Autors Tēma: Patriotisms  (Lasīts 13764 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies mellene88

Re: Patriotisms
« Atbilde #30 : 2015. gada 22. janvāris, 00:10:38 »
Habibi-  :confused: a kas ar sito domāts???

A veel nepielec, ka Broms nav Betons?

šitaa ir laba tēma, lai piemirstos  krievu okupantu naidenieka tēls... :)) tak tik daudz naidenieku bez krieviem :D

A es nezko par Raini nodeveju iedomajos... vot emigrants tāds :fryingpan:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #31 : 2015. gada 22. janvāris, 08:36:11 »
Noteikti esmu patriote, kaut arii viens no manas aizbraukshanas iemesliem bija sajuuta, ka liidz broshai valdiibas saimniekoshanas bezstils, ka beigusies ticiiba taisniigumam valsts attieksmee pret saviem cilveekiem.

ļoti saprotmaas emocijas, 9 mēnešus nostažējospar tiesnesi diezgan bē'digi slavenā tiesā, bija Saeimas palikusi juridiskā komisija un zvērests prezidentam. Pēdējā brīdī pārdomāju un neaizgāju. Toreiz gribēju paņemt bērnu, sakravāt somu un nopirkt vienvirziena biļeti, jo redzēju to virtuvi no iekšpuses, vēl tagd šermuļi skrien.
Ja es jūs kaitinu un tracinu, jūs vienmēr varat nolīst stūrītī un paraudāt!

Atslēdzies Betons

« Atbilde #32 : 2015. gada 22. janvāris, 08:47:07 »
Piekriitot flyingcat, veel tikai piemineeshu tos daudzos cittautieshus, kuri nebuut nedziivo Latvijaa, bet ir visiistaakie Latvijas patrioti.

Tu uzskati, ka "visi jau nekad neaizbrauks" un tajā pat laikā sauc palicējus par mazohistiem. Ja nebūtu šo "mazohistu", kas mīl savu valsti un strādā, lai tā pastāvētu, aizbraucējiem nebūtu vairs par ko patriotēt. Ja nācija paliek mazākumā - valsts mainās un zūdot valstij vairs nav iespējams būt patriotam.

c: Patriotisms (no grieķu: patriōtēs līdzpilsonis, kas nāk no patris dzimtene, tēvzeme) ir savas dzimtenes, valsts mīlestība, kā arī darbošanās tās labā, aizstāvot to kā darbos, tā arī vārdos.

P.S. Pierkrītu, ka diskusija šeit nav lietderīga, jo imigranti un pamatiedzīvotāji atšķirīgi jūtas, runājot par patriotisma jēdzienu.

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #33 : 2015. gada 22. janvāris, 08:51:13 »
Ko jūs, patriotes,  tajās ārzemēs darāt? Tikai interese. Es pat nevaru iedomāties, ko tur darītu(jo neesmu fiziska darba strādniece)?

eksistē arī intelektuālais darbs :D man paziņa bija bankā finansu anlītiķe , šobrīd strādā UK, ļoti labi apmaksātu darbu. Otrai paziņai ir sava finansu konsultaāciju firma, īapšums LV un Portugālē, vismaz reizi divās nedēļās apciemo vecākus, jo  var atļauties lidot. Ir pazņa, kas Norvēģijā ir arhitekte.  visu izšķir valodas zināšanas un profesionalitāte. ne jau visi, kas dzīvo un strādā ārzemēs iznēsā šīberus vai šķiro burkānus. Ne mazums ārsti strādā ārpus LV. Un ne jau tpaēc, ka nebūtu patriti. ja esi ieguldījis sevis attīstībā laiku un līdzekļus, gribas arī atpakaļ saņemt. dažās jomās LV nav iespējams pašrealizēties tā kā to ir iespējams izdarīt ārpus LV.
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 22. janvāris, 09:00:27 no Piafa »

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #34 : 2015. gada 22. janvāris, 10:50:35 »
Diemžēl, daudzi labprāt kaut kur aizbrauktu, ja vien kaut cik ticētu, ka viņiem pietiks prāta un spēka dzīvot kaut drusku labāk. Un kā viņiem ir ar to valsts mīlēšanu, to labi var redzēt Delfu komentāros pie tēmas par to, ka pēc aptaujas datiem 60 % vīriešu būtu gatavi Latviju aizstāvēt ar ieročiem rokās. Komentētāji masveidā uzskata, ka tas būtu muļķīgi, un viņi jau nu noteikti to nedarītu.

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #35 : 2015. gada 22. janvāris, 11:25:56 »
Vecā atbilde "Es mīlu šo zemi,bet nemīlu valsti ( valsts politiku) "

Atslēdzies Minne

« Atbilde #36 : 2015. gada 22. janvāris, 11:42:04 »
Piekriitot flyingcat, veel tikai piemineeshu tos daudzos cittautieshus, kuri nebuut nedziivo Latvijaa, bet ir visiistaakie Latvijas patrioti.

Tu uzskati, ka "visi jau nekad neaizbrauks" un tajā pat laikā sauc palicējus par mazohistiem. Ja nebūtu šo "mazohistu", kas mīl savu valsti un strādā, lai tā pastāvētu, aizbraucējiem nebūtu vairs par ko patriotēt. Ja nācija paliek mazākumā - valsts mainās un zūdot valstij vairs nav iespējams būt patriotam.

c: Patriotisms (no grieķu: patriōtēs līdzpilsonis, kas nāk no patris dzimtene, tēvzeme) ir savas dzimtenes, valsts mīlestība, kā arī darbošanās tās labā, aizstāvot to kā darbos, tā arī vārdos.

P.S. Pierkrītu, ka diskusija šeit nav lietderīga, jo imigranti un pamatiedzīvotāji atšķirīgi jūtas, runājot par patriotisma jēdzienu.

Mazohismu es attiecinaaju uz sevi. Turklaat neaizbraucu kriizes laikaa, bet veelaak, tureejos un kaarpiijos. Kaa vaardaa man bija jaaturpina taadaa garaa? Vaarda "patriotisms" deelj? Otrkaart - neb nu visi aizbrauc vien ekonomisku iemeslu deelj. Taapat manii neviens neieliidiis un nesapratiis, taa ka...tuksha runa.

Un neredzu absoluuti nekaadu pretrunu dziivot citur un darboties Latvijas labaa, aizstaavot to kaa darbos, taa arii vaardos (citeejot Tevi). Kaapeec izceeli shos vaardus? Nebuushana LV un shiis darbiibas Tev shkjiet tik nesavienojamas? Ir, ir, savienojamas.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #37 : 2015. gada 22. janvāris, 12:13:41 »

Mazohismu es attiecinaaju uz sevi. Turklaat neaizbraucu kriizes laikaa, bet veelaak, tureejos un kaarpiijos. Kaa vaardaa man bija jaaturpina taadaa garaa? Vaarda "patriotisms" deelj? Otrkaart - neb nu visi aizbrauc vien ekonomisku iemeslu deelj. Taapat manii neviens neieliidiis un nesapratiis, taa ka...tuksha runa.

Un neredzu absoluuti nekaadu pretrunu dziivot citur un darboties Latvijas labaa, aizstaavot to kaa darbos, taa arii vaardos (citeejot Tevi). Kaapeec izceeli shos vaardus? Nebuushana LV un shiis darbiibas Tev shkjiet tik nesavienojamas? Ir, ir, savienojamas.

Kur mans samuraja zobens ! :)   Es negribu turpināt, ko tas dos. Katram sava pārliecība. Nekā personīga  :*

Labvēlis

• Viesi
« Atbilde #38 : 2015. gada 22. janvāris, 12:39:48 »
Vai tie kas aibrauca ir atmaksājuši Latvijai to naudu, ko samaksāja par izglītību????????????????????

Tā niecīgā summa ko katrs atskaita uz LV nesedz to summu. Un par naudu nevar nopirkt patriotismu. Tie Krievijas un citu trešo valstu iedzīvotāji kas par 150 000 - 250 000 € pēr uzturēšanās tiesības arī ir patrioti??????

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #39 : 2015. gada 22. janvāris, 13:15:09 »
Redzētu vēl, ko Tu personīgi darītu, ja valsts galvgalā būtu drusku pieaugušāki cilvēki, tādi, kas nav gatavi izbliezt  kaudzi naudas par krāsainiem blīkšķiem. Čīkstētu, ka "šī valsts" nedod Tev iespēju pašrealizēties vai arī aizdotos uz turieni, kur tādas iespējas ir?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #40 : 2015. gada 22. janvāris, 13:25:55 »
Vai tie kas aibrauca ir atmaksājuši Latvijai to naudu, ko samaksāja par izglītību????????????????????

Tā niecīgā summa ko katrs atskaita uz LV nesedz to summu. Un par naudu nevar nopirkt patriotismu. Tie Krievijas un citu trešo valstu iedzīvotāji kas par 150 000 - 250 000 € pēr uzturēšanās tiesības arī ir patrioti??????

Varam jau piesieties, ka ne Latvijai ;)

Toties man tagad jaapabalsta vecaaki, kuri, visu muuzhu straadaajot,izraadaas, nav nopelniijushi pietiekami, lai tagad iztiktu ar nodokljos nopelniito.

Taa ka varam jau stiept shaa un taa, skaldiit matus vai blusas mekleet, ko nu kuram vajag

Atslēdzies imho

Re: tagad jaapabalsta vecaaki
« Atbilde #41 : 2015. gada 22. janvāris, 13:33:18 »
patriotiskaak buutu nevis doties pasaulee, nopelniit un pabalstiit vecaakus, bet seedeet Latvijaa uz bezdarbnieka pabalsta un bichot no vecaakiem pa pieciitim, ja taa principiaali paskataas, vai ne?

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #42 : 2015. gada 22. janvāris, 13:50:50 »
Patriotisms?
Nu kā nu katrs to izjūt.,cits skaļos un skaistos vārdos,cits vienkārši te dzīvo un dara savu darbu.Manuprāt patriotisms būtu tā izjūta,ka te LV ir tieši tā īstā vieta,kur vari justies brīvi,labi un kā''mājās'' par spīti dažādām nepatikšanām,ko sagādā gan valdības spēles ,gan citu negodīgu darboņu izdarības.Tieši te,kur tu dzīvo savā vietā,to sakop un uzturi tīru un glītu,lai priecē acis pašam un citiem,jo tā ir Tava vieta Latvijā.
Patriotisms ārzemēs dzīvojošiem?Kāpēc nē,ja dzīve aiznesusi citā valstī,bet ''saknes'''tak vienalga ir te.Cita lieta,ka dažs labs ir gluži vai ieinteresēts,lai LV būtu vairāk ko nozākāt-jo tas dod lielāku attaisnojumu aizbraucējam-uff,pareizi darīju ka no tādas bedres laikus aizbraucu,esmu bijis gudrs,mana sirdsapziņa mierīga.Savukārt,ja LV klāsies labi,tas radīs problēmas-atpakaļ braukt?palikt?Kā izskatīsies ,ja braukšu atpakaļ,kad lielākos s**dus izstrēbuši palicēji?Kur būs tad mana vieta?
Ja cilvēks arī ārzemē var patiesi priecāties par katru LV soli pretim gaismai,tad ar patriotismu viss OK.
Zākātāji cīnās paši ar sevi.

Labvēlis

• Viesi
« Atbilde #43 : 2015. gada 22. janvāris, 13:53:01 »
Redzētu vēl, ko Tu personīgi darītu, ja valsts galvgalā būtu drusku pieaugušāki cilvēki, tādi, kas nav gatavi izbliezt  kaudzi naudas par krāsainiem blīkšķiem. Čīkstētu, ka "šī valsts" nedod Tev iespēju pašrealizēties vai arī aizdotos uz turieni, kur tādas iespējas ir?
Var redzēt ka tu nezini likumdošanu un MK noteikumus...... Kopš 2008. gada ne viens lats vai eiro no valsts kases vai pašvaldību budžeta nav izšauts gaisā.
Ja runa ir par mani tad man ir 2 biznesi. Bet es te nerunāju ne par tevi ne kādu konkrēti.

Labvēlis

• Viesi
« Atbilde #44 : 2015. gada 22. janvāris, 13:55:16 »
patriotiskaak buutu nevis doties pasaulee, nopelniit un pabalstiit vecaakus, bet seedeet Latvijaa uz bezdarbnieka pabalsta un bichot no vecaakiem pa pieciitim, ja taa principiaali paskataas, vai ne?
Nevajaga muldēt tukšu, Latvijā trūkst darbaspēka nevis ir bezdarbs. Pat krīzes laikā man bija ļoti grūti dabūt strādniekus. Dīkdieņi, ofisslaisti un citi plānā galdiņa urbēji bija cik uziet......un arī tie ir bez darba.