Autors Tēma: Ēdienu vienkāršība  (Lasīts 8000 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nomade

Ēdienu vienkāršība
« : 2015. gada 05. marts, 20:30:32 »
Daudzi dietologi saka, ka cilvēki ikdienā vairs neēd vienkāršu ēdienu. Ceļ galdā ikdienā to, kas pienākas svētku reizei vai vismaz svētdienai. Principā varētu piekrist, bet ..... kas īsti ir vienkāršs ēdiens? Siļķe, kartupelis un biezpiens? Vai cepenē cepts vesels vārīts kartupelis ar maltās gaļas pildījumu ir vienkāršs ēdiens vai tomēr ne? Lašmaize brokastīs ir vienkārša vai jau advansēta izvēle? 

Atslēdzies Emīlija

Re: Ēdienu vienkāršība
« Atbilde #1 : 2015. gada 05. marts, 20:32:29 »
moš jāpaprasa tam dietAlogam? :)

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #2 : 2015. gada 05. marts, 20:35:18 »
Vai ne? Diezin kas viņa izpratnē ir vienkāršs ēdiens? Pliks vārīts kartupelis un ceptas gaļas šķēle blakus? Nez vai zaļi salāti ar pesto vai kādu citu pašdarinātu mērci, sēkliņām, tomātiem, sieru utt. būs vienkāršs... Man jau liekas, ka nekādus vipendronus ikdienā neēdu, bet kas nu zina...

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #3 : 2015. gada 05. marts, 20:37:03 »
baraviku zupa ir vienkāršs ēdiens? :)

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #4 : 2015. gada 05. marts, 20:38:23 »
baraviku zupa ir vienkāršs ēdiens? :)

Aha, visas izejvielas vai nu no meža, dārza, vai kūts :)

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #5 : 2015. gada 05. marts, 20:42:09 »
Beerniibas eedienus atceries? Daarzenji dazhaados izpildiijumos, bez saldajiem kreejumiem un sietiem visadas maksas. Daudz zupas, vienkaarshi pagatavots galja, nevis izpeldinaata sviestaa n viinaa... Salaati ar kreejumu vai eljlju nevis meercee, kas sastaav no siera, anshoviem un olaam. Rosolji uc interesantiem eedieni tikai uz sveetkiem, nevis ikdienaa. Nee aatrajaam uzkodaam, shoko batoninjiem, kaaruma sierinjiem utt. Tas viss iipashiem gadiijumiem. Turpinaat?

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #6 : 2015. gada 05. marts, 20:42:20 »
Nu, piem., Brēmanis pārmet, ka par maz no rītiem putras ēdam. Auzu pārslu putra vai ar ūdeni aplietas auzu pārslas (varbūt ar kādu rozīni iekšā) būtu vienkāršs  ēdiens.   

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #7 : 2015. gada 05. marts, 20:50:10 »
mūsmājās garda kartupeļu vai putraimu biezputra ar cauraudzīti un sīpoliem skaitās gardums... :) un svaigi kauta jēra akna, ātri apcepta, ar piperiem un sāli. klāt atsevišķā bļodiņā cepti sīpoli ar krējumu.

laukos mēs mīlam tos vienkāršos,,tradicionālos mājas ēdienus. i neprasās nekādi kulinārijas brīnumi, vislabākais ir tas, kas dārzā un pagrabā...

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #8 : 2015. gada 05. marts, 20:51:39 »
Nezinu, nezinu, man jau šķiet, ka jebkurā gadījumā no normāliem produktiem normāli gatavotam ēdienam nebūs ne vainas :) Un kopumā liela cilvēku daļa (vismaz tie, kas man tuvumā) tieši sāk ēst veselīgāk tagad.

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #9 : 2015. gada 05. marts, 21:04:49 »
Piekriitu Piafai. Es neko no juusu gatavotajiem eedieniem negatavoju, lielu dalju sastaavdalju tik peec nosaukuma zinu. Pat sveetkos taadus nedabuuju, jo arii mana maate nekad neko taadu nav gatavojusi (zheelojiet mani). Jaa, vienkaarshi - kartupelis, makaroni vai riisi, ja ir galja labi, ja nav tad nav, salaati protams ar kreejumu vai ellju, nevis kaut kaadas meerces. Protams, dazhreiz kaut ko iepeerku jau gatavu, kur visaadi eeee, bet uzreiz cita garsha.

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #10 : 2015. gada 05. marts, 21:07:30 »
Putras gan nekad nav eestas - ne beerniibaa, ne tagad. Beernam kaadu auzu paarslu putru izvaaru, bet arii vinjam ne visai, apeed drusku, tad paareejais jaamet aaraa.

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #11 : 2015. gada 05. marts, 21:25:47 »
Esam ēduši un ēdam putras, salātus, dārzeņus arī sautējumos, visu ko... Ikdienā jau neko diži nesamuhļīju :) Jā, ķirbju biezzupu kādreiz nevārījām!

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #12 : 2015. gada 05. marts, 21:42:03 »
Ķirbju biezeņzupu var izvārīt pa vienkāršo, bet var arī ar saldajiem krējumiem, kausētajiem sieriem pārbērt ar grauzdētiem valriekstiem un bagātināt ar balzamiko krēmu. Tas viss ir kā e-vielas - padara daudz pievilcīgāku, īpašāku, garšīgāku, treknāku. Gribās un tiek apēsts vairāk nekā nepieciešams un kuņģī vieta ļauj. Cik daudz apēdīsi vienkāršu sautējumu no saknēm, kāpostiem, parastām garšvielām un max klāt krējums? Tikai tik, cik jutīsies paēdis.

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #13 : 2015. gada 05. marts, 21:55:07 »
Katrs skatās no sava plauktiņa - parastu, gardu sakņu sautējumu var apēst daudz :)

Bet vienalga, nezinu, kāda ir tā problēma - ja cilvēks domā līdzi, ko un cik ēd, tad nepārēdīsies arī gardu un sarežģītāku ēdienu. Ja nedomā līdzi, tad sarīsies kartupeļus un panētās karbonādes tā, ka nevarēs pakustēt...

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #14 : 2015. gada 06. marts, 10:21:25 »
Vienkārši ir nopirkt lielveikalā pāris paprikas un sauju redīsu, un pa tiešo no maisiņa ēst :) tā es parasti daru.