Autors Tēma: Par attieksmi pret pacientu - no ģimenes tēmas.  (Lasīts 6622 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tex

Re: Par attieksmi pret pacientu - no ģimenes tēmas.
« Atbilde #45 : 2015. gada 13. marts, 19:57:57 »
Varbūt, ja mājienus saprot... Bet tad jau būs iztērēts laiks un 2ciparu skaitlis, lai tikai to noskaidrotu ...
 :rat:  Un jā, man vnk patīk tā krītošā žurka :)

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #46 : 2015. gada 13. marts, 20:09:38 »
Superīga žurka :rofl:

Par tēmu- jā, labāk būt veselam un bagātam nekā nabagam un slimam :)

Atslēdzies true detective

« Atbilde #47 : 2015. gada 13. marts, 20:11:33 »
[...vismaz pie vajadzības zinātu, kur bez 4ciparu skaitļa vsp nav jēgas tērēt laiku un 2-3ciparu skaitļus...

domājams tie būs ārsti dievi, kas pieder pie augstākās kastas, tas ir visu kalibru ķirurgi, zinu paziņas, kas devuši onkologam naudu....( manā ģimenē maksāts neiroķirurgam, tas gan bija pirms gadiem 10, domāju, ka nekas nav mainījies, toties operācija bija nākamā dienā).
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Atslēdzies Broms

« Atbilde #48 : 2015. gada 13. marts, 23:13:39 »
Bija un joprojām ir vajadzība ik pa laikam apmeklēt endokrinologu.
Gāju pie doka ar ģimenes ārsta nosūtījumu, attieksme....uzzināju, ka ar šitādiem esot pilni kapi. Saprotu, mediķu melnais humors un tā... . Es ar humoru draudzējos, uz mutes kritis neesmu un tad nu bliezu pretī tikpat melnu humoru par ārstiem. Iestājājās ap pusminūti ilgs klusums, kura laikā dusmīgi caur pieri pētīja mani un gaisā  bija dzirdams nepateiktais "ohujel?"
Jāatzīst, doks atzīts, zinošs un pieredzējis. Rezultāts jūtams un pozitīvs.
Reiz nevarēju atļauties gaidīt kvotu rindu, kura pienāktu pēc mēn. /bez ģimenes ārsta atzīmes par steidzmību būtu 3 mēn/un gāju par pilno ciparu. Pie tā paša daktera.
Attieksme nesalīdzināma....

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #49 : 2015. gada 13. marts, 23:19:05 »
Mana mamma ir profesionāls mediķu pateicību sniedzējs. Visur un vienmēr ar dažiem eur ģā, līdz konvertiņam anesteziologam un ķirurgam...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #50 : 2015. gada 14. marts, 00:37:15 »
Man personiigi tas liekas pazemojoshi abaam puseem... bet, jaaatziist, uz taa daljeeji turas lv mediciina...

Atslēdzies Tille

« Atbilde #51 : 2015. gada 14. marts, 00:50:36 »
Es ar savu konvertiņu tā arī atbraucu mājās,  nespēju iedot. Taisnību sakot, nevienu mirkli arī nebija sajūtas, ka no manis kas tiek gaidīts.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #52 : 2015. gada 14. marts, 01:49:10 »
Man personiigi tas liekas pazemojoshi abaam puseem... bet, jaaatziist, uz taa daljeeji turas lv mediciina...

Tur jau tā sāls.
No vienas puses skaidro, ka ir bezmaksas medicīna. Reāli tas, protams, nedarbojas.
Valsts, caur ģā, it kā apmaksā pro pakalpojumus. nu vrodi ok. Hren. Jebkurš profesionālis jomā grib arī attiecīgi saņemt.
Un sanāk tā, ka darot vienu un to pašu, dažādās stundās saņem kardināli atšķirīgu samaksu.
Jā, tas neattaisno dažādo attieksmi, jā, ārsts nekādā gadījumā nesdrīkst šķirot pacientus pēc maksātspējas, bet sabiedrībai klārējot par bezmaksas speciālistiem, no vienas puses ir pieprasošā sabiedrība, bet no otras puses ir daļēji apmaksāts darbs.
Tas, ka izvēloties medicīnu jāapzinās arī materiālā puse, tas  viss ir lirika.
Karuselis par attieksmi ir cīņa ar sekām. Par cēloņiem runāt nav ērti.
Bet atkārtoju vēlreiz- jebkura apmēra atalgojums nevar būt kā attaisnojums darrba kvalitātei.
Un te mēs nonākam pie dilemmas: kā maksā, tā strādāju, jeb, kā strādāju, tā saņemu..
Medaļas otra puse ir tā, ka pie līdzšinējās kārtības labāka attieksme nesola lielāku atalgojumu.

Risinājums? Spec. neesmu, bet domāju, ka aprošināšana situāciju labotu. Adaptēts ASV un Skandināvu modeļu sajaukums.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #53 : 2015. gada 14. marts, 08:04:50 »
Kliist baumas, ka ierodoties pie jebkura aarsta ar apdrošināšanas karti zobos, attieksme jau tagad esot citaadaaka. Kaapeec? Ir kaut kaads taustaams personiigs labums?

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #54 : 2015. gada 14. marts, 08:13:41 »
nu vot es ar to karti zobos staigāju pēdējos 5 gadus. moš tāpēc arī man tikai pozitīva pierdze visur... nu ok es nestaigāju daudz, ir bijušas apmēram divas akūtas (ilgstošas) nepieciešamības, viss pārējais - ikdienas padarīšanas...

bija smieklīgi, kad pazīstams vietējais dakteis, tautā iecienīts, kristietis, zelta cilvēks, devās uz operāciju Stradiņos pie tā paša ķirurga, pie kura es, un zvanīja man iztaujāt, kā tur "ar tām lietām, cik, kam"... :) neko nezinu teicu, man maksas operācija bija, nepiedāvāju, neprasīja...

Atslēdzies Džesika

« Atbilde #55 : 2015. gada 14. marts, 08:32:39 »
Man ir bijusi pozitīva pieredze ar mediķiem, arī tais pašos Stradiņos. Esmu bijusi parasta paciente. Visi mediķi pret mani ir bijuši laipni un korekti un bez kādiem mājieniem un "pazeltīšanas" darījuši visu pēc labākās sirdsapziņas. Arī tad, kad kādus izmeklējumus kur citur esmu taisījusi bez norīkojuma par pilnu maksu, man nešķiet, ka bijusi kāda atšķirīga attieksme.
„Traci es netaisu, nevienu neaiztieku, laboju pats savu prīmusu.”

Atslēdzies Camma

« Atbilde #56 : 2015. gada 14. marts, 08:57:59 »
Nejauciet divas lietas - ja iet kā "maksas pacients", tad no tā dakterim atbirst % un tad arī interese ir liielāka.
Nu kamooon, vai tiešām nav skaidrs, ka tur, kur iejaukta apdrošināšana, dakteri saņem % jau no apdrošinātāja?... papildus "maksas" taksei...
Visus sakost!

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #57 : 2015. gada 14. marts, 09:08:20 »
He, nemaz taa visi nepriecaajas par poliseem... visizdeviigaakais ir maksas pacients... ideaali, ja garaam kasei...

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #58 : 2015. gada 14. marts, 09:20:16 »
Mana ģimene no veselīgo sugas - pa slimnīcām parasti nedzīvojamies. Pirms gadiem 10 tētis gulēja 1.slimnīcā, sūdzību nebija - ķirurgs izoperēja, māsiņas arī savu darbu izdarīja. Tiesa gan, tētis varēja celties un pats sevi apkopt. Man pat likās, ka viņš no mums centās ātrāk tikt vaļā, kad ciemos bijām. :) Cik zinu, nekādas papildus stimulācijas un pateicības dotas netika.

No pašas pieredzes -  esmu gājusi uz izmeklējumiem gan par valsts naudu, gan par pilnu cenu. Personāls vienmēr ir bijis laipns. Man laikam paveicies. :)

Par tiem gadījumiem, kad starp pacientu un ārstu izveidojas konfllikts, domāju, ka vainīgas cilvēciskās īpašības un apstākļi. Varbūt to nervozo medmāsu kaut kas bija davedis līdz pēdējai robežai, un notika izlāde uz nevarīgu pacientu. Tas, protams, nav attaisnojums, bet tā mēdz gadīties.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #59 : 2015. gada 14. marts, 12:56:07 »
Nejauciet divas lietas - ja iet kā "maksas pacients", tad no tā dakterim atbirst % un tad arī interese ir liielāka.
Nu kamooon, vai tiešām nav skaidrs, ka tur, kur iejaukta apdrošināšana, dakteri saņem % jau no apdrošinātāja?... papildus "maksas" taksei...

Man Strados ginekoloģijas nodaļā ārste savulaik, rakstot iekšā un apcerot, ka izskatās, ka būs jāarstējas par pilnu maksu, jo akūts gadījums nav, bet gaidīt, kad iestāsies akūts bīstami un arī jēgas nav, izņemot to, ka tad pilnīgi droši būs valsts apmaksāts pakalpojums, teica, ka viņai jau starpības nekādas vai es par maksu, vai par valsts naudu - atalgojums nemainās. Iespējams tas bija mājiens, ka ko papildus vajadzētu, bet es nesaprotu mājienus, tie mulsina - ej nu izzīlē vai tiešām mājiens, vai runāšana tik tāda. Patiesībā šis fakts aplokšņu sistēmā ļoti kaitina - negaida, gaida, cik gaida, kad gaida, kā gaida...

Nezinu vai no tā izturēšanās mainījās, bet šķita atbilstoši lietišķa un pietiekami informējoša. Par māsiņām un sanitārēm vispār neko sliktu nevaru teikt. Varbūt kāda bija strupāka, bet nekā ārkārtēja. Var jau būt nodaļa tāda sievišķīga, emocionāla...
No amount of advance planning will ever replace dumb luck