Autors Tēma: Par mammu slimnīcā. Svešu mammu.  (Lasīts 16168 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Tille

Re: Par mammu slimnīcā. Svešu mammu.
« Atbilde #15 : 2015. gada 12. marts, 12:29:19 »
Citāts no raksta:
"Mamma palūdza mūs iziet no palātas, lai varētu apmeklēt WC, jo kaunas par savu šā brīža stāvokli, jautāju, vai nepieaicināt medicīnas personālu. Viņa atteicās..."

Vai dēlam bija jāsagādā mātei neērta un psiholoģiski traumējoša situācija, vedot ar varu, ceļot naktskreklu un sēdinot uz poda ar pliku dē?

Nu tur, cik noprotams, arī tēvs, tobiš mammas vīrs bija.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #16 : 2015. gada 12. marts, 12:30:09 »
Es nekad taadus deelus un attieciibas gjimenee nesapratiishu... ja redzi, ka mamma/teetis/braalis/maasa nevar... nu ko tu klausi to vinja "pats varu"... ...paliidzi... bet laikam jau gjimenee nav rasts...

...dir@t uz griidas gan laikam ierasta lieta... labaaka, kaa ljaut gjimenes loceklim paliidzeet...

Deels tirlinjsh parastais imho...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #17 : 2015. gada 12. marts, 12:32:41 »
To, ka nevar, kā saprotams, konstatēja PĒC fakta. Ja aizvilkties var, kaut arī lēnām, kāda tur palīdzēšana ar varu? Varētu domāt, ka māmuķis tīšām garām podam aizlika. Regulāri tā dara principā.
Medicīnas pārstāvji, kā redzams, tā uzskata. :D  Kā slimnīcā, tā virtuāli.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #18 : 2015. gada 12. marts, 12:34:28 »
Ja zini, ka nevari, pienjem paliidziibu...

Bet cieniit sveshu darbu laikam jau ir par daudz prasiic...

Atslēdzies Tille

« Atbilde #19 : 2015. gada 12. marts, 12:34:48 »
Un, ja tas dēls tajā brīdī nebūtu bijis klāt, tad arī viņš būtu vainīgs? Viņam būtu jāpamet darbs un par brīvu jāpilda sanitāru un māsiņu pienākumi? Tad varbūt vispār slimnīcas nevajag, skolas un pansionātus arī ne, lai tad katrs balsta savu ģimeni, ka māk.

Nesapratu ...
Ja dēls nebūtu klāt, ja būtu nevis dēls, bet meita, ja tantei būtu riteņi ...
Ja tuvinieku nebūtu klāt, tad tādas tēmas nebūtu. Bet bija. Nepalīdzēja. Ar asarām acīs skrēja laukā no palātas. Nepaprasīja sanitārei to slotu, lupatu un cimdus, ja viņa tieši tajā brīdī bija aizņemta. Mammas labā nedarīja NEKO.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #20 : 2015. gada 12. marts, 12:37:42 »
Ja zini, ka nevari, pienjem paliidziibu...

Nu, jā, visi tie, kas nejauši pakrīt uz ielas arī vainīgi, ka "nevarēja" un "nepieņēma palīdzību". :D
Ja cilvēks daudzmaz tiek ar sevi galā 58 reizes, kāds pamats viņam pieņemt, ka 59. reizē nesanāks? To, ka tu nevari, uzzini tikai pēc tam, kad nevari, nevis bļauj pirms problēmas "es nevarēšu, es nevarēšu".

Redz, Tille, arī Tevis dēļ daudziem un daudziem cilvēkiem slimnīcās ir jāpacieš drausmīga attieksme un uzbļāvieni, neapkopšana un ignorēšana, jo Tu tāpat kā daudzi uzskati, ka tas ir normāli, viss personāla vietā jādara ģimenei.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #21 : 2015. gada 12. marts, 12:38:24 »
Es neko nesaku par nesatiiriishanu (kaut es buutu satiiriijusi)...

Bet pats fakc, ka nespeejiigu cilveeku pamet savaa valjaa... nu kamon...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #22 : 2015. gada 12. marts, 12:39:27 »
Trix

...vsp jau tai textaa taa kaa skaic, ka shvakri ar to maamukji, nevis pilniigi negaidot krita...

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #23 : 2015. gada 12. marts, 12:52:19 »
Savaadi gan, man liekas mediciinas iestaadee straadaajoshiem buutu jaabuut pieradushiem i pie kakaam, i veemekljiem, i churaam vietaa un  nevietaa, jo apkaart tachu slimi, nevariigi vai veci cilveeki, man taada medmaasas bljaustiishanaas liekas sirreaala. Te, kur es dziivoju, tas buutu neiedomaajami. Vieniigais, ko medmaasai buutu jaadara, jaasameklee attieciigaa persona, kas tiira, un tai aarpus kaartas tualete bez vaarda runas buutu jaaiztiira. Te neviens radinieks nav iedziits kaunaa, ka vinja slimais tuvinieks apkjeeziijies, taapeec sheit taadi deeli un meitas mieriigi bez kauna paaicina attieciigo darbinieku satiiriit, peec tam pasaka thank you very much un uzsmaida, taapat arii darbiniekam te neienaaktu praataa vispirms nolamaaties un mekleet vainiigo vai likt radiniekiem pashiem tiiriit, tadaa gadiijumaa tam darbiniekam taa buutu peedeejaa diena attieciigajaa iestaadee.

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #24 : 2015. gada 12. marts, 12:57:28 »
Tagad peec shitaa es saprotu, ka Latvijaa taa nav pienjemts. Taatad jaabuut gatavam, ja gadaas kljuume, uz tevi bljaus, pazemos, apsaukaas.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #25 : 2015. gada 12. marts, 12:57:55 »
Man domāt - ja jau cilvēks ir nonācis profesionāļu rokās - nu tad VISU viņiem arī jādara. Sūds ar tādu pakalpjumu, kur neparedz kolaterālās lietas. Ja nevarēs pats paēst - lai mirņī badā? Un ja kardioloģijā paliek nelabi un pievemj? Tas, ka kādam var būt dažādas nesaturēšanas arī ne-gastroloģijas nodaļā, tam nevajadzētu būt izbrīna vērtam. Un nevajag neko pārlikt uz radiniekiem. Un ja nu dēliņš būtu parādījies tikai parakstu zem testamenta dabūt?
Visus sakost!

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #26 : 2015. gada 12. marts, 13:15:55 »
..un, galu galā, ir arī cilvēki, kam tuvinieku vispār nav.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #27 : 2015. gada 12. marts, 13:17:13 »
Trix
...vsp jau tai textaa taa kaa skaic, ka shvakri ar to maamukji, nevis pilniigi negaidot krita...

Švaki, ne švaki, bet, kā saprotu, tad podā netrāpīšana konkrētajā gadījumā nav pierasta lieta. [Tad jau sen par to nesatrauktos pats māmuķis un mierīgi pieciestu sēdināšanu].

Tā man te kaimiņu tantuks "pats! pats!" 85+ ar diezgan pamatīgām staigāšanas problēmām. Katru dienu šļūkā pēc pasta. Pastkaste pie vārtiņiem, tantukam mazbērni uztaisīja speciālu mardziņu no kāpnēm līdz vārtiņiem un tantuks pa trepēm lejā, līdz vārtiņiem, ar savu avīzi vai krustvārdeni atpakaļ un pa trepēm augšā [a trepes stāvas, man jāpiedomā, lai nenomaucos]. Nujā, viņai aiziet teju 20 minūtes, kamēr iziet maršrutu, bet ja nestaigās, vispār paliks uz gultas. Un šļūkā. Katru dienu.
Līdz vienreiz uz ledus nolikās plakaniski. Labi, ka mans vīrs pamanīja, pieslēja, aizšļūcināja atpakaļ un nokaisīja taciņu.
Un tantuks šļūkā atkal.
Kamēr saslima. Pārcēlās pie bērniem uz pilsētu. Uz īsu laiku. :(

Netālu onka - pie 90. Es 8.00 uz vilcienu, šis ar zāģi jau no meža. Acis vien varēju blisināt aiz skaudības, kas par duku. Vairāk par 70 nedotu. Regulāri ar suni staigāja, saprāts arī tā nekas, vienmēr "par laiku" trīs vārdus pārmijām.
Nokrita, salauza gūžas kaulu. Aizbrauca uz pilsētu. Uz mēnesi. :(

Tā palīdzība reizēm ir konkrēts lāča pakalpojums, īpaši, ja lielos vilcienos cilvēks tiek galā pats. Un uzminēt, kura reize būs tas "kritiens" nav iespējams.

Nē, nu var jau, protams, uzskatīt, ka līdz ar aiziešanu pensijā pienākas eitanāzija...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #28 : 2015. gada 12. marts, 13:21:40 »
...mees te katrs bik par kko savu... ...lai nu paliek...

Atslēdzies Tille

« Atbilde #29 : 2015. gada 12. marts, 13:34:19 »
...mees te katrs bik par kko savu... ...lai nu paliek...
Bet kopaina un domu gājieni tom skaidri. Bez pārsteigumiem, jāsaka.