Autors Tēma: Par mammu slimnīcā. Svešu mammu.  (Lasīts 16131 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Minne

Re: Par mammu slimnīcā. Svešu mammu.
« Atbilde #75 : 2015. gada 12. marts, 22:56:44 »
Euuuuu, meitenes (dazhas) izlasiet tachu tomeer vispirms to rakstinju (vismaz taa ir taa pamatinformaacija, par ko te tiek spriests) vai arii izlasiet kaartiigi.

Bija konkreets gadiijums, konkreeta un rupja medmaasas riiciiba ne vien pret "vainiigo" tanti, bet patiesiibaa pret visiem palaatas pacientiem.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #76 : 2015. gada 12. marts, 23:03:32 »
Ka medmāsas uzvedība ir nosodāma, tas, man šķiet, nevienam šaubas neraisa. (Jebšu varbūt tomēr?)
Bet tēma jau par ko citu.

Atslēdzies dille

« Atbilde #77 : 2015. gada 12. marts, 23:07:27 »
Tā "patiesība" tai rakstiņā var būt niansēm bagāta.  Ne vienmēr ( ar to domājot - bieži) tie, kuri sūdzas, patiesību atsoguļo objektīvi. Lasīju rakstiņu jau pirms tam un, kaut nedaudz zinot situāciju ārstniecības iestādēs, man tas viss izklausījās pēc "mums pienākas" .
Ko lai dara, ja katrs šai rakstā saskatījām ko citu. Peace.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #78 : 2015. gada 12. marts, 23:37:37 »
Protams, vienmeer taa "patiesiiba" var buut slidena, bet, taa kaa konkreetaa medmaasa sodiita, nav iemesla domaat, ka taa arii nav noticis. Liecinieku arii pietiekami.

Bet mazliet par otru sarunas objektu. Taa tantiite tachu bija centusies pati aiz sevis savaakt, nevienu neapgruutinaat, nenoslogot, netrauceet. Un paarmest deelam vai viiram, ka netiiriija....Ziniet, patiesiibaa ir aarkaartiigi daudz cilveeku, kuri vnk fiziologjiski nevar "straadaat" ar cilveeka kjermenja izdaliijumiem, kaut arii tie buutu pashu piederiigie. Nu, nevar vinji. Sevishkji viirieshi. Nekaada sakara ar moraali, sirdsapzinju, nemiilestiibu utml. Fiziologjija.
Otra lieta. Juus daudz Latvijas standarta slimniicu pacientu tualetees esat redzeejushi tualetees papiiru (pietiekami daudz papiira), papiira dvieljus, vienreizlietojamos cimdus, dezinfekcijas liidzekljus? Piedodiet, bet arii mana dabiskaa reakcija sho liidzeklju iztruukuma gadiijumaa buutu iet un mekleet paliidziibu "no malas"

Atslēdzies dille

« Atbilde #79 : 2015. gada 13. marts, 09:37:29 »
Nemāku neko teikt, jo klāt nebiju.
Vairāk sliecos domāt par to, ja cilvēks uz izdzišanas robežas, tad tomēr radinieki ir tie, kas par viņu pastiprināti rūpējas. Nav dēlam jāiet kopā ar mammu tualetē, bet jau iepriekš lūgt med. personāla palīdzību.
Gadījumā, kad viņu pašu nepieskatīšanas dēļ gadījās šmuce, (vairāk gan satraukumam vajadzēja būt, ka mamma tur vispār gāžoties var galvu sadauzīt vai ko tādu), visu to lietu vajadzēja fiksi un normāli nokārtot, nevis iestāties pozā un pēc tam sūdzēties.

Tas atkal no citas operas, bet bieži tieši tuvinieki ir tie, kuri paniski baidās no savu tuvinieku (pašu, pašu tuvāko) sāpēm, slimībām utt. Nogrūdīs slimnīcā, aiznesīs to puķi un miers, medicīnas personālam par to maksā, viņu pienākums atvieglot ciešanas, mierināt, aizgaiņāt izmisumu utt.

Nezinu tik ļoti pašlaik par slimnīcām, ja arī nav tā tualetes papīra, dvieļu utt., tad tas ir finansējuma jautājums. Par tiem pāris eiro, ko maksā par gultas dienu, nesanāk viss - tīra veļa, ēdiens, visi higiēnas piederumi utt. Budžets veselībai pārāk niecīgs, bet tā vietā, lai neauglīgi par to sašustu, es vienalga domātu, ko tieši es varu darīt, lai palīdzētu savam tuvākajam.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #80 : 2015. gada 13. marts, 09:59:45 »
Jūs domājat, ka pareizā rīcība ir: māmuķim vajag uz poda, dēls saka: pasēdi, pagaidi, es palūgšu kādu no personāla tev palīgā?

Saulītes mīļās, ne jau vienmēr tas process ir tā labi aizturams, īpaši vecam un slimam!!! Kamēr meklēs to palīgu 5-10 min, māmuķis pieķēzīs gultu (neviens no personāla nestāv pie durvīm, visi jāmeklē un visiem ir iesākti darbi). Par to kādam galviņu noglaudīs? Naivās. Iepriekšējie izgājieni ir ziediņi pret to, ko jūs piedāvājat noklausīties šādā gadījumā!

IMHO ja no manis valsts nolasa 70% nodokļos (darba devēja, darba ņēmēja un no atlikušā – PVN), tad man ir vēl jāapgādā slimnīcas ar atejpapīru? Kruta.
Principā man pie d., kurš kur izvazā manus nodokļus, jo tur es ietekmēt varu pilnīgu nulli [balsot var par vieniem vai otriem izvazātājiem. Neizvazātāju sarakstā nav]. Bet ja visi uzskata, ka man pie tā vēl jāsponsorē slimnīcas, tad nekas nekad nemainīsies. Maksāsiet par visu, darīsiet citu darbu par velti un vēl dabūsiet pa ausīm.

Stāsts par mēslošanu/nemēslošanu uz ielas nav korekts. Es tīšām uz ielas nemetu neko, ja būs iespēja, pievākšu arī kādu svešu mēslu. Bet ja man paliks slikti un apvemšos uz ietves, tad man tas būtu jātīra? Ar ko? Ar šalli?

Bik ar galvu jādomā, pirms cepties par "slikto ģimeni".
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #81 : 2015. gada 13. marts, 10:01:04 »
Kaa saka - peec kara visi gudri.

Ja cilveeki ieprieksh aizdomaatos un paredzeetu visu to, kas notiek pirmo reizi....visas pirmaas reizes buutu skaistas un nesaapiigas. Zheel, ka noticis taa, kaa noticis. Katru pusi var saprast - iemeslus un attaisnojumus, tomeer konkreetajaa situaacijaa un vietaa juridiski atbildiigi ir medikji, ja bezkaisliigi nonaak liidz atbildiigaa mekleeshanai. Un likums ir bezkaisliigs

Atslēdzies true detective

« Atbilde #82 : 2015. gada 13. marts, 10:01:16 »
...visu to lietu vajadzēja fiksi un normāli nokārtot, nevis iestāties pozā un pēc tam sūdzēties.

Tas atkal no citas operas, bet bieži tieši tuvinieki ir tie, kuri paniski baidās no savu tuvinieku (pašu, pašu tuvāko) sāpēm, slimībām utt. Nogrūdīs slimnīcā, aiznesīs to puķi un miers, medicīnas personālam par to maksā, viņu pienākums atvieglot ciešanas, mierināt, aizgaiņāt izmisumu utt.

kā jau te tika minēts, satīrīt ar ko? plikām rokām? vai LV katrā palātā un wc ir vienreizlietojamie cimdi pieejami, tualetes papīrs, papīpa dvieļi? kā arī satīrot pa lielam, tāpat būtu jāsauc kāds no personāla, drīzāk apkopēja, jo pēc jebkuriem izdalijumiem, ir jāveic dezinfekcija, tas ir jāuzkopj ar attiecīgo šķidrumu, protams, ja tur tiek ievērotas higiēnas prasības. 
medpersonāla pienākums patiešām  ir atvieglot ciešanas, mierināt, aizgaiņāt izmisumu utt. , kā arī būt atbalsts tuviniekiem, jo bieži tie ir vēl apjukušāki par pašu slimnieku. tantuks varēja izvāļāties savos izkārnijumos, pat tas nebūtu pamats izturēties necienīgi ne pret viņu, ne radiniekiem.
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #83 : 2015. gada 13. marts, 10:52:10 »
Cik redzēts filmās (uz sevi nav nācies pārbaudīt), āruzemēs slimnieks pat pie izrakstīšanās pats nedrīkst līdz durvīm aiziet - tiek aizvests riteņkrēslā... A mēs te varenplaši diskutējam, vai radiniekam būtu jāpastrādā personāla vietā...

izskanēja te augstāk arī doma, ka cilvēkiem patīk "nogrūst" slimos radiniekus slimnīcās, nevis pašiem mājās "rūpēties". Lasīju 3x... Un slimnīcas tad ir domātas, atvainojiet, kuriem slimajiem? ja jau tā skaitās nerūpēšanās par radiniekiem, uz turieni vest...? Tas nozīmē, ja es būšu tik slima ka man vajadzēs kaut ko vairāk par tabletēm, man nevis jābrauc uz slimnīcu, bet jāprasa lai vīrs sēž blakus, leik sistēmas, vai jāizsauc kāds no bērniem - lai ņem atvaļinājumu un "rūpējas"?

nez, cilvēki - sakārtojiet savas galvas... padomjlaiki beigušies taču jau pasen...

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #84 : 2015. gada 13. marts, 10:58:19 »
Ja tuvinieku nebūtu klāt, tad tādas tēmas nebūtu. Bet bija. Nepalīdzēja. Ar asarām acīs skrēja laukā no palātas. Nepaprasīja sanitārei to slotu, lupatu un cimdus, ja viņa tieši tajā brīdī bija aizņemta. Mammas labā nedarīja NEKO.

lasām rakstu.
Pēc aptuveni 10 minūtēm pacienti palātā sāka sūdzēties, ka neviens nenāk un netīra WC, jutos atbildīgs un uzmeklēju sanitāri. Jautāju, vai uzkops, viņa atbildēja: «Nevaru visu paspēt.» Tad viņas halāta kabatā ieliku atlīdzību, un pēc divām minūtēm viņa bija klāt un sāka uzkopšanu.

un kā ielika kabatā "atlīdzību", tā uzreiz varēja paspēt un pēc 2 minūtēm bija klāt. varbūt arī šo aspektu apspriežam?

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #85 : 2015. gada 13. marts, 11:04:34 »
es savus vēmekļus nevaru savākt, kur vēl sveša cilvēka.
tāpēc es par sanitāru nestrādāju.

man riebjas durt cilvēkos adatas.
tāpēc es par medmāsu nestrādāju.

man negribējās graizīt līķus.
tāpēc es neesmu dakteris.

BET es maksāju nodokļus un vēlos saņemt kvalitatīvus pakalpojumus no cilvēkiem, kuriem šīs profesijas patīk un kuri izvēlējušies tajās strādāt
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies tex

« Atbilde #86 : 2015. gada 13. marts, 11:33:24 »
Pievienojos tai pusei, kas uzskatā, ka uz klienta saprātīgu prasību brēkt, ir padomju palieka, ka clv, kas apmaksā pakalpojumu (unpofig, kādi šiškas no tās $ pa ceļam visu sviestu nomēluši) nav tas vēl pašam arī jāizveic u.t.t.

Oki, varētu brēkt, cik grib, un pat piedabūt clv ar ļoti labu ožu kā man vākt caureju vai vēmekļus... rezultāts: tur būtu vēl viens vēmeklis un varētu turpināt bļaut, tikai problēmu tas nekā neatrisinātu :D ja vizuāli es varu izturēt praktiski jebko (mierīgi pie brokastīm līķa sekcijas video skatīties, piemēram), tad oža man ir pārāk laba...

Bet es arī kko piekristu vākt, jo bļauj utt, tikai galīgi neveselā (t.sk. psiholoģiski)  kondīcijā vai agrākā jaunībā. Šajos laikos reti riebīgai personai varētu pat gadīties paslīdēt vēmeklī un ļoti atsisties ar galvu pret sienu/podu/whatever. Ja kāds uzvedas kā psrs, tad varbūt pret viņu tad tiešām tāpat kā 90tajos rus? ;)

šo naivo ļautiņu ideja, palūgt sanitārei cimdus un tīrāmos līdzekļus, lai izdarītu viņas darbu, par ko pats esi samaksājis :D varu iedomāties, ko uz tādu lūgumu dzirdētu :D iedomājaties, ka "lūdzu, te vienreizējie cimdi (kas visi sen jau iztirgoti) un mūsu labākais dezinfekcijas līdzeklis"???? :D wish you luck :D

Atslēdzies danu

« Atbilde #87 : 2015. gada 13. marts, 13:15:17 »
 100% piekrītu Emilijas paustajam viedoklim! 
Dille- Tu dzīvo Latvijā?? Tu zini - cik izmaksā 1 diena slimnīcā- tie nebūt nav pāris eiro?!! Vēl jārēķina papildus izdevumi,jo bez -maksas ir tikai dažas zāles, par tādām ekstrām kā pamperi pat nerunāsim!
Vai visās darba vietās ir tik atsaucīga vadība,kas darbiniekam piešķir beztermiņa, atmaksātu atvaļinājumu tuvinieku kopšanai?
Vai mūsu valstī daudzi saņem tik lielas algas,lai varētu nestrādāt?
Manuprāt, tieši pretēja situācija,kad vecīši tiek atstāti bez  profesionālas medicīniskas palīdzības- liecina par totālu vienaldzību un neiejūtību!
Mamma aizgāja ar vēzi- ilgi un mokoši! Abas ar māsu darījām visu ko varējām,- vedām uz Rīgu, mājās nāca profesionāla māsiņa,kas uzliek sistēmu, pēdējās 10 dienas bija paliatīvajā nodaļā ..un paldies Dievam,ka mums bija šī iespēja (jā, arī materiālā ziņā!) Mamma, bija 24 stundas ārstu uzraudzībā, paspējām pieaicināt mācītāju, abas ar māsu bijām uz fizisku un morālu spēku izsīkuma- bet 2x dienā mēs bijām pie mammas. Tas man ir kā mierinājums,ka mammas labā varēju izdarīt vismaz tik daudz!
Žurnālā "Ir' bija kolosāla intervija ar Baņutu Rubesu. Iesaku izlasīt! Viņa minēja,ka mūsu sabiedrībā absolūti pietrūkst miršanas kultūras... jā, arī par Latvijas medicīnas sistēmu ...
..echhhh- sacepos!!! :cry:

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #88 : 2015. gada 13. marts, 13:21:32 »
Ja tuvinieku nebūtu klāt, tad tādas tēmas nebūtu. Bet bija. Nepalīdzēja. Ar asarām acīs skrēja laukā no palātas. Nepaprasīja sanitārei to slotu, lupatu un cimdus, ja viņa tieši tajā brīdī bija aizņemta. Mammas labā nedarīja NEKO.

lasām rakstu.
Pēc aptuveni 10 minūtēm pacienti palātā sāka sūdzēties, ka neviens nenāk un netīra WC, jutos atbildīgs un uzmeklēju sanitāri. Jautāju, vai uzkops, viņa atbildēja: «Nevaru visu paspēt.» Tad viņas halāta kabatā ieliku atlīdzību, un pēc divām minūtēm viņa bija klāt un sāka uzkopšanu.

un kā ielika kabatā "atlīdzību", tā uzreiz varēja paspēt un pēc 2 minūtēm bija klāt. varbūt arī šo aspektu apspriežam?

Ko tur daudz apspriest. Tik bišķi prioritātes un secība pēc tam pamainījās. Pie kāda cita ar šrubējamo vēlāk aizgāja.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #89 : 2015. gada 13. marts, 13:37:04 »
Vsp jau tur nav teikts, ka taa sanitaare nebuutu vaakusi (kur gan liktos) arii bez tiem eiro. Tas toch ir pacientu lielaa meeraa uztureets sadarbiibas veids.

Savukaart kaa aarzemees buus tad, kad personaala: pacientu proporcija buus kaa aarzemees...