Autors Tēma: Pat ne pļāpa. Par tiem, kam nav un kam vajag.  (Lasīts 11295 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Pat ne pļāpa. Par tiem, kam nav un kam vajag.
« : 2025. gada 15. februāris, 23:27:54 »
Ik pa brīdim uzskrienu situācijai, ka kāds atdod bērnu drēbes, kādam, kam "pilnīga nabadzība un ēst nav ko".
Bet izrādās, ka drēbes par prastu, nemodernu un, ak, die's, valkātas

Nupat pati uzrāvos. Sīki nerakstīšu. Ukraiņu ģimene, knapi velk galus. Piedāvāju savējo drēbes, ar atrunu uzreiz, ka bagāti neesam, topa lietas nebūs. Viss tīrs, sakārtots, manējiem par mazu. Jau pabrīdināju, ka manējiem tās bija max. izejamās drēbes, bet nav topa tops...

No 3 maisiem derēja 2 bikses un 2 rudens/ziemas jakas. Daļa jau par mazu (iespējams, viņi līdzīgā izmērā), bet daļa nemoderna un tādas nevilkšot...

Nja.

Tāpat kā vienam "nav laika".nozīmē "negribas piepūlēties lieku", kamēr otram "nav laika" nozīmē to jauno darbu iespiest tajās 4 stundās, kas ieplānotas gulēšanai.

Un saprast kurš ir kurš...
Un ka mēraukla ir pēc tiem, kas negrib, automātiski secinot, ka arī tu negribi, nevis esi milimetru no nervu sabrukuma...

Neņēmu ļaunā, it kā saprotu....

Un atkal nonācu pie tās relativitātes, kad vienam "man nav" nozīmē "man nav nekā jauna un stilīga", bet otram - ka nav nekā, izņemot pārlāpītu fufaiku un izdilušas bikses.
Un kad tas otrs aiz līdzjūtības piedāvā savu pēdējo, jo "viņam tak nav!", bet, izrādās, "tādas skrandas neviens nevalkā"...

Nu, es vismaz mēģināju palīdzēt...
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Trix

Atb: Pat ne pļāpa. Par tiem, kam nav un kam vajag.
« Atbilde #1 : 2025. gada 15. februāris, 23:46:57 »
Un es pat nesaprotu par ko tēma. Par to, ka palīdzēt grib tie, kas ir uz zemāka Maslova piramīdas pakāpiena? Par "augstāk" esošo lepnību un augstprātību?  Par to, ka lielākā daļa melo, izliekoties, cik viņiem ir slikti?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #2 : 2025. gada 16. februāris, 00:31:31 »
Neķer krenķi. Varbūt bērniem vienkārši neiepatikās un tā arī pateica ka nevilks. Tā bērniem mēdz būt arī ar jaunām, nelietotām drēbēm no veikala. Nav viņējās un iepūt... staigās vienīgajā mīļajā hūdijā diendienā, neko neiestāstīsi.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #3 : 2025. gada 16. februāris, 08:32:50 »
Labi, ka godīgi pateica, ka nepatīk un nevilks. Cits paņem un izsviež.

Atslēdzies reno

« Atbilde #4 : 2025. gada 16. februāris, 09:24:08 »
Liekas, ka pusaudžu vecums. Tā var būt, ja tam zin, ka var tikt apsmiets par "nepareizām" drēbēm. kas vakar bija stilīgas, bet šodien vairs nē.

Te drīzāk es domātu par mammas sociālo iemaņu trūkumu, t.i. neaudzinātību. Viņai droši vien likās, ka godīgi pateica nē, vispār neapjēdzot, ka aizvainoja devēju. To varēja izdarīt citādāk.
Es būtu pieņēmusi visu, kaut vai uzreiz pasakot, ko to, kas nederēs, nodošu tālāk

Ar to atdošanu ir komplicēti -ja nav kaut kas par ceļam, tad nez uz kurieni vest nav īsti ne laika, ne enerģijas

Atslēdzies Trix

« Atbilde #5 : 2025. gada 16. februāris, 10:31:39 »
Liekas, ka pusaudžu vecums. Tā var būt, ja tam zin, ka var tikt apsmiets par "nepareizām" drēbēm. kas vakar bija stilīgas, bet šodien vairs nē.

Te drīzāk es domātu par mammas sociālo iemaņu trūkumu, t.i. neaudzinātību. Viņai droši vien likās, ka godīgi pateica nē, vispār neapjēdzot, ka aizvainoja devēju. To varēja izdarīt citādāk.
Es būtu pieņēmusi visu, kaut vai uzreiz pasakot, ko to, kas nederēs, nodošu tālāk

Ar to atdošanu ir komplicēti -ja nav kaut kas par ceļam, tad nez uz kurieni vest nav īsti ne laika, ne enerģijas

Man tādi paši pusaudži – tās ir viņu drēbes. Tā apsmiešana vairāk balstās uz iekšējā kodola neesamību, tipa – apsmej to, kurš "ļaujas". Bet tā jau cita tēma.

Viss normāli, ar mammu arī viss kārtībā, mums normāla komunikācija, bez "osadočka". Braucu garām, ievedu, atstāju. Vispār jau gaidīju, ka tā būs, tā arī teicu – ja neder vai nepatīk, lai atdod kādam, kam vajag, par šokolādi, vismaz būs šokolāde. Un es pat paņēmu tikai izejamās drēbes. Tās, ar so sīkie pa pagalmu dzenājas, pat neapskatīju... :D

Tēma vairāk par to, ka visi tik nabagi, tik nabagi, ka nezina kā par komunālajiem samaksāt, bet atdotas drēbes fui! Kad tu esi nabags un tev nav citas iespējas, tad tu velc to kas ir. Un vienalga, kas tev patīk vai nepatīk. Ja tu vari izvēlēties, tu neesi nabags.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #6 : 2025. gada 16. februāris, 10:41:01 »
Ir profesionālie čīkstētāji. Un nabadzībai vairāki līmeņi. Ir lepnie - neies jau nabadzības dēļ lepnību zaudēt. Un humpalās iepirkties. Un citu doto nonēsāt. Un nefirmu valkāt.

Kas ir ļoti svarīgi - lai Ansis klasē nevilktu to džemperi, kas Kārlim bija pērn mugurā. Tad var panesties. Bet šis nav tas gadījums, šķiet.

Atslēdzies reno

« Atbilde #7 : 2025. gada 16. februāris, 10:45:25 »
Ja reāli nebūtu, ko vilkt mugurā, tad jau tā nedarītu.

Tagadējo humpalu laikā diez vai tā ir. Mūsu sarkanajā krustā bezmaksas istabā arī groza un izvēlas

Atslēdzies tuk

« Atbilde #8 : 2025. gada 16. februāris, 10:48:58 »
Varēja tās liekās drēbes aiznest uz kādu mantu savākšanas vietu tiem pašiem ukraiņiem, tas gan. Nevis vest tev atpakaļ...

Bet par bērnu apģērbu izvēlēm gan neiespringtu... īpaši ja vēl ukraiņu bērni, kuri jau tā izrauti no savas ierastās vides.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #9 : 2025. gada 16. februāris, 10:49:16 »
Kas ir ļoti svarīgi - lai Ansis klasē nevilktu to džemperi, kas Kārlim bija pērn mugurā. Tad var panesties. Bet šis nav tas gadījums, šķiet.

Šis varētu būt arguments, bet viņiem skola cita.
Manējais neiepīkstējās, kad vienā gadā brālis staigāja ar strīpaino džemperi (un visu citu), nākamajā – šis. Skolotāji jauca kurš ir kurš. :D

Atslēdzies Trix

« Atbilde #10 : 2025. gada 16. februāris, 11:11:27 »
Varēja tās liekās drēbes aiznest uz kādu mantu savākšanas vietu tiem pašiem ukraiņiem, tas gan. Nevis vest tev atpakaļ...

Ā, nē, atpakaļ neveda. Es atstāju, pēc tam sazinājāmies. Vairāk gan ar domu, vai der, jo manējais ir gadu vai mazliet vairāk vecāks, bet kas zina.

Nejūtos nekādi slikti (ceru, ka viņi arī ne), vienkārši pārdomas par to relativitāti.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #11 : 2025. gada 16. februāris, 11:28:00 »
Kad tu esi nabags un tev nav citas iespējas, tad tu velc to kas ir. Un vienalga, kas tev patīk vai nepatīk. Ja tu vari izvēlēties, tu neesi nabags.

Nez, vai racionāli bērnam iedēstīt to apziņu - tu esi nabags. Tev bija draugi, mājas, normāla dzīve un nu tu esi nabags, neslien degunu uz augšu un samierinies...
Kara sākumā es voluntierēju ar ukraiņu bēgļiem un mulsu, ka ukraiņu sievietēm allaž manikīrs, meikaps... es par to vispār tādā situācijā nedomātu. Un tad kādā sarunā ar vienu sievieti to pieminēju, viņa teica - mums ir bērni, mēs cenšamies izrādīt, ka mums ir normāla dzīve, citāda, bet vienalga normāla.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #12 : 2025. gada 16. februāris, 11:28:11 »
Nesatikās īstais devējs ar īsto ņēmāju.

Nabadzība un bagātība ir tādas relatīvas lietas. Visticamāk, tie ukraiņi dzimtenē nav bijuši kkādā nabadzīgajā slānī, skaidrs, ka viņi nespēj šo līmeni no sevis izmest un lietas vērtē salīdzinājumā, lai arī tagad ir bēgļos un iztikšana, visticamāk, ir krietni knapāka.

Un es pat nesaprotu par ko tēma. Par to, ka palīdzēt grib tie, kas ir uz zemāka Maslova piramīdas pakāpiena? Par "augstāk" esošo lepnību un augstprātību?  Par to, ka lielākā daļa melo, izliekoties, cik viņiem ir slikti?

Bet šim galīgi nepiekrītu. Zinu tādus bagātos, kas daudz un regulāri ziedo un Maslova piramīdas apakšējos, kas kļuvuši skopi un sīkstulīgi savā trūkumā, ko, protams, aŗī var saprast. Atkal tā velna relativitāte

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #13 : 2025. gada 16. februāris, 12:29:42 »
Šis varētu būt arguments, bet viņiem skola cita.
Manējais neiepīkstējās, kad vienā gadā brālis staigāja ar strīpaino džemperi (un visu citu), nākamajā – šis. Skolotāji jauca kurš ir kurš. :D

Nuuuu... ar šo gan uzmanīgi. Visu bērnību nēsāju vecākās māsas drēbes un dažu nedaudz turīgāku draudzeņu nenovalkātās pat ļoti labās un smukās drēbes (biju maza auguma)..Vēljoprojām kompleksoju. Esmu pirkusies arī humpalās..bet tas ir savādāk kā nēsāt pazīstamo drēbes.
Bet varbūt  puikām ir savadāk. Citātāka izpratne par ģērbšanos.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #14 : 2025. gada 16. februāris, 12:40:48 »
Nav puikām nekāda citādāka tā attieksme pret apģērbu, mans puisis jau no ļoti maza vecuma zināja ko valkās ko ne pa kam nevilks. Meita eksperimentiem ar apģērbu bija daudz atvērtāka.
Tā brāļu, māsu apģērbu būšana, tā tiešām sensitīva, ar šo jāuzmanās.