Autors Tēma: Pieredze ar bibliotēkām  (Lasīts 9572 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Mango

Re: Pieredze ar bibliotēkām
« Atbilde #30 : 2015. gada 18. jūnijs, 16:04:04 »
Luīze,
man regulāri izsniedz svešas grāmatas...esmu godīga un neņemu. vai nu uzvārdus sajauc vai lasītāja numuru.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #31 : 2015. gada 18. jūnijs, 16:16:59 »
Ja godīgi, esmu pārsteigta, ka tik daudzi no jums joprojām apmeklē bibliotēkas, biju domājusi, ka tā ir 1-no lietām, kas pamazām atmirst, tāpat kā grāmatu lasīšana... Bet ja lasa, tad jau var saprast bibl.apmeklēšanu, jo grāmatas ir dārgas un daudziem ne-nopērkamas, vismaz bieži.

Atslēdzies Alstere

« Atbilde #32 : 2015. gada 18. jūnijs, 16:25:41 »
Esmu ļoti apmierināta ar RCB. It sevišķi kopš visu var pārskatīt/pasūtīt internetā. Man ir viedoklis - kā mežā sauc, tā atskan. Bibliotēkas darbinieki vienmēr ir laipni un atsaucīgi. Esmu ļoti precīza ar termiņiem un rindu grāmatas man nereti iedod ārpus rindas.
Lasu pārsvarā vieglo literatūru (darbs prasa visu intelektu tajā ielikt), kuru nepērku. Skaidri zinu, ka izlasīšu, aizmirsīšu, nepārlasīšu.
Manuprāt, bibliotēkas pārsvarā ir ļoti labi sakārtots pakalpojums, kas mums pieejams pilnīgi par brīvu.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #33 : 2015. gada 18. jūnijs, 16:38:12 »
Es jau arī kopumā nesūdzos. Lasīt patīk ļoti, bet reāli man vairs nav kur tās grāmatas mājās likt, it īpaši ja neplānoju pārlasīt. Bet arī tad var atkal no bibliotēkas paņemt. :)

Atslēdzies Mango

« Atbilde #34 : 2015. gada 18. jūnijs, 17:06:04 »
Es tikai priecājos, ka citiem kvadratūra atļauj mājās ierīkot pirkto grāmatu bibliotēku. Nav tas reāli dzīvoklī, neesmu es bohēmiste, man tomēr gribas plašumu ne aizkrautus stūrus. Būtu man vēl viena istaba, jā, droši.
Mani pilnībā apmierina publiskās bibliotēkas, kur tas viss glabājas.

Atslēdzies danu

« Atbilde #35 : 2015. gada 18. jūnijs, 17:51:11 »
Ļoti interesanta tēma! :just_popcorn:

Pieslēdzies reno

« Atbilde #36 : 2015. gada 18. jūnijs, 18:07:15 »
Es tieši otrādi -pirms pāris gadiem sāku apmeklēt, kad nomira mans angļu grāmatu utenis. Pirms tam lasīju Svešvalodu.
Pērku tikai ļoti retos gadījumos, kad tiešām zinu, ka to grāmatu pārlasīšu un vispār gribu redzēt savā plauktā. Jo plaukti pārpildīti, un stāv arī garāžā, šķūnī un... tualetē.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #37 : 2015. gada 18. jūnijs, 18:12:58 »
Apmeklēju bibliotēku vairāk gan darba dēļ - specifiska literatūra nepieciešama.
Bērnībā man bija vieglāk aiziet uz bibliotēku, kā mājas grāmatu plauktos kaut ko atrast. Gadus 20 atpakaļ saskaitījām, ka mājās ir vairāk kā 4000 grāmatu.
Bija periods, kad dzīvoju laukos un pilsētas iedzīvotāji pie mums nāca aizņemties grāmatas, jo mazajā bibliotēkā visu bija jau izlasījuši.
Vienu brīdi labprātāk grāmatas pirku, bet tas novedis pie tā, ka plaukti pilni ar nozaru literatūru - dzīva nauda plauktos salikta.
Tagad ja ko gribu lasīt, tomēr cenšos ņemt bibliotēkā, jo:
1) var gadīties, ka nopērku un nepatīk;
2) reti kuru gribas pārlasīt;
3) tas ir dārgi;
4)grāmatas aizņem ļoti daudz vietas un man vairs nav mēbeļu, kur tās izvietot ...

Bibliotēkas mīnusi -
1) nekad nav garantijas, ka vajadzīgā grāmata būs uz viets;
2) un jā, man ļoti nepatīk lietotas, nobružātas grāmatas .... saprotu sašutumu par matiem, drupačām un tauku pleķiem grāmatās .. :(
3) reizēm kaitina zīmuļlasītāji, kas pasvītro un atzīmē sev svarīgo, pieraksta komentārus ...

RCB arī mani sadusmoja ar iztukšotajiem plauktiem svešvalodu nodaļā ...

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #38 : 2015. gada 18. jūnijs, 19:25:33 »
Pirms gadiem...30? tā vispār bija mode- pasvītrot, rakstīt klāt savus komentārus utt. Mans vectētiņš arī tā darīja, tāpēc man bibliotēkas grāmatās tas nešokēja. Tagad gan laikam stipri dīvaini izskatītos :)
Kamēr vectētiņš bija dzīvs, mums bija tāds blats, ka varēja dabūt jebkuru grāmatu, ieskaitot tās, kuras krātuvēs. Vispār bibliotēkas mani fascinē...žēl, ka tur nevar nakšņot vai rīkot tusiņus :)

Atslēdzies Mango

« Atbilde #39 : 2015. gada 18. jūnijs, 19:34:55 »
Besī grāmatu ķēpātāji.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #40 : 2015. gada 18. jūnijs, 20:23:40 »
Vēl mani tracina ielocītie grāmatu stūri ...  Man vispār ir kaut kāda pietāte pret grāmatām un ir grūti tās izmest makulatūrā, lai gan šad tad ir nācies ....

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #41 : 2015. gada 18. jūnijs, 20:44:41 »
Vairākus gadus neesmu apmeklējusi bibliotēku un jūtos atpalikusi.Kādu laiku pēc tam lasīju grāmatas , ko bērns stiepa no bibliotēkas. Biju uz jauno ēku un tā kā gribēju iet, bet kaut kā tās modernās lasītavas u.c atbaida drusku. Varbūt kāds var pateikt, vai jaunā ēkā dod uz mājām, jeb tikai uz vietas?

Atslēdzies taj

« Atbilde #42 : 2015. gada 18. jūnijs, 21:50:03 »
Reno, es vēl ceru pie "Eža elegances" tomēr atgriezties, jo tēma vilina joprojām, vismaz tas, ko saskatīju kā iespējamo tēmu - vientulība, lai gan it kā sabiedriski aktīva dzīve.

Kopumā man patīk bibliotēku grāmatu un žurnālu nodaļas. Bet ne interneta nodaļas. Jo īpaši mazajās bibliotēkās, kur interneta zāle netālu, tie apmeklētāji pie datoriem gadās visvisādi, pat kauns minēt - smakojoši u.tml. Bet grāmatplauktus mīļoju!

Par grāmatām. Jā, ķēpājumi un stūri gadās, diezko patīkami nav, bet nav arī tik traģiski, lappuses tikpat raiti pāršķiras un lasu tik tālāk. Arī diezgan daudz patērēju tādus vieglākus gabalus, detektīvus, atslodzei, vienlaikus intereses uzturēšanai, līdz ar to īpaši nesatraucos. Patīk bibliotēkas! Patīk, ka ir pieejama gūzma grāmatu. Daudzas taču vairs nemaz nevar iegādāties - senāk izdotās. Bet tur ej gar plauktu un ieraugi, ieinteresē un izlasi, un baudījums, un aizraujoši - forši!

Bibliotekāres dažādas. Citreiz jau saprotu, ka darbs ar cilvēkiem dara savu. Arī es pati strādāju ikdienā ar cilvēkiem un labi varu iztēloties, ko nozīmē darbs ar cilvēkiem. Cilvēki! Tur var tādi brīnumi nākt klajā. Var būt daudz pozitīvu lietu arī. Vienvārdsakot - cilvēki! Darbs ar cilvēkiem!

Atslēdzies faraons

« Atbilde #43 : 2015. gada 18. jūnijs, 22:54:25 »
Eža elegance  no pēdējos gados lasītā (daiļliteratūra)  man laikam bijusi emocionāli visuzrunājošākā grāmata. burvīga.
Rīgas Modes bibliotēka ir diezgan pretīga. bet man liekas, tas tāpēc, ka tur milzums apmeklētāju, kā arī  biezā slānī nāk interneta lietotāji, kuri skaļi deklarē rindā stāvot - grāmatas? es grāmatas nelasu. u.tml. bibliotekāres tur izpilda tikai priekšmetu (grāmatu) izsniegšanas funkciju.
tā zem VEF tilta ir tāda amizanta, reiz tur biju.
bija lieliska vēsturiskā Annas bibliotēka Maskačkā, bet vispirms to pārcēla uZ citu vietu, pēc tam vispār nolikvidēja, jo pietrūka apmeklētāju. bija lieliskas bibliotekāres, ar kurām pat negribot vienmēr sanāca feinas sarunas par un ap literatūru. nu, bija jau arī zināms blats - mani allaž pagarināja, arī ja aizmirsu nākt. pēc likvidācijas paris gadu vispār nekur negāju un gandrīz nelasīju, bet tad sanāca dusmas uz sevi, ka tikai darbs,laika nav utt. atsāku lasīt un čāpot uz tuvāko sev RCB filiāli Rēzna, daudzstāvenes tādā kā pirmā stāva koridorā, ar šauriem treptelpas lodziņiem gar griestu malu, tāda neomulīga. un daļa darbinieču arī tādas kā no ēdnīcas patriektas - apmeklētāju klātbūtnē skaļi un ilgi svešvalodā diskutē par matu krāsošanu utt.
nu, bet citādi jau strādā korekti. tagad arī interneta pagarināšanas un pasūtīšanas iespēja, vispār lieliski.
un kā te viens teica - tas viss ir par velti. mēs jau tagad neko daudz par velti neiegūstam. ja padomā, ko tik visu es neesmu ņemusi no rajona bibliotēkām - faktiski visu studijām, daudz darbam, vienkārši izziņai vai izklaidei.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #44 : 2015. gada 18. jūnijs, 23:38:52 »
Es apmeklēju arī bibliotēkās notiekošos tematiskos pasākumus.
Mana rajona bibliotēkās ir pat gleznu izstādes.
Reiz biju uz klavierkoncertu, ir klavieres arī.