Autors Tēma: Vakcinācija  (Lasīts 9481 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies alex

Re: Vakcinācija
« Atbilde #15 : 2015. gada 04. marts, 13:24:32 »
Alex, goda vārds, no Tevis kā cilvēka ar solīdu izglītību es negaidītu nekritisku huiņas pārpublicēšanu.

Paldies par komplimentu ;) Kā jau minēju, man pašam nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā un pat cilvēki ar solīdu izglītību reizēm domā par visādām blēņām :D Ieraksta mērķis bija noskaidrot domas, pieredzi, ievākt informāciju un, kā vienmēr, mazliet provocēt :D

PS Paldies par linkiem!

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #16 : 2015. gada 04. marts, 13:26:24 »
Jā, un cik mēnešus gadā tomāts bija pieejams? :) Neviens neliedz gaidīt vasaru, kad tomāti aug āra siltumnīcās un pirkt no tiem, kas audzē zemē, nevis hidroponikā. Vai pirkt Getliņu tomātus, kas garšo kā tomāti, tikai maksā tā pavairāk...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #17 : 2015. gada 04. marts, 13:40:46 »
Neviens neliedz gaidīt vasaru, kad tomāti aug āra siltumnīcās un pirkt no tiem, kas audzē zemē, nevis hidroponikā. Vai pirkt Getliņu tomātus, kas garšo kā tomāti, tikai maksā tā pavairāk...

Getliņu tomātus audzē zemē??? Tas gan jaunums...
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #18 : 2015. gada 04. marts, 13:46:17 »
Nezinu, kā viņus audzē, bet garšo labi :) Ir vēl vieni ķirštomātiņi ar kātiņiem, ko Rimi tirgo, kas ir cienīgi nest tomāta nosaukumu, visi pārējie - nu tā...

Atslēdzies Betons

« Atbilde #19 : 2015. gada 04. marts, 13:46:43 »
vajadzētu tā - brīva izvēle, vakcinējies vai nē. Bet ja saslimsti ar kādu no slimībām, pret kurām ir "obligātās" vakcīnas - pats apmaksā visus ārstēšanās izdevumus. Kādēļ man kā nodokļu maksātājam jāmaksā par kāda brīvdomātāja rīcības sekām?

Atslēdzies ragana

« Atbilde #20 : 2015. gada 04. marts, 13:49:40 »
Bērnībā tiku potēta, tur neviens manu viedokli neprasīja. Apzinātā vecumā vakcinējos tikai pret encefalītu, jo es bieži pa mežu un gar upju un ezeru krūmiem vandos un ik pa laikam kādu ērci salasu. Cik tas man palīdz, nezinu. Gribas domāt, ak tomēr esmu pasargāta no encefalīta draudiem.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #21 : 2015. gada 04. marts, 13:50:47 »
vajadzētu tā - brīva izvēle, vakcinējies vai nē. Bet ja saslimsti ar kādu no slimībām, pret kurām ir "obligātās" vakcīnas - pats apmaksā visus ārstēšanās izdevumus. Kādēļ man kā nodokļu maksātājam jāmaksā par kāda brīvdomātāja rīcības sekām?

Okej, bet tad, kā jau Trix minēja, lai atbildība ir abpusēja. Lai apmaksā komplikāciju gadījumā piespiedu darba kavēšanu, papildus nepieciešamās med. manipulācijas utt.

Un ko nozīmē "obligātas"?
Tā pati gripas pote ir obligāta? Gripai ir nepārtraukts mutācijas process. Šogad injekcijai varbūt kkāds sargājošs efekts, nākāmā gada gripa par šo tikai pasmiesies unvarbūt pat priecāsies.

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #22 : 2015. gada 04. marts, 13:52:51 »
Problēma ir tā, ka tie, kas nevakcinējas pēc izvēles, apdraud tos, kuru vienīgā iespēja ir "herd immunity" - piemēram, ar vēzi slimie bērni, kuriem ir ķīmijterapija un tāpēc nav iespējams vakcinēt; cilvēki ar imunitātes problēmām, cilvēki ar transplantiem, kuriem jālieto imūnsupresijas preparāti... Plus vēl visi zīdaiņi pirmsvakcinācijas vecumā. Ja kāds dabiskā dzīvesveida piekritējs grib ciest no slimībām, tā ir viņa brīva izvēle, diemžēl šie dabiskuma apoloģēti nedzīvo uz vientuļas salas. Tas tāpat kā ar cilvēkiem, kuri ziemā brauc ar vasaras riepām - ja sistos nost paši, tad lai jau būtu, bet diemžēl viņu rīcības rezultātā cieš nevainīgi gājēji un autobraucēji.

Atslēdzies alex

« Atbilde #23 : 2015. gada 04. marts, 13:55:47 »
Novirzoties no tēmas par vakcinēšanos un pievēršoties tomātiem... Man ir nepārbaudīta informācija, ka "bezgaršīgie" tomāti ir tā modificēti (nezinu- ģenētiski vai ķīmiski), lai uzglabājot fruktoze nepārvēršas glikozē, saharozē un cukurā. Rezultātā tomāti nebojājas un ilgi ir stingri un cieti,  bet garša un ariomāts gan cieš. Pastāv aizdomas ka tā notiek ne tikai ar tomātiem, bet arī ar citiem augļiem. Plūmēm, piemēram.

Varbūt to var saukt par augļu vakcināciju? ;)

Atslēdzies ragana

« Atbilde #24 : 2015. gada 04. marts, 14:00:29 »
Kas gan notiks ar parastas, ēdamas šķirnes tomātu, zemeni un plūmi, kas jāizaudzē, jāsalasa, jāpārvadā, jāpārkrauj, jāiztirgo un jāiztur līdz apēšanai? protams, tiek radītas šīs mulāžšķirnes - bilde ir, garšas nav.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #25 : 2015. gada 04. marts, 14:01:42 »
Kā reiz tos, kam problēmas, vakcinē kā pirmos. Ja uz potes (nedēļas laikā) dabū virsū citu figņu, kā tas bieži ir puņķu sezonas laikā, tad diersā pati pote+ noraujies to figņu pa smago. Nav jau nekur zvanīts, ka cirkulē tikai gripinieks, pret ko potē....
Visus sakost!

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #26 : 2015. gada 04. marts, 14:04:40 »
Novirzoties no tēmas par vakcinēšanos un pievēršoties tomātiem... Man ir nepārbaudīta informācija, ka "bezgaršīgie" tomāti ir tā modificēti (nezinu- ģenētiski vai ķīmiski), lai uzglabājot fruktoze nepārvēršas glikozē, saharozē un cukurā. Rezultātā tomāti nebojājas un ilgi ir stingri un cieti,  bet garša un ariomāts gan cieš. Pastāv aizdomas ka tā notiek ne tikai ar tomātiem, bet arī ar citiem augļiem. Plūmēm, piemēram.

Varbūt to var saukt par augļu vakcināciju? ;)
Lielākoties tās ir speciāli selekcionētas šķirnes, kas ilgi glabājas. Mūsu pašu Kliģēni audzē tādus tomātus, ka pēc garšas neatšķirsi no Holandes tomātiem :)
Un, kā jau ragana saka, parasto šķirņu augļi un dārzeņi nav ne pārvadājami, ne ilgi uzglabājami. Nepatīk "plastmasīgie" - jāgaida līdz sezonai, kad viss aug Latvijā.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #27 : 2015. gada 04. marts, 14:04:59 »
Pagājšgad sanāca ēst mulāžzemenes.... pirmo reizi mūžā ēdu sarkanu zemeni, kura skraukšķ kā ābols. Baisi. Un negaršīgi.
Jā, ir tomāti un cita figņa pieejami visa gada garumā. Bet mani nevelk tos ēst. Nu nevelk!
Visus sakost!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #28 : 2015. gada 04. marts, 14:08:51 »
Ja godīgi - brīnos par pārtikas industrijas dzīvelīgumu. Brīnos par to, ka 90% mēslu, ko tirgo kā ēdamlietas, cilvēki arī pērk un ēd! Cik ļoti visam jābūt po..huj. Un vēl stāsta, ka ir labs, garšīgs. Zemenes ar šampanieti! Ahhh! Sūds gan šampanietis, gan tā zemene, par apvienojumu nemaz nerunājot. Bet difirambi sarakstītīīīī....  Ah, jā, metapētījumu nav :)
Visus sakost!

Atslēdzies ragana

« Atbilde #29 : 2015. gada 04. marts, 14:14:07 »
Camma, par zemenēm un šampi un abiem kopā es varu tev pievienoties par visiem 100% procentiem! Nekur liekama, negaršīga!!!, sacūkota "pārtika".