Autors Tēma: Personīgas nelaimes!  (Lasīts 7848 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Mango

Re: Personīgas nelaimes!
« Atbilde #15 : 2015. gada 15. aprīlis, 11:47:33 »
Darbs galvenā padarīšana??? Skumji...
(tas nenozīmē, ka es slikti to daru v.tml.)

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #16 : 2015. gada 15. aprīlis, 12:34:14 »
Darbs galvenā padarīšana??? Skumji...
(tas nenozīmē, ka es slikti to daru v.tml.)

jā, darba laikā darbs IR galvenā padarīšana. Nevis kas cits. Un ja nav iespējams darba laikā būt darba vietā - tas IR jāsakārto kā primārais. Jo Tu iegāz citus cilvēkus - viņiem dubults darba apjoms, neziņa par Tavu prombūtni... Tās ir līgumsaistības, nevis emocijas un fiilosofija par to, kas dzīvē svarīgāks  - papīrs vai cilvēki...

Atslēdzies Mao

« Atbilde #17 : 2015. gada 15. aprīlis, 12:39:34 »
Nē nu filozofiski - darbs ir 3. vai 4. vietā.
1. Ģimene. 2. Veselība.
Sajauksi secību un sūds no tevis, ne strādātājs, sanāks.

Atslēdzies danu

« Atbilde #18 : 2015. gada 15. aprīlis, 12:57:54 »
Mao pateica tik precīzi,ka neko piebilst!

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #19 : 2015. gada 15. aprīlis, 13:32:19 »
Mao pateica tik precīzi,ka neko piebilst!

Mao pateica ārkārtīgi izjusti, pareizi un neapstrīdami. Taču tas nekādi neatceļ "papīru sakārtošanu" darba jautājumos. Nekur jau netiek apgalvots, ka ir jānosprāgst darba vietā (ir pardzētas slimības lapas) vai bēru vietā uz darbu jāiet. Mums tak visiem telefons gandrīz vai pie auss pieaudzis, nevis ciema veikalā vienīgais exemplārs atrodams, 25 km attālumà...

Atslēdzies Mao

« Atbilde #20 : 2015. gada 15. aprīlis, 13:37:54 »
Nu tas pat ezim skaidrs.

Man viens boss jaunībā pateica, ka es šamam 8 stundas dienā piederu - ui kā es saslimu..... . Papīri ir ar galvu jātaisa. Vot. Abās pusēs.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #21 : 2015. gada 15. aprīlis, 18:22:00 »
Nepiekrītu Mao:  ģimene, veselība un tad darbs, it kā loģiski, bet bezatbildīga rīcība sagrauj vispirms jau ģimeni. 
Par konkrēto gadījumu - acīmredzot, ar priekšniecību nav kaut kas lāgā. Ja vadība neprasa disciplīnu, tad arī darbinieku attieksme tāda.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #22 : 2015. gada 15. aprīlis, 18:30:29 »
Bezatbildība un bezkaunība ir divas dažādas kaites.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #23 : 2015. gada 16. aprīlis, 08:06:35 »
>>>"Bezatbildība un bezkaunība ir divas dažādas kaites."""...

Jā. Tikai abas iet roku rokā.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #24 : 2015. gada 16. aprīlis, 08:07:10 »
Tie mums kādi ir,tādi ir-nav jau izvēles-ne katrs līdīs aizsprūdušā vircas bedrē un stāvēs pie govs astes.Ar visu to,ka ir samērā labas algas un pilnīgi oficiālas-rindā stāv tikai dzēruļi un tamlidzīgi pāri palikušie  cilvēciņi.
Nu redz. Kā es saprotu, kontingents nav tas izglītotākais un karjeriski ambiciozākais. Acīmredzot tad tas, ko mēs te uzskatām par pašsaprotamu - informēt par savu prombūtni, sakārtot dokumentus, slimības lapas - viņiem nav tik pašsaprotams, un ir jāskaidro, jāatgādina un jābiksta. Kā bērniem. Un nav jēgas par to cepties, vienkārši jāpieņem, ka darbinieki ir tādi, kādi nu ir - līdz tādai darba kultūrai nedavelk.
Drastiskas soda sankcijas, es domāju, te nestrādās - pazaudēs vēl tos pašus, kas ir, un kurš tad tai vircas bedrē līdīs...

Atslēdzies Mao

« Atbilde #25 : 2015. gada 16. aprīlis, 08:56:26 »
>>>"Bezatbildība un bezkaunība ir divas dažādas kaites."""...

Jā. Tikai abas iet roku rokā.
a

Pastrīdēšos.
Beatbildība ir neapzināts agregātstāvoklis - neaudzinātības fiziska tipa sekas. Parasti iet roku rokā ar egoismu.
Bezkaunība savukārt ir apzināta pozīcija un tiek iedarbināta, lai gūtu momentālu labumu uz citu rēķina un iet roku rokā ar cinismu.
 :big_hug:

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #26 : 2015. gada 16. aprīlis, 09:16:04 »
interesanti jums tur viss...

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #27 : 2015. gada 16. aprīlis, 09:26:25 »
Man gan jāstrādā, vai Jums MAO nav?

Pastrīdēšos.
Beatbildība ir neapzināts agregātstāvoklis - neaudzinātības fiziska tipa sekas. Parasti iet roku rokā ar egoismu.
Bezkaunība savukārt ir apzināta pozīcija un tiek iedarbināta, lai gūtu momentālu labumu uz citu rēķina un iet roku rokā ar cinismu.

vai tad rīcību, kas vērsta lai momentālu labumu iegūtu uz cita rēķina, nevar traktēt kā  cinisku egoismu?

katrā ziņā šo filozofisko disputu beidzu, jo tiesām - jāstrādā.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #28 : 2015. gada 16. aprīlis, 09:48:04 »
Skan stulbi, bet nav jāstrādā. Tur nu es ar sevi neko nevaru padarīt. Varbūt nākošgad. Varbūt ātrāk kas interesants izlīdīs, nespēšu nostāvēt malā.

"vai tad rīcību, kas vērsta lai momentālu labumu iegūtu uz cita rēķina, nevar traktēt kā  cinisku egoismu?"

Var.

Bet ne vienmēr.

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #29 : 2015. gada 16. aprīlis, 11:30:33 »
Tāda nu mums tā ikdiena ir.Vecos grēkāžus pamazām atlaižam,bet nāk jauni vietā un nebūt ne labāki.Ir dīvaini un nelāgi skatīties,ka arī jauni cilvēki ir tik ļoti vāju disciplīnu,cenšās melot,un pēcgalā no malas dzirdu ''viņiem'' jau trūkst darbinieku,gan jau neatlaidīs!Un kas tad no mūsu puses ir viskaitīgākā darbība pret darbacilvēku?Kā domājat?
Tā ir Algas Diena!Tā nokauj darbiniekus kā nāves izkapts-dažu par uz vairākām dienām.Pēcgalā ar kāju pa d**su un ir atkal viens apvainots ,bļaujošs cilvēks,kam nav darba.Jo lūk-bez algas strādāt nevar-bet algu saņemt ir darbam un veselībai kaitīgi.
Mēs dzīvojam arī šādā pasaulē.