Autors Tēma: vai jūs izmetat daudz ēdiena?  (Lasīts 7491 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies rutta

Re: vai jūs izmetat daudz ēdiena?
« Atbilde #60 : 2015. gada 06. februāris, 12:40:24 »
Nu nez vai arī jamās rūgtu pienu lietotu  ;)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #61 : 2015. gada 06. februāris, 12:42:16 »
Beton - nejauc pim... ar pirkstu! Tas rūgtais veikala piens nav sarūdzis, bet tam kļūst rūgta garša, saglabājot šķidro konsistenci vai iegūstot puņķveida struktūru. Tas nav rīūgušpiens!
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #62 : 2015. gada 06. februāris, 12:51:57 »
Tā kā šeit komentāros parādījās mīts par to, ka veikala piens pēc noklusējuma nerūgst, bet gan sarūgtē, piezīmēšu, ka tam nav sakara ar paša piena kvalitāti, bet gan ar pasterizāciju. Tās rezultātā tiek nonīdētas visas baktērijas - arī tās, kas dabiski nodrošina piena rūgšanu, tāpēc sākas laimes spēle "kurš pirmais kolonizēs piena paku". Ja palaimējas un tās ir kādas no pienskābajām baktērijām, kuras veido rūgušpienu, tad veiksmīgi sarūgs arī veikala piens, savukārt, ja nepalaimējas un pirmās savairojas kādas no ledusskapī dzīvojošām "nelabajām" baktērijām, tad piens ir izmetams. Gadījumos, kad laikus var identificēt piena novecošanas draudus, vienkārši pievieno tam karoti tīrkultūras, jogurta vai kefīra, kas nodrošinās pienskābo baktēriju vairošanos.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #63 : 2015. gada 06. februāris, 13:37:17 »
O, pāris vecu kaucmindiešu atsaucās  ;)  tad jau būs jātic. Bet nu vai tā ir, ka nekur neder - komposta kaudzē tak derēs  :smile:

Atslēdzies Trix

« Atbilde #64 : 2015. gada 06. februāris, 13:39:25 »
Nepiesārņo dabu!   :talking:

Atslēdzies Betons

« Atbilde #65 : 2015. gada 06. februāris, 13:41:09 »
Dabai tak visus produktus vajag atpakaļ. Es labāk savā sūdučupā izleju, nekā no mana rūgtpiena pēc tam Getliņu tomātus audzē un pārdod man atpakaļ pa 6,50 eur/kg

Atslēdzies Trix

« Atbilde #66 : 2015. gada 06. februāris, 13:43:38 »
Nu par gudrona dīķiem daba nez kāpēc nav sajūsmā... :D  Arī tak produkts!

Atslēdzies Betons

« Atbilde #67 : 2015. gada 06. februāris, 13:44:39 »
Nu par gudrona dīķiem daba nez kāpēc nav sajūsmā... :D  Arī tak produkts!

Daba neko nesaka, tas tikai dumi resnie putni tur iekrīt

Atslēdzies Trix

« Atbilde #68 : 2015. gada 06. februāris, 13:46:15 »
Vaita putni sintētiskie? :P

Atslēdzies dille

« Atbilde #69 : 2015. gada 24. februāris, 21:49:24 »
Piedošanu, īpaši nelasīju, bet cenšos nepirkt ēdienu tik daudz, lai bojātos. Tāpēc laukā nemetu.

Un aiz skopuma vissuperīgākās sālītas baravikas stāvēja neapēstas ledusskapī.
Mazais pusspainītis. Kaut kā vienu brīdi vairs negribējās. Vakar atcerējos par to eksistenci un pēc tam nomocījos nedaudz ar caureju.
Taisīšu kaut kad vēl eksperimentu, vairāk nomērcējot. Vīrs saka - tas varot beigties slikti ;)

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #70 : 2015. gada 25. februāris, 09:01:02 »
Nezinu kā ar skopumu , bet žēl ieguldītā darba ,piem. pagrabā , uz sarkanajām bietēm veroties - sēju , ravēju , mājās stiepu ... a pienāk marts un tvirtuma vairs nav. Tad nu došos uz bodi pēc svaigā kāposta un skābajiem kāpostiem (šogad no kāpostiem nekas nesanāca , jo bija pilni ar gaļu), izvārīšu lielo grāpi ar bietēm un taisīšu fiksās zupas - vienu porciju tādu , otru šitādu un vēl kādu burku gatavos salātus . Burkās iekšā un ledusskapī ! Nu var jau arī izmest ārā. :smile:

Atslēdzies dille

« Atbilde #71 : 2015. gada 25. februāris, 10:50:12 »
" žēl ieguldītā darba ,piem. pagrabā , uz sarkanajām bietēm veroties - sēju , ravēju , mājās stiepu ..."

Neapvainojies, bet kāpēc jāaudzē vairāk, kā spēj patērēt?

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #72 : 2015. gada 25. februāris, 10:59:54 »
A ja reiz laba
" žēl ieguldītā darba ,piem. pagrabā , uz sarkanajām bietēm veroties - sēju , ravēju , mājās stiepu ..."

Neapvainojies, bet kāpēc jāaudzē vairāk, kā spēj patērēt?
A ja reiz laba raža padevās, vajadzēja zemē atpakaļ iekašāt?
 Dažs labs, redz, pat veikalā tūlītējam patēriņam nejēdz iepirkties tā, lai ārā nebūtu jāmet,  bet te gribi, lai sējot varētu līdz kg aprēķināt, cik izaugs un cik pa pusgadu pēc tam apēdīsies.

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #73 : 2015. gada 25. februāris, 12:02:58 »
nu re , Kvadra jau atbildēja ! nekad jau nevar  zināt kas un cik izaugs , piem. kāposti pagājušogad bija pilnīga katastrofa ,, vai arī pupas un pupiņas - uznāca vārnu bari un palika vagās pāris mazas balandiņas, ai , bet ne pa tēmu aizgāja , laikam , sorry !

Atslēdzies dille

« Atbilde #74 : 2015. gada 25. februāris, 12:39:34 »
Zinot savus un ģimenes apēšanas tempus, arī par ievārījumiem mammai lūdzu, lai nesavāra bezjēgā.
Un, ja arī ir vairāk, kamēr vēl svaigi un labi, atdāvinu cilvēkiem, kam tas prieku sagādā.
Tas pats ar citiem labumiem, ja ir vairāk, kā nepieciešams.
Bet katram jau savi ieradumi.
Vienam patīk krājumi, man patīk, lai būtu mazāk, bet svaigs.