Autors Tēma: par kaitinošiem pārdevējiem  (Lasīts 12814 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Antuanete

Re: par kaitinošiem pārdevējiem
« Atbilde #60 : 2015. gada 09. janvāris, 11:02:14 »
Par šo fenomenu es arī domāju, lidz sapratu atšķirību. Tie, kas "neredz" nelaipnību, to uzskata par normu vai "pati izprovocēju, ka man skarbāk pateica". Tur arī visa sāls.

Noteikti nepiekrītu par to "pati izprovocēju". Es sevi - skaisto, gudro un laipno - nekādā gadījumā nevainoju retajās reizēs, kad gadās saskarties ar nelaipnību no apkalpojošā personāla  (es pieļauju, ka tādas reizes ir bijušas, bet es tiešām nevaru atcerēties neko pieminēšanas vērtu, varbūt vienīgi kādā poliklīnikā, kur mēdz uzburkšķēt, ja neesi profesionāls slimnieks un nezini, kur jāiet ar saviem papīriem :)) Atšķirība ir tajā, ka man vairāk vai mazāk ir VIENALGA, cik īsts smaids ir pārdevējai uz sejas, ja vien mani korekti apkalpo. Protams, es pamanu, ja kādā veikalā pārdevējas ir laipnas, runātīgas un izpalīdzīgas virs vidējā līmeņa, bet mani pilnībā apmierina lietišķs "tev - nauda, man - prece" darījums.

Atslēdzies blaumaņa iela

« Atbilde #61 : 2015. gada 09. janvāris, 11:03:26 »
man drošvien jāpadomā vēl par šo, bet kopumā - kā lai es mainu savu attieksmi? man patiešām ēd no iekšas, kad man neatņem sveicienu, tas man liekas ļoti rupji. no otras puses - es negribu izrādīt augstprātību ne pret vienu, jo es savā apziņā nejūtos labāka/pārāka utt par apkalpojošo personālu. vienkārši norīt/ignorēt?

Audzē pofiga līmeni :) Es neierakstīju, bet man arī citētais gadījums ar Rimi pārdevējas "audzināšanu" likās augstprātības demonstrācija. Ja tā sāpina, ka pārdevēji neatņem sveicienu - nu nesveicini pirmā! Un problēma atrisinās pati no sevis. Un, manuprāt, ja ieejot veikalā vai iestādē koncentrējas uz tur dabūjamo preci vai pakalpojumu, tad paliek mazāk vietas apcerēt apkalpojošo personālu (izņemot galējus gadījumus, par kādiem arī ir šī tēma - kad nevar ignorēt rupjību vai pārlieku uzbāzību).

nezinu, es nevaru nesveicināties

Atslēdzies Džesika

« Atbilde #62 : 2015. gada 09. janvāris, 11:18:11 »
Vienīgais, kas mani mazliet kaitina pārdevējos, ir nekompetence, t. i., cilvēks it kā piedāvā man savu palīdzību, bet, ja es gribu ko vairāk uzzināt par preci, tad neko sakarīgu nespēj pateikt. Bet arī tad nekādas pretenzijas neceļu, vienkārši "atšujos". Ne ar kādu nelaipnību vai nepieklājību gandrīz nekad neesmu saskārusies.
„Traci es netaisu, nevienu neaiztieku, laboju pats savu prīmusu.”

Atslēdzies Tille

« Atbilde #63 : 2015. gada 09. janvāris, 11:20:16 »
Aizdomājos. Dzīvē esmu mētājusies pa abām letes pusēm un nekad NEKAD vairs negribētu nonākt situācijā, kad jāstrādā pārtikas veikalā. Tas ir vnk ārprāts - ne bosi, ne klienti tevi par saprātīgu būtni neuzskata.

Tagad ir tā, ka ne gluži aiz letes stāvu, bet šo to pārdot, nosvērt un kasi paklabināt nākas.
Klienti nāk daudzmaz vieni un tie paši. Visi nāk pārsvarā smaidīgi un klačiņu uzsist griboši.
BET.
Ir tādi, ar kuriem vnk negribas to klačiņu sist. Jā - esam laipni. Jā - smaidīgi. Bet tas cilvēks izstaro kko tādu, ka pēc viņa aiziešanas gribas ne tikai rokas nomazgāt, bet arī sveci aizkurināt.
Es, protams, nerunāju par atļaušanos nesveicināt vai lūdzu/paldies/kā jums iet nepateikšanu. Miests mazs, babuļi labākā reklāma. Un mīl mūs tie babuļi.

Un nav tikai man tā - kolēģes, kas ar jamiem mazākā saskarsmē, arī to jūt.

Nezinu - aura vai kas ...

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #64 : 2015. gada 09. janvāris, 11:25:05 »
Emilij -tu to,par Latvijas nolikšanu man???? a zrja:( pati jau teici,ka nav ko liist pārspiilējumos... es vienkērši atcerejos vienīgos gadijumus kas man regulāri gadaas LV ielidojot un nav tur ko piesaukt citas lidostas , tajās taa nav... bet nelidojot caur RIX jau LV nevar tikt vaine??? :)
un varbuut tam pievēŗšu uzmaniibu tikai tāpēc ,ka ir tā krasaa atšķiriiba piem 2,5 h iepriekš vienā ostā un pec 2,5 h otraa ostā :)
ka jau minēju, pēc tam viss ir normaa ,jo kljuustu reāla:)
kurš tur mineja..par lietišķumu...protams lietišķums ir laba lieta, bet tomēr tas ļõti atšķiras no graujoša īgnuma..un manos gadijumos bija otrais variants...
bet oky..ne par to stāsts...
īstenībā man patīk visi visi gan laipnie gan nelaipnie, kā tur jau izskaneejusi doma... ka gan es zināšu ,ka esmu tik laba ..ja nebūs nejauko uz kuru fona buut man tai labajai  :coffee: priekā !!!
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies danu

« Atbilde #65 : 2015. gada 09. janvāris, 12:05:05 »
manuprāt- problēmas sakne ir pretnostatījumā- viņi, apkalpojošais personāls un ES!!! 

Arvien biežāk medijos runā/raksta  par tādu lietu kā emocionālā inteliģence. Tās, mūsu sabiedrībā joprojām trūkst, bet viss ir laika jautājums :)

mellen88- es pazīstu Tevi virtuāli vēl no vecā foruma laikiem, zināju, ka strādā autoostā. Tajā laikā mācību dēļ reizi nedēļā braukāju uz Rīgu. Nezinu Tevi vaigā, bet biju "noskatījusi" vienu kasierīti :) abas ar viņu bijām draudzīgi laipnas :)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #66 : 2015. gada 09. janvāris, 12:18:55 »
Ā, sapratu, man sūdīga aura.  :faint: Nu lai par to spriež tie, ar ko esmu tikusies aci pret aci - te tādu gana. Aizdedziet svecītes arī, - ka kaut kas no manis nepieķeras... :D
Es visu atceros, Ričard...

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #67 : 2015. gada 09. janvāris, 13:50:02 »
Jeezinj, jums tieshaam vajag shitos visus - labdien, uz redzeeshanos, luudzu.. No paardeveeja pie kases, es domaaju. Citur, protams.

Atslēdzies Tille

« Atbilde #68 : 2015. gada 09. janvāris, 14:01:36 »
Jeezinj, jums tieshaam vajag shitos visus - labdien, uz redzeeshanos, luudzu.. No paardeveeja pie kases, es domaaju. Citur, protams.

Re ka vajag ... un ne tikai "labdien, uz redzeeshanos, luudzu". Par laiku parunāt, par jokiem, kas tikai pašam patīk, pasmiet ...
NaPaga pādevējas ...

Atslēdzies blaumaņa iela

« Atbilde #69 : 2015. gada 09. janvāris, 14:27:16 »

Re ka vajag ... un ne tikai "labdien, uz redzeeshanos, luudzu". Par laiku parunāt, par jokiem, kas tikai pašam patīk, pasmiet ...
NaPaga pādevējas ...

man ir apnicis piesaukt tās ārzemes, bet, atvainojiet, valstī, kur esmu nodzīvojusi gadus daudzus visnotaļ, tā ir tik ārkārtīgi dabiska parādība. Pamostos sestdien no rīta, aizeju nopirkt pienu, uz ielas man pienāk klāt meitene, kura strādā homoseksuāļu tiesību aizsardzības kantorī, lūdz ziedot kaut kādu naudiņu, mēs sākam runāt, aizrunājamies līdz tam, ka sēžam uz veikala kāpnēm vēl 20 minūtes. Sirsnīgi atvadamies un es ieeju veikalā. Nevaru atrast sojas pienu, palūdzu pārdevējam palīdzēt, viņš man izsaka komplimentu par smukām kurpēm, papļāpājam par neko. Pie kases pārdevēji laipni, sveicina, pasaka paldies un uzredzēšanos. Es nebrīnīšos, ja man kāds tagad teiks, lai es tinu makšķeres uz savu valsti x, bet, nu, būsim reāli, tagad es esmu šeit un, domājams, ka būšu. tad, acīmredzot, man ir jāpieņem tas kā lietas notiek šeit. un pēc šīs sarunas ar jums visiem, tas ir pilnīgi skaidrs.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #70 : 2015. gada 09. janvāris, 15:09:07 »
Jā, kā tad.
A es, kā nākamais rindā mierīgi pagaidīšu, kamēr iepriekšējam izsaka komplimentu un papļāpā par neko. Da kur man jāsteidzas.. darba diena tak beigusies :))

Atslēdzies Minne

« Atbilde #71 : 2015. gada 09. janvāris, 15:13:46 »
Uuja.
Vienaa zemee ir taa, citaa - shitaa. Vieni cilveeki taadi, otri - shitaadi. Tik gruuti to pienjemt un necepties? Varbuut ne visu var attaisnot, bet saprast tachu var meegjinaat, kaapeec kaads pasveicinaaja vai nepasveicinaaja.

Ja nebuusim tik atkariigi no otra izpausmeem, varbuut visiem dziive kljuus vieglaaka?

Labvēlis

• Viesi
« Atbilde #72 : 2015. gada 09. janvāris, 15:35:48 »
Pilnīgās auzās jūs te braucat......
Pēc jūsu domām, lielākā daļa pērdevēji ir nelaipni, bet pircēji eņģelīši-laipnie-vulgaris :D :D :D

Pašas jūs esat nelaipnas un neatsaucīgās, bet citiem jābūt ideāliem.
Interesanti cik laipni jūs atbildēsiet, ja kāds cilvēks jums 3:00 naktī pazvanīs, netīšām sajauci nr. ????? pasūtīsiet rupji nafig..... tākā nevajaga te tagad no sevis eņģelīšus uztaisīt :D

Atslēdzies Milka

« Atbilde #73 : 2015. gada 09. janvāris, 19:46:06 »
Pārsvarā man tomēr gadās laipni pārdevēji, bet es arī nekad kašķi veikalā nemeklēju.
Bet gadās arī dīvainas pārdevējas. Piemēram, pirms neilga laiciņa "Galerijas Centrs" vienā no veikaliem meklēju apakšveļas gabalus (tādus pāris striķīšus), bet viena no pārdevējām, kura bija gados visvecākā no tur strādājošajām, pa varītēm centās man notirgot tos veļas gabalus, kas laikam viņas gaumei šķita atbilstošāka.  :banhead:
Pieklajīgi atteicos no viņas ierosinājumiem, bet viņa atļāvās man norādīt, ka tie mani striķīši neesot nekāda ikdiena, tāpec man jāpērkot pienācīga lieluma veļa! Izlikos, ka nedzirdēju, bet kādas gan viņai tiesības norādīt, ko man vilkt vai nevilkt!  :fryingpan:

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #74 : 2015. gada 09. janvāris, 21:11:05 »
Es cilvēku parasti pamanu, kad viņš man liekas interesants vai patīkams. Pret bezpersoniskajiem pati esmu bezpersoniska- neesmu viņus dzemdējusi, lai man viņi būtu jāaudzina.