Autors Tēma: Ziedojiet!  (Lasīts 5507 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Tille

Re: Ziedojiet!
« Atbilde #45 : 2015. gada 24. janvāris, 18:10:21 »
 "Dod dieviņi otram dot, ne no otra mīļi lūgt" - bet tur ir minētas 2 puses - lūdzējs un devējs.
Nepieļaujam, ka devējiem arī var būt prieks - došanas prieks un prieks, ka saņēmējam prieks?

Kāpēc viss tiek pagriezts tā, it kā ar varu kādam kas no maciņa/konta/kabatas tiktu ārā rauts?

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #46 : 2015. gada 24. janvāris, 19:01:49 »
Jā, tas ir arī viens no iemesliem, kāpēc nenosodu - ticu, ka cilvēkiem bija patiess prieks palīdzēt realizēt kāda sapni :))

Protams, arī uzdrīkstēšanās ;)

Ja es tagad uzrakstīšu, ka gribu uz Austrāliju, diez vai man kāds sametīs, bet šajā gadījumā tas bija oriģināli un vērsts uz konkrētu mērķauditoriju :))

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #47 : 2015. gada 24. janvāris, 20:26:39 »
Man šis aicinājums vairāk izsauca pozitīvas nekā negatīvas emocijas. Un iemesls laikam tas, ka tiešām pastāv brīva izvēle - gribi ziedo, gribi nē, bet galarezultātā nav tā spriedze,  vai tiks saziedots vajadzīgais. Ja nebūtu - meitenei nāktos domāt citu alternatīvu naudas iegūšanai. Starp citu, vislielāko diskomfortu man izraisa lūgums ziedot ārstēšanai, veselības uzlabošanai pilnīgi bezcerīgos gadījumos, kad faktiski vislielākā palīdzība būtu... (lai man piedot tie, kas domā savādāk). Man tomēr liekas, ka tad ir jāvar samierināties un pieņemt notiekošo...