Autors Tēma: mēs par Moniku nerunāsim?  (Lasīts 9088 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Afrora

Re: mēs par Moniku nerunāsim?
« Atbilde #45 : 2015. gada 11. aprīlis, 22:15:01 »
un tā kuņģa sula tā narkozes laikā var ielīt plaušās??
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies Minne

« Atbilde #46 : 2015. gada 11. aprīlis, 22:15:26 »
Par konkreeto gadiijumu neko nezinu, neesmu lasiijusi, nesekoju liidzi.

Bet, taa kaa te runaa par pirmsoperaaciju informaaciju, tad jaa - vienmeer pirms operaacijaam esam tikushi informeeti, kas un kaa notiks, ko driikst, ko nedriikst. Taapat arii pirms svariigiem izmekleejumiem. Un, pats par sevi saprotams, bijusi informaacija par buushanu tukshaa duushaa

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #47 : 2015. gada 11. aprīlis, 22:22:37 »
Neprofesionāli veiktas op laikā, redz, ka izrādās var.
Es joprojām esmu vecāku pusē. Labi, ka izņēma no slimnīcas, labi, ka dosies uz ārzemēm. Ceru, ka mazā izķepurosies.

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #48 : 2015. gada 11. aprīlis, 22:42:48 »
ārzemēs pašiem tad nauda jāgādā, ja būtu EU varbūt varētu mēģināt S2 kārtot, bet tas šajā gadienā ar laikam nespīd, jo var LV pati izdarīt
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies Tille

« Atbilde #49 : 2015. gada 11. aprīlis, 22:45:06 »
Neprofesionāli veiktas op laikā, redz, ka izrādās var.
Es joprojām esmu vecāku pusē. Labi, ka izņēma no slimnīcas, labi, ka dosies uz ārzemēm. Ceru, ka mazā izķepurosies.

Ko nozīmē "neprofesionāla operācija"? Operācija, ko veic neprofesionālis? Katrai operācijai un vsp jebkurai manipulācijai ir protokols, ko, kā un kad darīt un nedarīt. Katrā operācija piedalās kā minimums ķirurgs, asistents (kurs var būt rezidents), anesteziologs, operāciju māsa. Kas vīni visi ir neprofesionāļi, no ielas nākuši?
Var jau aizmuldēties tāltālu, bet kkādai realitātes izjūtai jābūt ...

Jā un Monikai - veselību! Cerams, ka sekas pēc nedēļas bez vajadzīgajiem medikamentiem nebūs neatgriezeniskas ....

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #50 : 2015. gada 12. aprīlis, 07:02:20 »
Jaa, uznjemshanaa vb i var gadiities tikai rezidents, bet taa nav perifeerijas slimniica, taa kaa jams tok nav vieniigais aarsts pa visu slimniicu. I terapisti (nu, pediatri), i kjirurgi ir vismaz divi...

Un nekas galvenajam aarstam nav jaaprasa- juridiski atbildees taas dienas atbildiigais aarsts un vb vadiiba par kljuudaam darba organizaacijaa...

Nekad neticeeshu, ka nebija pateikts nebarot, bet ko no shitaadiem briivdomaataajiem var zinaat...

tiiri mediciiniski interesanti, kaadam salminjam vinji piekjeerushies, ja no transplantaacijas atteikushies un albumiinu liet ar negrib... ar ko tas viss beigsies...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #51 : 2015. gada 12. aprīlis, 07:04:09 »
Neprofesionaali veiktas ;) jeezinj, speciaalisti ;)

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #52 : 2015. gada 12. aprīlis, 08:53:11 »
tas gan nebija Rīgā , bet man uz plānveida operāciju , kad , drošības pēc, neēdu 24 h , vēl sadistiska māsiņa kuņģi izskaloja , neticēja man uz vārda ! :rofl:

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #53 : 2015. gada 12. aprīlis, 11:13:31 »
Ziniet, cilvēki ir dažādi. Kas vienam liekas pats par sevi saprotams, otram varbūt nemaz nav zināms, jo nav nācies ar to saskarties.
Par neēšanu pirms operācijām vai noteiktām manipulācijām ārstiem ir saprotami jāpaskaidro, jo lielākā daļa nesapratnes un konfliktu tomēr veidojas no tā, ka nav bijusi normāla komunikācija, kur viss tiek izskaidrots.

Pašai ar operācijām problēmu nebija, bet pēdējo reizi, kad vedu kaķi uz vetklīniku veikt manipulāciju narkozē, nebarot kopš iepriekšējā vakara izdomāju pati, neviens vetklīnikā man to nepateica.
Vēl bija gadījums, kad pierakstījos uz vēdera dobuma sonogrāfiju, man pa telefonu reģistratūras darbiniece saka, lai tajā rītā neēdu un nedzeru. Ok, pat pierakstīju, lai neaizmirstu. Aizeju uz usg, a tur man aizrāda, ka urīnpūslis tukšs, jo izrādās, ka dzert tomēr var un vajag un uz tualeti pirms manipulācijas nav jāiet. A kā lai es to varu uzminēt?

Par Monikas ārstēšanu man viedokļa nav, neesmu mediķe. Bildēs redzu, ka vecāki ir jauni, bērniņš arī vienīgais. Nav brīnums, ka viņiem lielāka ticība ir ārzemju dakteriem, kuri ar viņiem runā kā ar cilvēkiem, nekā LV ārstiem, kuri varbūt attiecas līdzīgi kā Inešuks te.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #54 : 2015. gada 12. aprīlis, 11:39:23 »
Konkreetajam beernam shii bija vsm otraa manipulaacija narkozee, jo kkaa jau tas porta katetrs ielikts bija...

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #55 : 2015. gada 12. aprīlis, 11:43:39 »
No medijos publicētajiem dažādu pušu pārstāstiem, protams, patiesību grūti izlobīt - katrs to deķīti velk uz savu pusi, bet, rādās, vecāki tiešām nesaprot, ka izārstēt šinī gadījumā nevar neviens, var tikai izmantot radikālus līdzekļus - nomainīt nefunkcionējošās nieres. Komunikācijas problēmas vai vienkārši dumums, ej nu sazini. Bet pēc sevis zinu - ja šķiet, ka sarunbiedrs, neklausās, nevēlas dzirdēt un sāk runāt muļķības, tas mani noved, labākajā gadījumā, līdz klusai zobu griešanai, sliktākajā - rupjībām. Labi, ka nav darbs, kurā vajadzīga nemitīga komunikācija.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Camma

« Atbilde #56 : 2015. gada 12. aprīlis, 12:17:39 »
Tā kā nupat piektdienā kā reiz cīnījos ar vienu madāmu, kurai 17 reizes skaidro kas un kā. Rezultāts -kā mīzt pret vēju - acis pillas, pats slapš visā augumā, a labuma nekāda! Esot internetā lasījusi, ka.... nu i lai tevi tie gudreļi internetā arī ārstē un ne...is man smadzenes, jo es tā nedarīšu!
Par brīnumdariem ārzemēs - atļaujiet plati plati pasmaidīt!
Sāksim kaut vai ar to, ka TUR tie paši, kas te visus noliek ar "internetu", neatļaujas "brīnumdarim" aizrādīt par interneta esamību. TUR viss tik pieklājīgi maksā, ka pacientam var veltīt "nedaudz" vairāk kā 15 minūtes, kuras valsts atvēl pie mums.
Un visbeidzot - pretīgākais un neērtākais - vai kāds no jums ir painteresējies, cik rezultatīvi beigušies bezcerīgie gadījumi, kur visi LV ārsti tika nolikti zemāk par grīdu un vākti ziedojumi ārstēšanai ārzemēs? Es domāju - tieši bezcerīgie, nevis tie, kur patiešām ļoti retas patoloģijas un pieredze tikai valstīs ar 70 miljoniem iedzīvotāju kā minimums...
Visus sakost!

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #57 : 2015. gada 12. aprīlis, 12:27:57 »
Jaa, pieaugusho mediciinaa vieglaak- lielaakajaa daljaa gadiijumu Tu vari vnk atteikties no taada pacienta...
A te kur tiem aarstiem izveele, ja par beernu domaa (un vinji domaa, nereti vairaak kaa vecaaki)...

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #58 : 2015. gada 12. aprīlis, 12:42:09 »
tā piezemēti ... nedomāju, ka aklo zarnu USA, DE vai LV ārstē ar pilnīgi dažādām metodēm, ne?
tāpat ar citām slimībām, nu neatšķiras tās ārstēšanas kā diena pret nakti.
atšķirība ir zināšanās un pieredzē varbūt. varbūt ārzemju ārstiem, valstīs, kur ir vairāki miljoni iedzīvotājiem vnk ir vairāk pieredzes, jo to gadījumu ir vairāk

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #59 : 2015. gada 12. aprīlis, 13:04:53 »
Konkreetajam gadiijumam taktika ir zinaama un taa ir izveicama tepat...

Ir gadiijumi, kad nav izveicama pieredzes, liidzeklju vai tehniskaa nodroshinaajuma deelj (tas, protams, ne tikai uz beerniem attiecas)

Es, piem, biju meerenaa shokaa, kad krustdeelam UK izgrieza limfmezglu, bet taisiit histologjiju neuzskatiija par vajadziigu...