāta izpausmi.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #53 : 2025. gada 02. janvāris, 13:51:46 »
Viss jau burvelīgi, lai tik mainās, viss kas notiek, tas uz labu...
Bet kāds tam sakars ar paaudžu savstarpējām attiecībām un interesi vienai paaudzei par otru?  :?: 

Piektā gada revolūcija jau ar pasauli sašūpināja...  :mrgr:

Atslēdzies Minne

« Atbilde #54 : 2025. gada 02. janvāris, 13:54:08 »
Tur jau tā pretruna - bez iepriekšējo paaudžu liecībām mēs nezinātu, kas un kur esam. Un, ka tuvojas tāds Ūdensvīrs  :smej:

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #55 : 2025. gada 02. janvāris, 14:04:56 »
es varu pateikt vēlreiz tikai tik, cik no prognozes apraksta (227 lapas) - ka jaunās paaudzes būs tendētas atteikties no senču kultivētajām klasiskajām vērtībām un tādas tēmas kā "tēva mājas", "ģimenes vēsture" utml. viņiem būs tukša skaņa (tendence, nevis 100% visiem) un pirmās tiks pārdotas, bet pārējais uztverts kā bezvērtīgs vai pat traucējošs.
Ieskatījos vēlreiz tēmas pieteikumā... Camma jau principā saka to pašu, tikai citiem vārdiem un jau kā konstatāciju, nevis prognozi...

Atslēdzies reno

« Atbilde #56 : 2025. gada 02. janvāris, 14:05:52 »
Man liekas, ka atskatoties uz senču dzīvēm,. var secināt, ka, lai kādas grūtības nav bijušas, cilvēki ir dzīvojuši, izdzīvojuši, savas dzīves uzbūvējuši un daudz ko sasnieguši. Patiesībā tieši 19./20. gds. mija ir bijusi ar visiespaidīgāko izrāvienu

Atslēdzies tuk

« Atbilde #57 : 2025. gada 02. janvāris, 14:07:58 »
Un par to pakāpenisko attīstību... lēcieni, "vilņošanās" allaž bijusi...
Bet nu katrs jau var ticēt kam vēlas - reptīļiem, plakanai zemei, svītrām debesīs, pumpu tantei vai ūdensvīriņam... bet pagātni jau tas neatceļ un nepadara par nebijušu.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #58 : 2025. gada 02. janvāris, 14:18:57 »
Jau Aitmatovs Un garāka par mūžu diena ilgs pieminēja mankurtus - cilvēkus, kuri aizmirsuši savas saknes

Atslēdzies tuk

« Atbilde #59 : 2025. gada 02. janvāris, 14:27:07 »
Par tiem "tēvu namiem" un dzimtas mājām, tas jau tāds noiets etaps vairumā gadījumu. Mēs arī cēlām māju sev, savai ģimenei nevis pieaugušiem bērniem. Nespēsim apsaimniekot, pārdosim un pirksim dzīvokli. Tie laiki, kad trīs, četras paaudzes bumstījās vienā īpašumā jau sen pagājuši.