Autors Tēma: Otrā ģimene (laulība)  (Lasīts 8512 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Dadzz_

Otrā ģimene (laulība)
« : 2026. gada 15. maijs, 20:51:13 »
Sveiki.
Nezinu, kā lai īsi apraksta. Droši vien situācija jau ir standartīga, tikai, esot iekšā "in vivo", grūtāk kaut ko saprast.
Tātad autorei, man, 40+, aizgāju no partnera, ar kuru 21 vai cik tur gadi un 2 bērni (jaunietis un liels pusaudzis).  Šķīros, jo viņš bija izveidojis otru ģimeni ar jaunības kopīgo kolēgu (sāpīgs moments bija, ka bērnu acu priekšā un teica tiem, ka ar otru sievieti tikai kopīgs bizness). Nu jā, mums bija čakarīgi un grūti, pirmā un samocītās attiecības, ko nelaidām uz maiņām vaļā, un jaunībā arī biju sociopāts vai kas tāds. Dikti nevainoju viņu, nav jēgas.
Izveidoju attiecības. Vienaudzis un arī svaigi izjukusi ģimene. Tur bija diezgan murgains stāsts.Abiem tās ir 2.-3. tāda "nopietnības līmeņa" attiecības, kur kopdzīve un potenciāla ģimene.Abiem bērni palika pie iepriekšējiem partneriem. Manā gadījumā meita gribēja pie brāļa, kamēr tas nav aizgājis savā dzīvē. Viņam tur dažādi iemesli, bet bērnam (10) māte vienmēr bijusi tuvāka.Un abiem ir vainas sajūta par iepriekšējās ģimenes izjukšanu. Es jūtu, ka neprotu ļoti grodi uzrakstīt. Abiem stipra ģimene bijusi vērtība un ideāls.
Ir kopīgas intereses, kopīgas vērtības, kopīga paaudzes pieredze un dažās jomās darbošanās pārklājas. Tajā pašā laikā ir abpusēji kaitinoši sīkumi vai lielumi _ rakstura iezīmes. Arī no destruktīvām attiecībām sadzīvotas. Viens otra bērnus pieņemam.
Ko vēlos no sarunas pieteikuma forumā? Laikam visvairāk pieredzi ar otrajām ģimenēm. Situācija katram sava, bet citu stāsti atvieglo sirdi. Tu nejūties viens.
Nozīmīgs fakts ir, ka mēs abi esam pusmūžā. Te vienā tēmā bija laba tēze, ka pusmūža cilvēkiem ar skaidrām vērtībām un mazāk elastīgu raksturu ir grūtāk pielāgoties.

Uz "precizējošiem jautājumiem" atbildēšu droši vien, bet gribas uzzināt citu cilvēku pieredzi. Šeit ierodos ap reizi dienā.Paldies.

Atslēdzies tuk

Atb: Otrā ģimene (laulība)
« Atbilde #1 : 2026. gada 15. maijs, 22:05:00 »
"... un arī svaigi izjukusi ģimene."
Varbūt vajag kādu brīdi vienatnē nevis uzreiz censties aizlāpīt to partnera tukšumu...

Bet man vienīgā laulība pagaidām un nezinu vai vēlētos veidot citu kopdzīvi savos gados vairs... tā, tikties, draudzībai, seksam, bet kopdzīvi nez vai, ģimene ja bērni, divi pieaugušie ar saviem paradumiem, ieradumiem... visa tā slīpēšanas, kam man to vairs.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #2 : 2026. gada 15. maijs, 22:45:31 »
Es laikam ļoti nesteigtos sev prasīt ideālu "saliktu ģimeni". Varbūt sākumā pietiek ar pietiekami labām, mierīgām attiecībām, kur nav melu un dubultdzīves.
Domāju, ka es varētu uzvarēt foruma konkursā par samežģītākajām attiecībām. Ne tikai otrajām.
Izdzīvosi. Būs labi.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #3 : 2026. gada 15. maijs, 22:46:17 »
Nu labi, ja par sevi, tad par sevi. (Cerams autore ir reāls personāžs, nevis kaut kāda psiholoģijas studentīte vai blogere, kas materiālu "iz dzīves" vāc  :mrgr: ) Esmu sen šķīrusies un pārāk ilgi bijusi viena, pārāk pieradusi, pārāk iemīlējusi savu vienatni, lai vispār par kādām attiecībām domātu. Mani apgrūtina otrs cilvēks blakus. Jau ar to vien, ka ar viņu jārēķinās. Negribu pat tādu sīkumu kā aizņemtu tualeti, par kaut ko nozīmīgāku pat nerunājot. Un lai es tagad sarastu ar otra cilvēka raksturu, paradumiem, kādiem tarakāniem, kas neizbēgami katram ir.... negribu. Goda vārds, negribu. Max, ko tīri teorētiski varētu pieļaut - satikties pa reizei ar kādu, kas mani nebesītu, lai kaut kur kopā aizietu, bet kopā dzīvošanai ne, ne. Mans nams - mana pils, nevienam citam tur vietas neatradīsies.

Var jau mēģinàt jaunas attiecības, bet jāsaprot, ka viegli tas nebūs...

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #4 : 2026. gada 15. maijs, 22:48:10 »
Kàpèc gan cilvèki par visàm varìtèm grib mesties iekšà jaunàs nopietnàs, t.i gʻimeniskàs attiecìbàs, ja iepriekšèjàs vèl galvà? ( Tas tàds retorisks jautàjums). Plàksteri ir un paliek plàksteri. Nu..izšķìries, nu.. iepazinies un veido jaunas. Normàli. Dzìvo un baudi. Tad tà pieslìpèšanàs bùs dabiska un viegla.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #5 : 2026. gada 15. maijs, 23:01:04 »
Nu, es arī godīgi par sevi. Ir iespējams izveidot stabilas un skaistas attiecības jebkurā dzīves periodā.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #6 : 2026. gada 16. maijs, 09:13:29 »
Jaunietis un liels pusaudzis. T.i., ap 16-17 un 14-15. Kam tad tie 10 gadi?
10 no 15 atšķiras ļoti.

Es esmu daudz domājusi, ko darītu, ja izšķirtos. Vispirms varu citēt Kvadru 1:1 - lai es tagad atkal lauztu sevi pieciest citus svešus tarakānus, ja vieni jau mani ir izbesījuši līdz stadijai, ka gribas kliegt jau, pirms tas tarakāns ir nošķaudījies... nē, paldies.
Bet es esmu introverts vientuļnieks. Citiem ir savādāk.

Uz tikko puspabeigtām attiecībām taisīt nākamo ģimeni - manuprāt, nē. Jo ir liela iespēja, ka iemesli nepareizie, un kad tas plākstera periods būs beidzies, jaunā ģimene arī beigsies. Ja bērni sīki (10), ļoti piedomātu, jo tas vēl ir "mana ģimene - visa pasaule" periods, un ja nesanāks laimīgā kopdzīve, būs pārdzīvojumi. Ja 16 - tad jau atdalījies, saprātīgs un runājams cilvēks.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #7 : 2026. gada 16. maijs, 09:40:30 »
Sapratu, ka 10 gadīgais ir vīrieša bērns kurš dzīvo pie mātes. Autores bērni - viens jaunietis, droši vien pilngadīgs, un otrs paliels pusaudzis dzīvo kopā atsevišķi un autore ar jauno vīru arī dzīvo atsevišķi divatā. Varbūt ko pārpratu... Nevar arī saprast cik ilga tā jaunā kopdzīve, mēneši, gadi...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #8 : 2026. gada 16. maijs, 10:59:20 »
Dzìvo un baudi. Tad tà pieslìpèšanàs bùs dabiska un viegla.

Atvaino Pif, bet sasmīdināji.  :fp:  Nu nevar autore baudīt, ja rozā brilles krīt un ir lietas kuras sāk kaitināt. Varbūt podam brilli nepaceļ vai vāku neaizver, komentē visu filmas laikā, čāpstina ēdot... globāli jau sīkums, bet piliens pa pilienam drupina klinti. Un nekāda "dabiska" pieslīpēšanās tur nesanāk, kur nu vēl viegla... Ar prātu jau saproti, bet tomēr kaitina un viss.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #9 : 2026. gada 16. maijs, 12:24:30 »
tuk, varbūt tas ir kaut kā otrādi - nu nekaitina nekas. Kā aizkaitināmība pazūd, nemācēšu izskaidrot. Ar prātu vai gribasspēku nebūs līdzēts. Es esmu pavisam cits cilvēks nekā iepriekšējās attiecībās. (tagad ļoti gribas sevi saslavēt :mrgr: )

Atslēdzies tuk

« Atbilde #10 : 2026. gada 16. maijs, 13:06:57 »
Autore raksta - "Tajā pašā laikā ir visādi abpusēji kaitinoši sīkumi vai lielumi..." 
Ja jau nekaitina nekas, tad jau viss kārtībā, dzīvo tik nost un forumos atbalsts nav jāmeklē... bet autorei nav šis gadījums ja jau raksta, ka tomēr kas kaitina. Un laikam jau nepazūd paši no sevis tie kaitinošie "sīkumi vai lielumi"  :?: 

Atslēdzies tuk

« Atbilde #11 : 2026. gada 16. maijs, 13:24:45 »
Es esmu pavisam cits cilvēks nekā iepriekšējās attiecībās.

Ja par "citu cilvēku", tad savā vecumā es arī jau esmu cits kā jaunībā, tagad varu vien filozofiski pasmīnēt un paironizēt par lietām, kas jaunībā šķita kreņķu un pierādīšanas vērtas... Vecumam ir arī savas priekšrocības, ne vien trūkumi  :mrgr:

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #12 : 2026. gada 16. maijs, 13:35:46 »
Autorei 40+. Tai vecumā es būtu spējusi sabojāt jebkuras attiecības - pirmās, otrās utt. :mrgr: Tā rāmuma atklāsme (nezāģēt, nedzelt, nekasīties) man atnāca tuvu pie 50 :)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #13 : 2026. gada 16. maijs, 14:01:55 »
Nūū, tur arī koks ar diviem galiem... Ko kurš uzskata par sīkumu un "kasīšanās" nevērtu, pašapziņu neiedragājošu un dzīves kvalitāti neietekmējošu. Viss jau relatīvs...
Es no savas vienīgās esošās laulības varu vien ieteikt, ja kas būtiski traucējošs vai nepatīkams, izrunāt pēc iespējas ātrāk un nekrāt kaudzē, otrs varbūt pat nenojauš ka otram kas nepatīk... Un humors, spēja pašiem par sevi pasmieties parasti vairumu negāciju neitralizē.
Par rāmumu, nu par rāmu es sevi gan nesauktu, tik tālu vēl neesmu, lai skatītos kā upe plūst  :rofl:  Bet nu man senas attiecības, var saprasties bez vārdiem, viss jau sen saslīpēts  :rofl: 

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #14 : 2026. gada 16. maijs, 18:53:47 »
Tuk, to dzìvo un baudi es ìsti nebiju domàjusi tèmas autorei un autores konkrètajà situàcijà. Bet gan, nu tà globàli. Vispàrìgi.