Autors Tēma: iepirkšanās paradumi  (Lasīts 4936 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

viesmiiliigs

• Viesi
Re: iepirkshanaas paradumi
« Atbilde #15 : 2015. gada 23. aprīlis, 11:30:40 »
Tak tas ir no sērijas "saldēta maltā vistas gaļa" - nenosakāma sastāva un satura pļura, kas atkūstot nevis paliek klucī, bet izplūst pa trauku kā putra.
Ja interesē, kur to likt - bija viltotais cālis (a la viltotais zaķis) cepts cepenē, ar daudz rīvmaizi, ietīts cepampapīrā un vot neatceros, vajadzēja ūdeni traukā liet vai nē...
Nu sanāk rezultāts normāli.

Atslēdzies rutta

« Atbilde #16 : 2015. gada 23. aprīlis, 13:01:01 »
Nē, ūdeni nevajag liet.
Arī rīvmaizi daudz nav jāliek- es SAPā šito liku.
Vēl jebkura maltā gaļa garšo ar daudz klāt sarīvētiem burkāniem.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #17 : 2015. gada 23. aprīlis, 13:20:05 »
es lieku tītaru, jo tad itkā liesāka un maigāka tā kotlete

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #18 : 2015. gada 23. aprīlis, 14:00:32 »
Nav ne vainas arī tītars + cūka, bet tā, acīmredzot, gaumes lieta, jo zinu cilvēkus, kam tītara gaļa nepatīk (smaka, garša...)
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #19 : 2015. gada 23. aprīlis, 14:28:47 »
Vaina nav kombinaacijaa, bet agregaatstaavoklii- kaa Piafa teica- pljurza...

viesmiiliigs

• Viesi
nespēja nopirkt maz
« Atbilde #20 : 2015. gada 25. aprīlis, 11:40:17 »
Pacelsim jautājumu no cita skatu punkta.
Manai mammai ir problēma, ka viņa kautrējas/nespēj nopirkt mazu daudzumu pārtikas. Piemēram, šodien viņa brauc pie mums, iebraukšot CT pēc sēklām vēl. Atcerējos, palūdzu, lai atved man 2gb burkānus + 2gb kartupeļus. Īpaši piekodināju, ka man vairāk par 2gb nevajadzēs. Šobrīd tiek vesti 2gb burkāni (noteikti vislielākie) + 6gb kartupeļi, kas atuveni varētu būt 1kg. Pati smejās, bet nespēj paprasīt paŗdevējai iesvērt tik maz, vajag vismaz to 1kg, kas ir "nopietnāks" cipars.

Viņa nespēj nopirkt 100g malto gaļu kaķim, jo kā gan tik maz ņems, jāņem vismaz 300-500g. Nespēj nopirkt bērnam 1gb lielo zemeni vai 2gb končas, obligāti jāprasa vismaz 200g. nevar nopirkt 100g desas, jo "kurš gan griezīs veselu "palku" manu 100g dēļ?" vai arī "nu tur jau tas gabaliņš mazs, to uz pusēm pārdevēja nedalīšot. Nu kā nedalīs? Man dala un vēl sašķēlē, viņai ne?

Kas tas ir? pārlieku liela domāšana par citiem "ko pārdevēja domaš teiks?", vai bailes izskatīties muļķīgi pērkot dārgu desu svaru zem 100g "lai nepadomā, ka nabadze?"? Kādi vēl varianti nespējai nopirkt tik, cik nepieciešams?

(un jā, daved līdz nesmukam stāvoklim un vienalga paŗpalikumu izmet).

Atslēdzies Alstere

« Atbilde #21 : 2015. gada 25. aprīlis, 11:45:08 »
Nu es arī 1, kaut arī zemeni, sakautrētos pirkt.

Atslēdzies Džesika

« Atbilde #22 : 2015. gada 25. aprīlis, 11:59:01 »
Esmu ne tikai šķiņķi un sieru pavisam maz pirkusi, bet vēl arī palūgusi sagriezt. Tāpat kaķim esmu pirkusi gan malto gaļu, gan fileju mazās devās. Pārdevējas ir bijušas ļoti saprotošas. Aptver taču, ka, piemēram, cilvēks brauc piknikā vai arī zvēram vajaga.
„Traci es netaisu, nevienu neaiztieku, laboju pats savu prīmusu.”

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #23 : 2015. gada 25. aprīlis, 12:29:13 »
Par iepirkshanos runaajot - ir lietas, kas man patiik Itaalijaa. Nu piemeeram - lielaas gardaas desas Mortadella (ir viena taada ar pistaacijaam - mmmm, cik garda!), visus Proshiutto, gan crudo gan cotto, cilveeki peerk tikai un vieniigi plaanplaanaas skjeeliitees saskjeeleetas. Un to visu jau nemaz maajaas ar nazi nav iespeejams tik plaani sagriezt. Ir pat iipashh papiirs to caurspiidiigo skjeeliishu iesainjoshanai - apukshaa sviestpapiits, pa virsu taada kaa caurspiidiiga pleeviite, lai salokot skjeeliites kopaa nesaliip.  Un cilveeki biezhi vien peerk 3 vai 4 vai 5 skjeeles - tik cik konkreetai eedienreizei vajag.
Kas mani reizeem tracina - gribu nopirkt gabalu svaiga cuukja vai liellopa, bet vienaa gabalaa, nevis jau ieprieksh sadaliitu skjeelees vai gabalos. Tad uz mani drusku diivaini skatiijaas, bet nu jau miesnieki pieradushi, ka es pati gribu to galjas kluci sadaliit. Taa, kaa man vajag un patiik.
Veel viena lieta, ar ko ilgi ar viiru ciiniijos. Saku - aizej luudzu nopeerc 2 paprikas. Atbrauc paarlaimiigs viirs ar liiiielu maisu papriku - esot baigi smuka bijusi un veel pietam ar lielo atlaidi!!! No ko tu taadam fruktam izdariisi? Man vajag tikai 2.  Tad nu biezhi sanaaca apkaarteejiem radiem padaliit vai beigu galaa izmest. Nu jau esmu iedreseejusi - peerc tik, cik shobriid vajag. Vienalga - parasti ir ar astiiti, bet vairs ne 10 x vairaak.

Atslēdzies tex

« Atbilde #24 : 2015. gada 25. aprīlis, 12:50:14 »
Ja clv ir psihkaite "ko kaimiņi/pārdevēja/whoever padomās", tad ir... ja nav-nav...

Atslēdzies tex

« Atbilde #25 : 2015. gada 25. aprīlis, 12:50:57 »
Es vairāk iekrītu uz to, ka lielais iepakojums sanāk lētāk par 1kg, bet nu jau atradinos, jo, ja pusi lielās pakas izmet, tad TIK liela tā atlaide tomēr nav...

vsp kkur ir gadījies, ka lielā paka kkā ar atlaidi ir lētāka, kā mazā bez atlaides. Tad gan ņemu lielo arī tad,ja pietiktu ar mazo, jo tā vnk ir lētāka. Un mierīgi izmestu, ko nevajag...

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #26 : 2015. gada 25. aprīlis, 17:07:21 »
Es pat konfektes pērku pa 3, jo zinu savu saldumrijību.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #27 : 2015. gada 25. aprīlis, 17:17:58 »
Es gan piem.garšīgus zefīrus, īpaši, ja ir kāda akcija, nopērku vismaz puskilogramu, ja ne vairāk un priekš tam, lai ierobežotu sevi, tak ir raksturs un gribasspēks. Pasaku sev, ka apēdīšu ne vairāk kā 1 dienā (pusi pēc brokastīm un pusi pēc vakariņām) un tā arī daru. Neiešu tak katras tŗis dienas un veikalu tikai tāpēc, lai nopirktu 3 zefīrus...
Bet 1 burkānu vai 1 bieti ir nācies nopirkt, -gluži vnk tāpēc, ka vairāk nevajag un tuvākā laikā arī nevajadzēs.

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #28 : 2015. gada 25. aprīlis, 17:18:45 »
Es visu pērku maz, jo dzīvoju viena. Tirgū ir bijis, ka atsakās svērt 50 g siera :) Bet priekš tam ir lielveikali- ja siers parasti ir jau sasvērts, tad augļus un dārzeņus mierīgi var pirkt pa vienam, nekādu problēmu. Tagad ir arī parādījušies visādi mazie iepakojumi visam kam, piemēram, puslitrs piena, kas man gan nav aktuāli. Tirgū ir gadījies arī indīgā tonī teikt, ka, ja es būtu gribējusi 1 kg nevis 300 g, tad tā ari pateiktu :rofl: 

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #29 : 2015. gada 25. aprīlis, 17:24:42 »
Tos 50 g siera cik dienas ēd, ja nav noslēpums ? :)