Autors Tēma: Patriotisms  (Lasīts 13733 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nomade

Patriotisms
« : 2015. gada 21. janvāris, 20:22:58 »
Kas jūsu izpratnē ir patriotisms? Vai cilvēks, kas nedzīvo Latvijā, var būt patriots?
Tiem, kas nedzīvo LV, - uzskatāt sevi par patriotiem?
Jautājumam nav pilnīgi nekādas nokrāsas, skolas mājasdarbs, vai ziniet.....

Anete Goba

• Viesi
Re: Patriotisms
« Atbilde #1 : 2015. gada 21. janvāris, 20:30:47 »
Jaa, protams.

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #2 : 2015. gada 21. janvāris, 20:32:34 »
Un kā šamais izpaužas?

ēvele

• Viesi
« Atbilde #3 : 2015. gada 21. janvāris, 20:50:49 »
Esmu pamanījusi, ka tie, kas nedzīvo LV, ir lielāki patrioti.
Esmu jau laikam tipiskā patriote, kas pati jau var pateikt, ka te ir tas slikti vai tas, bet lai nemēģina kāds cits to teikt :)

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #4 : 2015. gada 21. janvāris, 20:56:29 »
Vienkaarshi izpauzhas. No sevis neaizbeegsi. Esi latvietis kaut Antarktiidaa.

Atslēdzies reno

« Atbilde #5 : 2015. gada 21. janvāris, 21:01:06 »
kā izpaužas -tevi aizskar nelatviešu negatīvi izteikumi par Latviju, tu meties aizstāvēt pat tad, ja tā ir taisnība
tu par Latviju lepojies un lielies vietā un nevietā
tu pat trūkumus pasniedz kā īpašu veiksmi

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #6 : 2015. gada 21. janvāris, 21:05:36 »
Nu, bet, mīļās, formulējiet, kā izpaužas patriotisms, lūdzu.
 Man te cirkulē tāds viedoklis, ka, ja tu neesi Latvijā, neesi gatavs to aizstāvēt ar šauteni ierakumos, nedziedi tautasdziesmas, izvairies no latviešu tusiem, tu NEESI patriots.

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #7 : 2015. gada 21. janvāris, 21:05:55 »
Jaa, un viss, kas razhots Latvijaa ir pats labaakais un garshiigaakais. Te tachu pat eest nav ko kaartiigam latvietim, tie aarzemnieki neko nejeedz..

Atslēdzies true detective

« Atbilde #8 : 2015. gada 21. janvāris, 21:23:42 »
hmmm.....tāds, kas iededz sveci svešumā 11.11 un 18.11
tāds, kas nobirdina asaru, skatoties Dziesmu svētku ierakstu, tas ir kāda stīga nodreb tur kaut kur.
ģimenēs laikam tas būtu mācīt bērniem arī svešumā latviešu val., tradīcijas utml. , iemācīt būt lepnam par to, ka esi latvietis
tāds, ka spēs pastāstīt kaut ko jēdzīgu par LV, ja kāds jautās, un ne tikai slikto

nu kaut kā tā...

ps. tautas dziesmas nedziedu, tautiešu tusos nepiedalos, ierakumos diez vai iešu, manas prof.iemaņas noderēs citādi kara gadījumā
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #9 : 2015. gada 21. janvāris, 21:25:32 »
A to shauteni rokaa, es gan taisos njemt, kad vajadzees.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #10 : 2015. gada 21. janvāris, 22:03:34 »
Noteikti esmu patriote, kaut arii viens no manas aizbraukshanas iemesliem bija sajuuta, ka liidz broshai valdiibas saimniekoshanas bezstils, ka beigusies ticiiba taisniigumam valsts attieksmee pret saviem cilveekiem.

Kaa izpauzhas? Nepiederu pie tiem, kuri aizbraukushi gaanaas par savu pagaatni un savu valsti. Protams, kritizeeju, bet gribas domaat, ka kritizeeju pashkritiski un konstruktiivi. Striidos ar citiem aizbrauceejiem, kuri vairs neatceras neko labu un gaishu Latvijas sakaraa. Cittautieshiem censhos sniegt plashaaku un objektiivaaku skatu uz Latviju un tur notiekosho. Un vienmeer ielieku savu subjektiivo daljinju - lai otrs justu manu miilestiibu un to, cik mana zeme ir forsha un kultuura - bagaata.

Piedalos tautieshu pasaakumos, piedalos pasaakumos, kas saistiiti ar Latvijai svariigiem notikumiem. Piedalos veeleeshanaas.

Sildu Latvijas ekonomiku. Dalja manu ienaakumu nonaak Latvijaa. Peerku Latvijas preces un pakalpojumus. Ziedoju.

Miilu savus draugus Latvijaa.

Es nezinu, vai njemtu shauteni. Neesmu paarliecinaata, ka tas ir labaakais, ko vareetu dot. Kaa skukjeens ar baigo paarlieciibu viena pati veelu vakaraa devos 1991.gada janvaarii uz televiizijas maajas barikaadeem, kad tieshraidee viss apraavaas. Es nezinu, vai tagad es taa dariitu. Tagad es zinu un saprotu vairaak.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #11 : 2015. gada 21. janvāris, 22:06:28 »
hm..nevaru atbildeet uz šo jautājumu...
katrs vienalga domā pēc savas šnites(vecāmamma tā kādreiz teica)... un es neko, negribu pieradiit nevienam..
kā pati jūtos?
ņemot par piemēru Nomades teikto.... toč neesmu patriots... aizlaidos, kad bija pilnīgā pakaļā... jā nodevēja...
Karot neietu un savus ģim loc.nelaistu(ja nu kāds man atļauju prasiitu), valodu bērnam mācu un aizmirst(nelietot ) neļaušu,kamēr tas no manis atkarīgs. Latvija vienmēr būs svarīga un nozīmīga.
Kamēr tas kādam(Latvijai)būs vajadzīgs, neignorēšu vēlēšanas.
Bet vispār es neizprotu vārda patriots nozīmi mūsdienās...
jā, es gribu lai Latviešu valoda ir dziiva pēc 200.gadiem, lai Latvijas valsts pastāv...
un sāku ar to, ka rūpejos par savu gjimeni, kas ir daļa no LV.,, lai kur tā man ģimene arī neatrastos...

p.s atpakaļ pagaidām netaisos...
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies true detective

« Atbilde #12 : 2015. gada 21. janvāris, 22:16:53 »
ah, jā, vēlēšanās es arī piedalos, ja tas skaitās patriotisms......un vakaros skatos LV ziņas nevis vietējās:)
ar baigo lepnumu un smaidu līdz ausīm priecājos, kad kāds pasaka, ka bijis LV un esot paticis.
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #13 : 2015. gada 21. janvāris, 22:31:24 »
Jā piekriitu arii tam ,ko Minne un True detective teica, tādēļ neatkartoju to,bet riikojos liidzigi.
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

ēvele

• Viesi
« Atbilde #14 : 2015. gada 21. janvāris, 22:36:02 »
Ko jūs, patriotes,  tajās ārzemēs darāt? Tikai interese. Es pat nevaru iedomāties, ko tur darītu(jo neesmu fiziska darba strādniece)?