Autors Tēma: Paaudzes  (Lasīts 7491 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Bobs

Atb: Paaudzes
« Atbilde #75 : 2025. gada 09. janvāris, 10:10:43 »
Mani interesē, kāpēc cilvēki kaut kad 60. gadu vidū pārtrauca fotografēt un kopēt bildes. Parādījās diapozitīvi? Līdz tam laikam bildētas visādas sadzīves situācijas, ballītes. No 50. gadu sākuma pat superīgi salona foto. Kad parādījās krāsainās filmas, tās  bija tādi s*&^di, visas bildes sen zaudējušas krāsu.
   Es vnk kārtoju plauktus, un uzrodas arī fotogrāfijas. Vakar salīmēju albūmā neseno, 3-4 gadu veco  pagātni, dažas atlasītas bildes. Tradīcija jāuztur.
pag, deviņdesmitajos vēl fočēja un drukāja bildes uz urrā. Pilni albūmi mājās. Pēdējie kaut kur ap 2004.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #76 : 2025. gada 09. janvāris, 10:53:41 »
Mani interesē, kāpēc cilvēki kaut kad 60. gadu vidū pārtrauca fotografēt un kopēt bildes.
Lai to apgalvotu, Tev jāveic plašāks pētījums vai aptauja :) Pēc manas pieredzes, vēl no digitālajiem "ziepju traukiem" nesa bildes kopēt uz fotodarbnīcu. Tad pamazām atstāja tikai digitāli.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #77 : 2025. gada 09. janvāris, 11:21:04 »
mēs līdz šai dienai kaut ko baigi mīļu aizsūtam uz darbnīcu un uztaisām bildes, nu teiksim 5-10 bildes par gadu... ieliekam rāmīšos...
digitālās 99% gadījumu netiek otrreiz skatītas :)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #78 : 2025. gada 09. janvāris, 11:34:28 »
Nepiekritīšu gan, ka 60.gadu vidū pārtrauca fotografēt un taisīt bildes. Man ir kaudzēm bērnības bilžu no vēlākiem gadiem. Digitālā foto sākums vispār aizsāka fotografēšanas bumu, jo fočēšana vairs neko nemaksāja un varēja pasūtīt izdrukai labākās izvēlētās bildes. Pa vidam vēl taisījām diapozitīvus - mans vīrs bija ar to aizrāvies. Tagad līdz ar vispārēju digitalizāciju, telefonu un interneta iespējām, glabāšanu "mākoņos" gan laikam reti kurš vairs ko izdrukā...

Pieslēdzies reno

« Atbilde #79 : 2025. gada 09. janvāris, 13:55:47 »
Mums ģimenes albūmos ir kaut kāds pārrāvums . Vēlāk protams, agdies, brauca pa pasauli, fotografēja "es pie palmas" un nesa bildes taisīt. Pamatīgi izrevidējot tajā laikā taisīju albūmīti ar viena gada bildēm. Tagad arī labākās tiek izdrukātas, ir mājās tāda iespēja

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #80 : 2025. gada 09. janvāris, 14:09:06 »

Bet stāsts jau joprojām ir par to pašu - .. "kā gribētos ar šodienas prātu un līdzekļiem dzīvot vecajos laikos".. (precīzāk būtu - padzīvot kādu laiku, jo negatīvās blaknes būtu tik daudz, ka ātri vien sagribētos atpakaļ uz mūsdienām)

Nez, kur šajā tēmā šādu atziņu ieguvi? :?: [size=78%] [/size]

Pieslēdzies reno

« Atbilde #81 : 2025. gada 09. janvāris, 14:27:50 »
Baidos, ka manam vīram vai dēlam nebūtu ne prāta, ne līdzekļu, lai buru kuģus būvētu un tad kapteiņotu uz Dienvidameriku

Atslēdzies tuk

« Atbilde #82 : 2025. gada 09. janvāris, 21:23:43 »
Kas par muļķīgām vēlmēm - ar šodienas prātu un līdzekļiem dzīvot vecajos laikos...  :?:  Nekad pat ar savu šodienas prātu nevēlos dzīvot "vecajos laikos"...
Bet iekšēji, zemapziņā allaž notiek kāda salīdzināšanās ar iepriekšējām paaudzēm. Ar ko tad citu, tak ne jau ar kaimiņmājas Annu vai Janku...
Man ir bijuši dzīvē brīži, kad rokas nolaižas un doma - ak, es naPadzīte, bet kad pār plecu pamet skatu atpakaļ, eh, par ko tu te pīksti... un ir arī bijis, ka domāju - iepriekšējie ar mani lepotos...
Par vecvecāku bildēm. Ir tik interesanti, kad skatos vecvecāku jaunības bildes un redzu cik līdzīga esmu vienai no Omēm... bērni arī ir pētījuši senču sejaspantus, no kā man tas un no kā šis mantots.
« Pēdējās izmaiņas: 2025. gada 09. janvāris, 21:31:51 no tuk »

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #83 : 2025. gada 09. janvāris, 21:56:08 »
žēl, ka neuztvērāt sakarību. Necentīšos skaidrot. Lai paliek

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #84 : 2025. gada 10. janvāris, 08:30:28 »
žēl, ka neuztvērāt sakarību. Necentīšos skaidrot. Lai paliek

Kāpēc? Būtu interesanti (bez ironijas).
Es to saprotu apmēram tā: zinot, ka esmu "cēlusies" no diezgan pārtikušās saimnieku dzimtas, šad un tad iedomājos kāda dzīve būtu izveidojusies maniem vecvecākiem, vecākiem un man un manam bērnam, ja nebūtu ienākuši krievi un visu atņēmuši. Vai man būtu bijis vieglāk vai varbūt grūtāk?.. Bet nekad, uzsveru - nekad nav gribējies ar šodienas prātu un līdzekļiem dzīvot vecajos laikos. Vai "atsaukt atpakaļ" vecos, labos saimnieku laikus.

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #85 : 2025. gada 10. janvāris, 08:53:17 »
Esmu gribējusi palūkot savus senčus, viņu dzīvi.
Ar šodienas prātu? Baidos, ka di@sā būtu ar visu prātu.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #86 : 2025. gada 10. janvāris, 09:18:26 »
par vecajiem laikiem - vai šodienas tehnoloģijas drīkstētu paņemt līdzi??
oglekļa makšķeres, spoles, pītās auklas piemēram (mobilais būtu stilīga lāpstiņa smilškastei)??  :D
KĀDAS zivis gan es pavilktu... :zvs:   :smile:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #87 : 2025. gada 10. janvāris, 09:20:58 »
Esmu gribējusi palūkot savus senčus, viņu dzīvi.
Ar šodienas prātu? Baidos, ka di@sā būtu ar visu prātu.

padomā 2x...
Tevi mocītu pļutka no tās skābputras un Tu pie sirsniņmājiņas poda piesaltu ziemas laikā... un no govs vispār man ir bail, nezinu kā Tev :D

Pieslēdzies reno

« Atbilde #88 : 2025. gada 10. janvāris, 09:46:57 »
Skābputru nedzer ziemā :rofl:
Nez, vai Brīvdabas muzejā ir ekspozīcija latviešu māja ap 1907. gadu. Pārkāpšu noteikumus ar privātu bildi -mana vecmāmiņa ar māsām un brāli ap 1905. gadu. Bērnībā es viņu vienmēr tincināju, kur tas kuģis palika

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #89 : 2025. gada 10. janvāris, 09:50:12 »
Pārkāpšu noteikumus ar privātu bildi
Pat datu aizsardzības likums neattiecas uz personām, kas aizsaulē, kur nu vēl foruma noteikumi :)
Bilde forša! (Un zirdziņš kur palika? :) )