Autors Tēma: Šovinisms vai ...?  (Lasīts 15942 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Emīlija

Re: Šovinisms vai ...?
« Atbilde #30 : 2015. gada 19. februāris, 10:59:14 »
P.S. neesmu tāpat satikusi arī nevienu sievieti, kas labprātīgi, nevis sagaidot, kad elektrību/gāzi atslēdz, uzņemtos "pati visu varu, māku, paej malā"...

Paskaties uz visām tām, kas sēž Maksimas kasē, lai par īri samaksātu, kamēr vecis ar viņas nopelnīto aliņu zviln pie TV vai pie korišiem "garāžās".

kāda saistība tām kasierēm ar manu citātu, toč nesapratu...:) viņas uzņemas labrātīgi vai?

un - tie nu būtu atkal tikai un vienīgi pieņēmumi. Jo es viņas nepazīstu un dzīvesstāstus nezinu. Pēc amata vien spriest nav manā dabā.

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #31 : 2015. gada 19. februāris, 11:04:36 »
Tādēļ man rodas loģisks jautājums, kāda publika ir Tev apkārt, ja redzi vienus vienīgus lūzerus un lupatas...
Man personīgi arī apkārt ir caurmērā pozitīvi piemēri, bet pietiek atvērt internetu, lai redzētu žēlabas par lupatām vīriešiem un uzreiz arī pārmetumus, ka sievietes pie tā pašas vainīgas :)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #32 : 2015. gada 19. februāris, 11:06:00 »
Emīlija:
Protams, ir arī tādas, kas kopā ar veci draudzīgi aiziet bomžos.

Bet pietiekami daudz stāstu par to, kā sieviete mēģina kaut ko darīt, kamēr vīrelis jau ir rokas nolaidis. Protams, tas slānis ir tas, kuru Mārupes un Mežaparka privātnamu smalkā publika izvēlas neredzēt - neko vairāk par smagu darbu par minimālo algu viņas dabūt nevar, nekādi augstskolu spīdekļi nav un nebūs. No mašīnas tādas neredz.

Kaimiņu un kolēģu ir diezgan - novērošanas subjektu gana. Da ij pašai sen vairs nav 18. Un es nedzīvoju Rīgā, kur pat blakusdurvju kaimiņu neviens nepazīst.

Un vēl ir jautājums, cik no tien "varošajiem un darošajiem" ģimenes tēviem ir sieviešu nemanāmi vai mazāk smalki stutēti un bīdīti.
Es visu atceros, Ričard...

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #33 : 2015. gada 19. februāris, 11:06:32 »
Tādēļ man rodas loģisks jautājums, kāda publika ir Tev apkārt, ja redzi vienus vienīgus lūzerus un lupatas...
Man personīgi arī apkārt ir caurmērā pozitīvi piemēri, bet pietiek atvērt internetu, lai redzētu žēlabas par lupatām vīriešiem un uzreiz arī pārmetumus, ka sievietes pie tā pašas vainīgas :)
calis.lv mazāk jālasa :D Tāpat tur puse ir desa

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #34 : 2015. gada 19. februāris, 11:13:32 »
calis.lv mazāk jālasa :D Tāpat tur puse ir desa
Cāļa attiecību sadaļas nekad neesmu riskējusi atvērt, un droši vien arī neriskēšu :)

Atslēdzies alex

« Atbilde #35 : 2015. gada 19. februāris, 11:38:55 »
vīrieši nevis cenšas viņas pārspēt, bet kļūst aizvien tizlāki

Attīstīsim šo domu tālāk un mazliet hiperbolizēsim. Ko mēs iegūsim, ja vīrieši sāks atklāti konkurēt ar sievietēm, pierādīt, ka var tālāk, augstāk, ātrāk, labāk?
Manuprāt, tas stipri vien izskatīsies pēc nīstamā šovinisma vai vispār pēc klaja kariņa starp dzimumiem.

Atslēdzies alex

« Atbilde #36 : 2015. gada 19. februāris, 11:45:38 »
Alex demonstrēja diezgan klasisku šovinisma paraugu

Jā, Antuanet, ja tiesā komatu teikumā "Apžēlot nedrīkst nogalināt" komatu liktu sieviete nepareizajās mēneša dienās vai grūtniecības hormonu vētru plosīta, es justos neomulīgi. Tas gan nenozīmē, ka 100% gadījumu komats būs ielikts nepareizi. Tāpat kā nenozīmē, ka uzskatu vīrieti par 100% nekļūdīgu radījumu. Ja tāpēc esmu šovinists- nu ko nu tad vairs ;)

Atslēdzies Camma

« Atbilde #37 : 2015. gada 19. februāris, 11:57:06 »
Neesmu redzējusi daudz dāmīšu, kurām uz pieres rakstīts - man šodien mēnešreizes! Neplosās neviena ar hormonu vētrām. Jā, ja sāp galva vai vēders - tad smaidīt grūti. Interesanti tas ir arī šeit čatā apspriestajā "mirstošo" (slimo) vīriešu kontekstā. Laikam jau tieši tādēļ, ka sievietēm tas diskomforts un arī sāpes ir jāpacieš regulāri, viņas spēj koncentrēties darbam arī šādos apstākļos. Kamēr memļacīgie vīrieši pie mazākajām grūtībām - nē, man gals klāt, šodien nedarīšu!
Visus sakost!

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #38 : 2015. gada 19. februāris, 11:59:05 »
Alex demonstrēja diezgan klasisku šovinisma paraugu

Jā, Antuanet, ja tiesā komatu teikumā "Apžēlot nedrīkst nogalināt" komatu liktu sieviete nepareizajās mēneša dienās vai grūtniecības hormonu vētru plosīta, es justos neomulīgi. Tas gan nenozīmē, ka 100% gadījumu komats būs ielikts nepareizi. Tāpat kā nenozīmē, ka uzskatu vīrieti par 100% nekļūdīgu radījumu. Ja tāpēc esmu šovinists- nu ko nu tad vairs ;)
Jāāā, priekšstats par to, kādas ir vai nav sieviešu darbspējas Tev ir ciets. Un kā man justies, ja komatu tiesā liek tiesnesis,kuram sacēlies uz priekšējā rindā sēdošo dāmu īsos svārciņos? Nu tā, piemēram...

Atslēdzies alex

« Atbilde #39 : 2015. gada 19. februāris, 12:14:46 »
Jāāā, priekšstats par to, kādas ir vai nav sieviešu darbspējas Tev ir ciets. Un kā man justies, ja komatu tiesā liek tiesnesis,kuram sacēlies uz priekšējā rindā sēdošo dāmu īsos svārciņos? Nu tā, piemēram...

Abos gadījumos ir lielas cerības uz neadekvātumu. Vispār- nav ko iet uz tiesu īsbrunčos un vēl sēdēt pirmajā rindā :D No otras puses- ja tiesnesis darbā galīgi nedomā par darbu, arī nav pieņemami.

Tas uz ko es centos vedināt cienījamās publikas ekstrēmāko daļu bija, ka katram dzimumam ir savas stiprās un savas vājās puses. Pareizi tās izprotot un izmantojot var izveidot lielisku ģimeni un jauku sabiedrību. Turpretī pārmetot, zākājot un zāģējot, ir diezgan neracionāli gaidīt pozitīvu rezultātu.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #40 : 2015. gada 19. februāris, 12:21:07 »
Tagad jaunajaa paaudzee arii kjirurhjijaa puikas ir retums. Atbildiibas baidaas? Muljkjiibas. Iet tur, kur naudu maksaa. Un pareizi dara.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #41 : 2015. gada 19. februāris, 12:22:30 »
Droši, ka piederu publikas ekstrēmajai daļai. Tādēļ iesaku atvērt jaunu tēmu blakus manis sāktajai par dzīvnieku darbiņiem - kā izmantot vīriešu vājības.
Piemēram - vīra alusvēderu var labi izmantot, ja pašai japērk grūtniečkleita - var vīru aizsūtīt pielaikot....
Visus sakost!

Atslēdzies Trix

« Atbilde #42 : 2015. gada 19. februāris, 12:23:44 »
Attīstīsim šo domu tālāk un mazliet hiperbolizēsim. Ko mēs iegūsim, ja vīrieši sāks atklāti konkurēt ar sievietēm, pierādīt, ka var tālāk, augstāk, ātrāk, labāk?
Manuprāt, tas stipri vien izskatīsies pēc nīstamā šovinisma vai vispār pēc klaja kariņa starp dzimumiem.

Tipisks latvju vīrietītis - jebkas, jebkas, kas ir ar kaut ko labāks par viņu, obligāti apdraud pozīcijas. :D
A sadarboties ar sievieti neesi mēģinājis?

Otrkārt - sieviete nemēģinās par katru cenu pārspēt vīrieti, ja vien viņš par katru cenu nemēģinās pazemot sievieti.
Kamēr vīrietis ir stiprs, iet, dara un nodrošina ģimenei vajadzību apmierināšanu, sieviete ir ar un par viņu laimīga un nekad nerausies veci pārspēt un noniecināt. Jā, rausies pašapliecināties, - bet tikai tad, ja vīrietis viņu ar savu varēšanu nomāks - bakstīs acīs "es naudu pelnu, bet tu tikai pa māju garlaikojies" (lai gan viņa, to māju kopjot, nav pat apsēdusies...).

Gribi skaistu ziedu? Sagādā ērtu podu, labu zemi, laisti, mēslo...
Ja slinkums, pofig un "lai pati aug", tad nežēlojies, ka asa nātre vien izaugusi.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies alex

« Atbilde #43 : 2015. gada 19. februāris, 12:32:52 »
Tipisks latvju vīrietītis - jebkas, jebkas, kas ir ar kaut ko labāks par viņu, obligāti apdraud pozīcijas. :D
A sadarboties ar sievieti neesi mēģinājis?

Otrkārt - sieviete nemēģinās par katru cenu pārspēt vīrieti, ja vien viņš par katru cenu nemēģinās pazemot sievieti.
Kamēr vīrietis ir stiprs, iet, dara un nodrošina ģimenei vajadzību apmierināšanu, sieviete ir ar un par viņu laimīga un nekad nerausies veci pārspēt un noniecināt. Jā, rausies pašapliecināties, - bet tikai tad, ja vīrietis viņu ar savu varēšanu nomāks - bakstīs acīs "es naudu pelnu, bet tu tikai pa māju garlaikojies" (lai gan viņa, to māju kopjot, nav pat apsēdusies...).

Gribi skaistu ziedu? Sagādā ērtu podu, labu zemi, laisti, mēslo...
Ja slinkums, pofig un "lai pati aug", tad nežēlojies, ka asa nātre vien izaugusi.

Pilnīgi Tev piekrītu, ka attiecībās abiem ir jājūtas komfortabli. Vai emancipācijas un vienlīdzīguma laikmetā ir godīgi norādīt tikai uz vienas puses kļūdām?
Līdz šim te ir tikai vienas puses žēlošanās dzirdama- visi vīrieši cūkas, slaisti un dzērāji. Pašām melnumiņu nemaz nav?  :sarcasm:

PS Nākamo atbildi gribētos sagaidīt bez personālijām.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #44 : 2015. gada 19. februāris, 12:34:38 »
Alex, kāpēc es tevis citēto žēlošanos neesmu TE pamanījusi? Nu tādu konkrētu, nevis vispārinātu...?

Pļāpas vien...

kur ir "mans vīrietis, tāpat kā visi, ir cūka..."?

:just_popcorn: