Autors Tēma: parūpēties par sevi?  (Lasīts 8481 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Betons

Re: parūpēties par sevi?
« Atbilde #30 : 2015. gada 27. aprīlis, 13:13:27 »
sāc čakarēt vīriešus internetā, piemēram... jeb tas arī apnicis/

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #31 : 2015. gada 27. aprīlis, 13:31:48 »
Man laika atliku likām ir bijis vienmēr,arī tad,kad bērni bija mazi. Es neticu šādam tekstam,ka nav laika, tā ir neprasme organizēt savu laiku, lai pietiktu arī sev.

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #32 : 2015. gada 27. aprīlis, 14:53:05 »
Man vienmēr ir licies dīvains tas uzstādījums-jārūpējas par sevi,jāmīl sevi,jālutina sevi utt un kādā veidā gan tas darāms .Tātad tiktiešām kaut kas ir jādara,lai šo procesu veiktu.Vienmēr ir kaut kas JĀDARA.Bet kad tad vienkārtši ļausies laika plūdumam un darīsi tikai to,ko rokas un sirds prasa?Jā,darba attiecībās ir jādara,tas ir nolīgts,tavs laiks ir nopirkts un darbs ir jādara.Bet pēc tam?Kas ir JĀDARA?Nu kamēr bērni aprūpējami-arī tas ir darāms brīvprātīgi obligāti.Bet kamdēļ kaut kas jādara,ja jūties tā,ka neko negribi darīt?Iesaistīšanās kādās aktivitāšu grupās arī uzliek pienākumu,kas jādara.Ja neko lāga negribas,var tak nedarīt neko?Izslēdzot protams kādu slimības gadījumu,kad labāk nomirs badā,nekā piecelsies no gultas.
Kad ir brīvbrīdis-nekas nav jādara tikai tāpēc,ka ir jādara,tas laiks ir sev,kad visādi pienākumi ir aizmirstami.Arīi tad ja jūties sūdīgi-nav nekur jāskrien meklēt mierinājumu.Tavas problēmas ir tikai Tavas un tās neatrisina kurpju veikals,ne skraidīšana pa pasauli.Cilvēks piedzimst brīvs un no pirmās savas dienas māk DZĪVOT.Ar stulbiem pienākumiem viņu pamazām apkrauj vecāki,sabiedrība.Ir bēdīgi,ja cilvēks nonāk tiktāl,ka BEZ pienākuma vairs nespēj dzīvot un labi justies!

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #33 : 2015. gada 27. aprīlis, 15:26:13 »
Man vienmēr ir licies dīvains tas uzstādījums-jārūpējas par sevi,jāmīl sevi,jālutina sevi utt un kādā veidā gan tas darāms .Tātad tiktiešām kaut kas ir jādara,lai šo procesu veiktu.Vienmēr ir kaut kas JĀDARA.Bet kad tad vienkārtši ļausies laika plūdumam un darīsi tikai to,ko rokas un sirds prasa?
Man arī tas licies dīvaini. Līdz šim darbs-skola-mājas-dzīvnieks. Kad kāds un vairāki ķēdes posmi no šī visa iztrūkst, tad paliek pāri tas laiks, kad nezinu, kā to veltīt sev, kā man ieteica. Varētu pievērsties skaistumkopšanai

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #34 : 2015. gada 27. aprīlis, 15:29:33 »
No problemo. Slaistoties un tādā veidā veltot laiku sev, var palasīt arī internetā kaut ko sev interesējošu.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #35 : 2015. gada 27. aprīlis, 15:52:50 »
Aha. Var pieteikties par sarunu foruma moderatoru. :D

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #36 : 2015. gada 27. aprīlis, 16:39:25 »
"Arīi tad ja jūties sūdīgi-nav nekur jāskrien meklēt mierinājumu.Tavas problēmas ir tikai Tavas un tās neatrisina kurpju veikals,ne skraidīšana pa pasauli"

Šim nepiekrītu. Ja ir sūdīgi, ir jārunā ar kādu (nu vismaz man tā ir). Ja pasaka uz āru, paliek vieglāk (nu kaut vai tepat forumā). Loģiski, ka tas problēmu neatrisina, bet uz sirds paliek vieglāk. Un arī kurpju pāris to sirdi uz brīdi atvieglina :))

Atslēdzies Tille

« Atbilde #37 : 2015. gada 27. aprīlis, 16:39:52 »
A es gan zinu, ko darītu, ja:
a) pietiktu laika;
b) pietiktu naudas;
c) pietiktu veselības
Uzstādītu sev mērķi apmeklēt (nu kaut vai) visas Latvijas pilis (muižas, baznīcas, noteikta arhitektūras stila celtnes, dabas liegumus vai rezervātus - nu uztvērāt domu, ja?). Ar nakšņošanu ne krutākajās, bet foršākajās viesu mājās un šampi jūras krastā sev, mīļajai :)

Un ziniet, kas ir labākais? Ka man tas viss būs un es to izdarīšu :) :big_hug:

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #38 : 2015. gada 27. aprīlis, 16:40:42 »
Es ik pa laikam nobaidos, ka no garlaicības nodzeršos.

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #39 : 2015. gada 27. aprīlis, 16:42:38 »
Nāra :))))))))))))))))))))

Atslēdzies Betons

« Atbilde #40 : 2015. gada 27. aprīlis, 16:47:34 »
a) pietiktu laika;
b) pietiktu naudas;
c) pietiktu veselības
Uzstādītu sev mērķi apmeklēt (nu kaut vai) visas Latvijas pilis (muižas, baznīcas, noteikta arhitektūras stila celtnes, dabas liegumus vai rezervātus - nu uztvērāt domu, ja?). Ar nakšņošanu ne krutākajās, bet foršākajās viesu mājās un šampi jūras krastā sev, mīļajai :)

Tas ir labi, ka ir mērķis. Es gan laikam viens ar šampi jūras krastā nesēdētu. Tad būs skumjas klāt un beigas pasākumam.

Man arī ir mērķi (precīzāk sapņi), bet cik es sapratu topika ideju - Nomade īsti nezina, ko iesākt, bet tai pat laikā neko nevēlas un jautājums ir - ko viņai darīt.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #41 : 2015. gada 27. aprīlis, 16:51:14 »
Sākt kaut ko gribēt.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #42 : 2015. gada 27. aprīlis, 17:00:08 »
Ja jau par sevi ir paruupeets liidz klinjkjim, var saakt ruupeeties par kaadu citu... jebkaadaa formaataa... kaads nu praataa naak...

Atslēdzies Tille

« Atbilde #43 : 2015. gada 27. aprīlis, 17:09:25 »
a) pietiktu laika;
b) pietiktu naudas;
c) pietiktu veselības

Tas ir labi, ka ir mērķis. Es gan laikam viens ar šampi jūras krastā nesēdētu. Tad būs skumjas klāt un beigas pasākumam.

Man arī ir mērķi (precīzāk sapņi), bet cik es sapratu topika ideju - Nomade īsti nezina, ko iesākt, bet tai pat laikā neko nevēlas un jautājums ir - ko viņai darīt.

Vai es minēju, ka 99% cilvēku es neieredzu? :D

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #44 : 2015. gada 27. aprīlis, 17:27:28 »
"...bet cik es sapratu topika ideju - Nomade īsti nezina, ko iesākt, bet tai pat laikā neko nevēlas un jautājums ir - ko viņai darīt."

Nu kā ta neko nevēlos, vēlos, tak tāpēc prasu padomu, vot tikai nesaprotu - KO? un KĀ izpaužas parūpēšanās par sevi.
Man interesē, ko cits saprot ar "parūpēšanos par sevi", ja ir laiks un iespējas.