Autors Tēma: jūsu lidostu ieradumi...?  (Lasīts 4384 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Emīlija

jūsu lidostu ieradumi...?
« : 2015. gada 14. aprīlis, 09:47:15 »
Aizdomājos pēdējo notikumu sakarā...
- reku tepat nokavētais reiss uz Parīzi
- mans svētdienas piedzīvojums ar "jums par bagāžu jāmaksā"
- vīra svētdienas piedzīvojums ar cīņu par sava reisa izmantošanu (tika piedāvāts cits maršruts, kas ļautu nonākt mājās tikai pirmdienas pēcpusdienā)
... un daudzi citi

Vienmēr ar izbrīnu lasu internetā žēlabas par to, kādi maitas ir Ryanair, airBaltic un citi - kā "piekasās" pie bagāžas izmēriem, svara un visādas citas nelaimes...

Nav tā, ka lidoju nu ļoti bieži  - ar domu tur reizi nedēļā vai pat mēnesī, bet reizes 5-10 gadā tomēr nav īpaši maz. Varbūt tāpēc, ka "pārāk daudz zinu", bet
- vienmēr plānoju ierašanos lidostā tās ieteiktās 2 stundas pirms, obligāti - ja jānodod bagāža. Cita lieta - vai vienmēr sanāk, bet pusotra stunda gan ir tāda kā norma.  Man vienu reizi ir gadījies panikā stāvēt tajās rindās, jo gluži vienkārši izrādījās, ka pēdējā brīdī reiss ir pārcelts par pusstundu agrāk... nē, paldies. es labāk palasīšu žurnālu pie geita, nekā šitā nervozēšu...

Nu nesaprotu es. Nu nesaprotu cilvēku paradumu plānot ierasties lidostā uz pēdējām 5 minūtēm pirms slēdz iekāpšanu... tik daudz kas var noiet greizi un aizkavēt pa ceļam uz šo punktu... var iekļūt satiksme ssastrēgumā, mašīnai atgadīties tehniska kļūme, var apstādināt poliči, lidostā  - nenolasīties svītru kods (ir gadījies), gadīties gara rinda pie drošibas kontroles utt...

- rūpīgi izpētu bagāžas noteikumus. laikam jau lieki teikt, ka nekad nav bijis problēmu ar bagāžu... un vienmēr visu izdrukāju. visu, kas iespējams. Ir daudz pieredzēts, ka "tehniskas kļūmes dēļ" tiek likts vēlreiz samaksāt par nododamo bagāžu.
Tikko no tā izvairījos pati... "a jums par bagāžu jāsamaksā"... fig. rekur skaidri un gaiši rakstīts - 1 PC

Un patīkamie paradumi:
kad bagāža nodota - pašausmināties/papriecāties par cenām tipa beznodokļu zonā, iedzert pelnīto kafijiņu ar pienu, nopirkt mazo vīniņu ceļa saldināšanai, ja ēdināšana reisā nav paredzēta...

un kā ar jums?

Atslēdzies Afrora

Re: jūsu lidostu ieradumi...?
« Atbilde #1 : 2015. gada 14. aprīlis, 10:10:37 »
vienmēr ierodos laicīgi tā kā tu saki bet pusotra stunda gan ir tāda kā norma.
visu nododu, ja nododams, piereģistrējos, noskaidroju kur "aiz vārtiem" un vai var pīpot.
pastaigājos pa veikaliņiem.
pēdējās 30min jau sēžu pie geita.
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #2 : 2015. gada 14. aprīlis, 10:13:46 »
Mani paziņas lidoja atpūsties. Lidošanas pieredzes nav. Atvadāmies, sarunājam pēc nedēļas tikties. Mājās šie ir jau tajā pašā vakarā. Izrādās, ka bagāžu esot nodevuši pēdējā brīdī (a kur steigties, ja līdz lidojumam vēl stunda laika?) un pēc tam gājuši staigāt pa lidostas veikaliem ar domu, ja nu kas, tas šos pasauks uz reisu. Nu tak nevienam pat neienāca prātā, ka kungiem vajag īpašu uzaicinājumu.  :faint:

Pašai nekādi tādi īpašie piedzīvojumi nav gadījušies, vienmēr cenšos visur būt savlaicīgi un pakļauties visām lidsabiedrības un lidostas prasībām.

Atslēdzies ragana

« Atbilde #3 : 2015. gada 14. aprīlis, 10:16:18 »
Līdzīgi kā Emīlijai - pusotra stunda ir norma, zem kuras palīst nav veselīgi nervu sistēmai. Tālāk jau kā parasti - kāda žurnāla nopirkšana, tualete, veikaliņi...
Par hroniskajiem kavētājiem - tie ir atsevišķa suga, kam šķiet, ka līdz lidostai no centra nav vairāk par 15 minūtēm, vai "es vēl drusku pagulēšu" utt. Pofigisti pēc būtības.

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #4 : 2015. gada 14. aprīlis, 10:27:19 »
Man arī vismaz pusotra stunda ir norma, drīzāk gan divas (pat ja tas nozīmē celties pusčetros, lai tiktu uz Briseles rīta reisu). Labprāt aiz drošības kontroles pasēžu ar kafiju un internetu telefonā, Rīgā vispār ļapota - labs bezmaksas WiFi, kur nav jāreģistrējas un jāskatās uz reklāmām (biju nepatīkami pārsteigta, kad izrādījās, ka daudzās lielajās lidostās tā nav). Rūpīgi pārlasu noteikumus, it sevišķi par bagāžu, un cenšos laicīgi būt pie iekāpšanas. Manuprāt, pilnīgi standarta lietas, bet, kā izrādās, ne visi tā uzskata :)

Atslēdzies Mango

« Atbilde #5 : 2015. gada 14. aprīlis, 10:43:17 »
Fanātiska neesmu, bagāžu nepārmēru, nesveru u.tml.  uz aci.
Par laiku arī nestresoju, cenšos pusotru stundu iepriekš būt, bet sanāk kā sanāk. Bez lidmašīnas neesmu palikusi.

Mierīgi...
Tas taču tikai transporta līdzeklis. Padārgs. Bet pati vainīga, ja nu kas.

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #6 : 2015. gada 14. aprīlis, 10:43:47 »
Lidostaa censhos ierasties peedeejaa briidi, nu taas 40min - 60min pirms, bet ne vienmeer taa sanaak, jo vedeeji uz lidostu ir fanaatikji, sevishkji mans teevs, pat 3 st ieprieksh var aizvest ( ka tik nenokavee), muuzhiigie gaaganu kari jaaizciina.
Bet gribeetu taa - man kaut ko ieshpricee, es atrubos, nogaadaa lidostaa, uz nestuveem ienes lidmashiinaa. Taapat iznes, kad lidmashiina noseedusies. Un tad tik es atmostos, laimiiga, uz zemes..

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #7 : 2015. gada 14. aprīlis, 10:47:34 »
Plānot ierasties pēdējā brīdī manuprāt var tie, kas var atļauties nokavēt/nelidot/pirkt jaunas biļetes... es nevaru un negribu neko no tā visa - gan finansiāli "varde spiež" un nav tādu lieku līdzekļu, gan nervi dārgi...

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #8 : 2015. gada 14. aprīlis, 11:16:27 »
Tagad gndr jau pāris gadus nelidoju dēļ 1 baisa izbīļa pēdējā ilgajā lidojumā pamatīgas turbulences dēļ, pirms tam lidoju daudz un bieži un nekad nebija tā, ka lidostā neierastos savlaicīgi. Ja es lidoju kkur tikai uz 2 vai 3 dienām, tad centos neņemt līdzi neko lieku un ietlpināt visu nepieciešamo vienā nelielā kofersomā, kas pēc izmēriem atbilst rokas bagāžas lielumam (vienreiz speciāli iegādājos tādu šim mērķim).
Ar to laicīgo ierašanos, vienreiz pat bija tā, ka mēs ar vīru lidojām ar 1.rīta reisu uz Berlīni, tāpēc cēlāmies 4.30 no rīta, diena gara un piesātināta Berlīnē, bet vakarā vēl devāmies uz ieplānotu pasākumu ar iepriekš i-netā nopirktām biļetēm - operu Rožu kavalieris Berlīnes komiskajā operā (Berlin Komische opera), domājot, ka tā būs kāda jautra opera vai kas operetveidīgs (ņemot vērā operteātra nosaukumu). Pretēji gaidītajam, tā bija ļoti nopietna un gara opera 3 cēlienos, diezgan garlaicīga un ar mērenām šausmām pamanīju, ka vīrs otrajā cēlienā iesnaudies (kas viņam vispār nav raksturīgi,bet saistībā ar agro celšanos tā sanāca). Tas pats atkārtojās 3.cēlienā, bet tad es, uzmetot acis zālei, pamanīju, ka diezgan daudzi kungi čuč un pat pāris elegantas kundzītes :rofl: , tā ka metu mieru savam satraukumam.
Tā ka gadījās nupat man pastāstīt mazliet vairāk nekā tikai par lidojumu.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #9 : 2015. gada 14. aprīlis, 11:22:13 »
Lidošanas pieredze ir 15 gadu garumā - reizi 2-3 nedēļās.... abiem.
Čehi vēl nevienā (!) reisā (no padsmit) nav atveduši bagāžu. Arī tad, ja reiss tiešais... Airbaltiks mūždien nomaina lidojumu datumus, ja biļeti pērk vairāk kā mēnesi iepriekš... Poļiem NEKUR nevienā vietā biļetes pirkšanā nav norādīts par bagāžu (ko nodot), bet pieņem čumidānu bez jebkādas prasīšanas. KHL ir pārtraucis meklēt nepareizi nosūtīto bagāžu pēc... 12 stundām - atveda pēc nedēļas, kad biju jau mājās un brēcu no mājas skaļi un krieviski - pieklājīga angļu no Vācijas neiedarbojās...
Principā vienmēr ierodamies 2-1,5 st iepriekš. Tās 1,5 tiešām gadās izņēmuma kārtā. Lidostas cenas ir tik nepievilcīgas, ka izmantojam ļoti reti un ja patiešām "mirņī no bada" vai reiss kavējas ilgi.
Vakar izplūcos ar airbaltiku - pieteicos aplūkot brīvo beņķi paredzētajā atpakaļreisā, kuru nu nekādā gadījumā vēlreiz citam netirgošot! Atļaujiet par šo klaji ieņirgt!
Visus sakost!

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #10 : 2015. gada 14. aprīlis, 11:32:12 »
Lidoju reti. Man arī norma 1,5 st. Bet ir gadījies šo to sastrādāt aiz muļķības.

1) Pirms daudziem gadiem Madride-Londona -Rīga. Madride nokavēja.Indietis Londonā drošības kontrolē atņēma nagu šķērītes, ko AIZMIRSU un vispār aizkavēja vēl par 20 min, , Rīgu attiecīgi nokavējām , liekas naudas NEBIJA.

2) Arī kaut kādā ceļojumā ar pārsēšanos Briselē, nolaižoties Briselē, lidmašinas salonā nometu  zemē pasi. Iesprūdām uz brīdi, bet caur kaut kādu Cleaning Serviss ,pasi atdabūju

3) Nopirku draudzenei biļeti uz pirmslaulību uzvārdu. Faktu atklāju lidostā. Neko neatceros, kā to  nokārtoju, bet aizlidojām laikā.

4) Pēc visa šitā, salīdzinoši nesen , pēc e-mail sarakstes ar Air Baltic, vedu rokas bagāžā uz Helsinkiem veco laiku gaļas mašīnu. Drošībnieki tomēr atņēma, lika nodot bagāžā,es varot pilotu nosist, tik jāmaksā nebija, jo man e-mails rokā, ka VAR vest rokas bagāžā.

Tā  ka man noteikti vajag laika rezervi, ja kas....

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #11 : 2015. gada 14. aprīlis, 11:50:39 »
Piedod Emīlij, bet vēl viens gadījums, lai ilustrētu, ka es vēl neesmu tā haotiskākā ceļotāja.

Seni padomju laiki. Ārzemes caur Maskavu. Maskava -Kopenhāgena. Pēc diennakti ilgas nīkšanas lidostā, beidzot tiekam lidmašīnā un es aizsnaužos. Pamodžos, kājas, pēdas pie tepiķīša pielīmētas!!! Sievietei no priekšējā sēdekļa apgāzusies zem sēdekļa pastumtā 3 litru medus burka un smuki iztecējusi pa salonu, sieviete arī nogurusi un guļ....

Atslēdzies Mango

« Atbilde #12 : 2015. gada 14. aprīlis, 11:57:17 »
Man stresu uzdzen tā laicīgā izbraukšana. Kā Habibi raksta.
Tā aizskriešana un nīkšana.
Tāpēc visu tā mierīgi nepārspīlējot.
Un, ja pa ceļam notiks kas extra, tad vrb man nav jākāpj tai lidmašīnā...

Kkādas nebūšanas ar pasēm un citi sīkumi man negadās, esmu diezgan organizēta.

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #13 : 2015. gada 14. aprīlis, 12:11:23 »
Kad jums taas lidmashiinas pirms laika lido? Parasti jau kavee.. Ja paarcelts reiss, zinjo vai nu uz e-pastu vai telefonu sms, ierasties taa, lai pa taisno var iet uz lidmashiinu, ir pats labaakais, nevis veel niikt un gaidiit.

Anete Goba

• Viesi