Autors Tēma: Vakcinācija  (Lasīts 9473 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Betons

Re: Vakcinācija
« Atbilde #30 : 2015. gada 04. marts, 14:22:33 »
dzīvot vispār ir kaitīgi. No tā mirst.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #31 : 2015. gada 04. marts, 14:36:40 »
Citējot alex
Citāts
Atļaušos visiem sagādāt pārdzīvojumus, publiski paziņojot- mēs visi mirsim!!!   

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #32 : 2015. gada 04. marts, 14:44:03 »
es ļoti ceru, ka apārtējie tomēr ir potēti un nesaslims.
ar gripu, difteriju, masalām utt utjp.
jo šobrīd pašam cilvēkam pēc ķīmijas terapijas un starošanas tā imunitāte ir tāda kā ir.
daļu pošu varēšot atjaunot.
bet pēc laika
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #33 : 2015. gada 04. marts, 14:48:04 »
Nezinu, kā viņus audzē, bet garšo labi :) Ir vēl vieni ķirštomātiņi ar kātiņiem, ko Rimi tirgo, kas ir cienīgi nest tomāta nosaukumu, visi pārējie - nu tā...
Tie mazie, kas iet zem Rimi zīmola melnā kastītē ar plēvi riņķī un maksā ap 3€ 400g? Tie ir lieliski, t īpaši, kad partija iet uz beigām un ir labā gatavības pakāpē. Bet arī svaigā partija pēc paŗis dienām jau ir kā no dārza. + tas aromāts... Kopš uzķēru pirms pāris nedēlām, tomāti atkal ir atgriezušies ikdienas menu :)

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #34 : 2015. gada 04. marts, 15:31:29 »
Kopš zinu, kā Latvijā vismaz vienā no lielajām siltumnīcēm audzē tomātus, ar dziļu interesi palasos spriedelējumus par "zemē" un "nezemē" audzētajiem tomātiem...:)

Jūs ko domājat ka ķīmija zemē un ķīmija nezemē audzētajiem atšķiras? :) Zemīte, redz, ir kaut kas labs, bet hidronika fui un pē? :) Nez vai vecmāmiņa, minerāļīšus pabērdama un to pašu sūdu parakdama zem tomāta, rēķināja, vai nebūs drusku tā kā kaitīgi, par daudz slāpeklīša, kālija un citu labumu? :)

garša... tas jau vairāk no šķirnes, gaismas daudzuma un glabāšanas ilguma atkarīgs. Nu jā, ja grib februārī garšīgu tomātu, nākas arī maksāt.

A pamēģiniet lētu izaudzēt Latvijā...

Atslēdzies Mango

« Atbilde #35 : 2015. gada 04. marts, 15:32:03 »
Aga, aga, šitie tomātiņi ir labi (rimčika melnajā kastītē).

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #36 : 2015. gada 04. marts, 15:35:02 »
Izaudzēt, uzražot, izveidot... Mēs visi esam augstas klases mākslinieki, mūsu prece ir ekošmeko un nenovērtējams roku darbs. Tam ir jābūt dārgam!

Atslēdzies alex

« Atbilde #37 : 2015. gada 04. marts, 15:44:15 »
Izaudzēt, uzražot, izveidot... Mēs visi esam augstas klases mākslinieki, mūsu prece ir ekošmeko un nenovērtējams roku darbs. Tam ir jābūt dārgam!

Tur pie vainas varētu būt ne tik daudz pašvērtējums, kā tirgus apjoms un ražošanas izmaksas.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #38 : 2015. gada 04. marts, 15:54:04 »
Palīdziet man ar matemātiku!

Ir doti 2 apgalvojumi [abi no vienas publikācijas zolīdā izdevumā, kas atbalsta vakcināciju]:
•   ~ 11% no garā klepus gadījumiem ir pacientiem, kuru vecāki atteikušies no vakcinācijas*
•   garo klepu nevakcinētiem bērniem sastop 6 x biežāk nekā vakcinētiem.

* Tātad 89% slimo ir vakcinēti. Afrora, neceri, ka potētie glābs Tavu tuvinieku, viņi paši slimo. [Trix piezīme]

Vakcinācijas aptvere ir cik? 93%?
Tātad ir 7% no visiem ir nevakcinēti.
7% nevakcinēto ir savākuši 11% slimības gadījumu. Kurš tur redz 6x vairāk? Es nekādi nemāku sarēķināt, ka nevakcinētie slimo 6x biežāk.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #39 : 2015. gada 04. marts, 16:00:35 »

Jā, draudziņ, tieši ekošmeko. Un man zināmā siltumnīca strādā otro gadu, maksā tādas algas dziļajā Latgalē, ka es nobālēju uzzinot, pielieto dārgas bioloģiskās metodes pret kaitēkļiem, un iekšā iet vienreizējas lietošanas kombinezonos. Un vēl nav sākušas ar peļņu strādāt, jo, kā jau teicu - otrais gads. Un jā - augstaš tehnoloģijas, lai uzturētu mitruma, temperatūras un gaismas režīmus, lai tas velna tomāts pareizi aug un gatavojas.

"mazliet" atšķiras izmaksas no vecmāmiņas kūtspakaļas.

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #40 : 2015. gada 04. marts, 16:02:53 »
a kas tad onko pacientam cits atliek, kā tikai cerība?
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #41 : 2015. gada 04. marts, 16:13:20 »
Palīdziet man ar matemātiku!

Ir doti 2 apgalvojumi [abi no vienas publikācijas zolīdā izdevumā, kas atbalsta vakcināciju]:
•   ~ 11% no garā klepus gadījumiem ir pacientiem, kuru vecāki atteikušies no vakcinācijas*
•   garo klepu nevakcinētiem bērniem sastop 6 x biežāk nekā vakcinētiem.

* Tātad 89% slimo ir vakcinēti. Afrora, neceri, ka potētie glābs Tavu tuvinieku, viņi paši slimo. [Trix piezīme]

Vakcinācijas aptvere ir cik? 93%?
Tātad ir 7% no visiem ir nevakcinēti.
7% nevakcinēto ir savākuši 11% slimības gadījumu. Kurš tur redz 6x vairāk? Es nekādi nemāku sarēķināt, ka nevakcinētie slimo 6x biežāk.
Droši vien rakstā paņemti dati no dažādiem avotiem un autors/redaktors nav iedziļinājies būtībā.
Garajam klepum ir problēmas ar to, ka imunitāte ar laiku samazinās un ir laika periods pirms revakcinācijas, kad ir iespējams inficēties ar šo slimību, kā arī daudzi vispār aizmirst par revakcināciju (bet statistikā joprojām skaitās, ka "vakcinēts", ja netiek detāli uzskaitīts, cik sen vakcinēts). Līdz ar to slimība izplatās vairāk un arī ārpus apvidiem, kur ir augsts pilnībā nevakcinētu bērnu procents.
http://www.sciencebasedmedicine.org/the-problem-of-waning-pertussis-immunity/

Atslēdzies Trix

« Atbilde #42 : 2015. gada 04. marts, 16:23:02 »
Droši vien rakstā paņemti dati no dažādiem avotiem un autors nav iedziļinājies būtībā.

Bet, ja Latvijas infektoloģijas korifeji - tā pati Grope - atļaujas publicēt rakstu profesionāļiem domātā žurnālā, neiedziļinoties būtībā, toties neaizmirstot spiest uz emocijām, tad kāda man ticamība visai šai reklāmas kampaņai? Absolūta nulle. Īpaši jau, ja man pieejamie dati [personiskā un radu pieredze, kas, protams, nav visaptveroša, bet pietiekama, lai tie nebūtu viens divi gadījumi] runā pretī šīm leģendām.
Par to arī šis stāsts. Ka vieni redz klaju matemātisku lažu, pasniegtu spazmatisku emociju mērcē, bet pārējie lasa emocijas, tic uz vārda un nedomā.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #43 : 2015. gada 04. marts, 16:26:29 »
Nebija nemaz ilgi, atradu, no kurienes tie 11%. Svarīgāki skaitļi gan kopsavilkumā, manuprāt, ir citi:

We identified 156 laboratory-confirmed pertussis cases and 595 matched controls. There were 18 (12%) pertussis vaccine refusers among the cases and 3 (0.5%) pertussis vaccine refusers among the controls. Children of parents who refused pertussis immunizations were at an increased risk for pertussis compared with children of parents who accepted vaccinations. In a secondary case-control analysis of children continuously enrolled in Kaiser Permanente of Colorado from 2 to 20 months of age, vaccine refusal was associated with a similarly increased risk of pertussis. In the entire Kaiser Permanente of Colorado pediatric population, 11% of all pertussis cases were attributed to parental vaccine refusal.

http://pediatrics.aappublications.org/content/123/6/1446.abstract

Runājot latviski, saslimstības gadījumi ir augsti arī starp vakcinētajiem vai daļēji vakcinētajiem bērniem (iemeslus skat. iepriekšējā ierakstā), bet pilnībā nevakcinētajiem ir vairākas reizes lielāks risks saslimt. Jeb, kā izriet no kontrolgrupas rādītājiem, starp tiem, kas NEsaslima, tikai 0,5 % ir tādu, kuri nav vakcinējušies, pārējie bija pilnībā vai daļēji vakcinēti.

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #44 : 2015. gada 04. marts, 16:27:49 »
Ka vieni redz klaju matemātisku lažu, pasniegtu spazmatisku emociju mērcē, bet pārējie lasa emocijas, tic uz vārda un nedomā.
Šis teksts, starp citu, brīnišķīgi raksturo materiālus tādos avotos kā Alex sākumā ielinkotie, un antivakcīnistu izplatīto informāciju vispār :)