Autors Tēma: Tehnogēnais krahs  (Lasīts 10603 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

daddy

• Viesi
Re: Tehnogēnais krahs
« Atbilde #15 : 2015. gada 26. jūnijs, 10:26:51 »
Daddy - cik Tu būtu ar mieru maksāt par vienas reizes vindova apdeitu? Par parastu, regulāro apdeitu? Neļečī man smadzenes, ka tas ir par velti. Zinu. Bet... cik? Nosauc summu.

nesapratu jautājumu. Es par "vindova" apdeitiem esmu samaksājis līdz mūža galam (vindova), viņu pērkot.
Drīzāk būtu jautājusi cik es būtu gatavs maksāt, lai man nekādus apdeitus nevajadzētu vispār, vai vismaz tie atnāktu/notiktu nemanāmi kā MACam :))

Es esmu kūtrs uz maksāšanu un jaunu aparātu pirkšanu, kamēr vecais strādā. Pēdējā laikā es arī apdeitošanu esmu izslēdzis. Un zini - viss strādā, bet naudiņu es ieguldu makšķerēšanā, ceļojumos un alkoholā :) 

daddy

• Viesi
« Atbilde #16 : 2015. gada 26. jūnijs, 10:30:20 »
Varbūt ne tā sapratu tēmu, tehnoloģijas ir pārmudrītas, viss ir jauki, līdz tās nojūdzas, un tad sākas nightmare.

jūzeri vnk ir glupi un bezatbildīgi, nevis tehnoloģijas pārmudrītas.  :smoker:

Ja auto iet uz 260, tas nenozīmē, ka ar viņu uz 260 arī jābrauc katru dienu pa jebkuru ceļu.
Ja pasaulē ir 3.5 miljardi sieviešu, tas nenozīmē, ka man ar katru vajag pamēģināt gulēt. Bet daudzi lietotāji to arī dara, ka LIEK uz saviem aparātiem visu, ko var sagramstīt tīklā... tāpēc arī rezultāts uz sejas.   

daddy

• Viesi
« Atbilde #17 : 2015. gada 26. jūnijs, 10:35:28 »
Es nedomāju tādas primitīvas lietas kā telefons.

šo vajadzētu par dienas citātu... ja telefons ar divkodolu procesoru, skārienjūtīgu HD izšķirtspējas ekrānu ir "PRIMITĪVA LIETA" tad atvaino  :facepalm: :facepalm:

Pluto

• Viesi
« Atbilde #18 : 2015. gada 26. jūnijs, 10:35:31 »
Cilvēki internetā, baidās no zombiju apokalipses? :col_pop:

Bez manis tu neesi nekas teica Dators klaviatūrai.
Bez manis tu neesi nekas teica internets datoram.
Keep talking bitches teica elektrība.

"Es bez tā nolāpītā telefona un interneta, varu mierīgi dzīvot...", cik skaisti skan, kā mūzika. Vienīgi tie runātāji nesaprot ka tajā brīdī paliek izolēti no pasaules, jo pārējie netaisās atteikties no tehnokrātijas murga, un pāriet atpakaļ, 90'o gadu sākumā, kad cilvēki ļoti labi prata izmantot datoru tikai kā palīgierīci, nevis ikdienas nepieciešamību.
Paši variet sarakstīt te sarakstu ar lietām, ko vairs mūsdienās nedariet bez IT, bet ~15 gadus atpakaļ, ar prieku darijāt bez jebkādas tehnoloģijas palīdzības. Piemēram - tikāties ar draugiem IRL, nevis tupējāt FB, arī laiks tam toreiz atradās.
Jo ātrākas mums tehnoloģijas, jo mazāk mums ir laika, kāds šim loģiku redz?

daddy

• Viesi
« Atbilde #19 : 2015. gada 26. jūnijs, 10:47:34 »
par iztikšanu/neiztikšanu tā ir.
es 1x aizmirsu telefonu laukos un nedēļu neko, iztiku. BET man bija kompis ar internetu, skaipu, tā ka vienas tehnoloģijas lieliski varēja aizvietot citas.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #20 : 2015. gada 26. jūnijs, 12:02:49 »
Nu redz, Daddy, par to jau ir runa, ka esam gatavi piemaksāt par neapdeitošanu. Laba ienaidnieks ir labāks... Viena no ASV militāristu struktūrām gadā nomaksā 30mil $, lai uzturētu vindovu ikspī... lai nevajadzētu muģīties ar jaunajiem "šedevriem".
Tuvāks piemērs - nu jau zinu 9 cilvēkus, kas no ūberkrutajiem gadžetiem pārgājuši atpakaļ uz vecajām labajām pogainajām nokijām. Un es tūlīt darīšu to pašu - tačskrīns ir viena sasodīta perversija.
Ārzemijas inženieri 2 mēnešu ilgumā pūlējās salabot diezgan sarežģītu aparātu, kasīja visas niezošās un neniezošās vietas - bez rezultātiem. Vietējais meistars Fedja attecēja ar prastu testeri, pieminēja māti, sievieškārtas suni, attiecības ar abām un .. tā būda rūc un iet! Fedjam domājamais un lingvistiskais iekārtojums vēl nav atrofējies līdz pogspiešanas līmenim...
Mājās datoru varam neapdeitot, bet profesionālos reizēm apkalpojošās firmas piespiež. Tad nu keiss iz dzīves. Atbrauc ārzemnieks, čubina agregātu, sačubina. Viss štokos, iet pēc grafika, pakos visu kopā un brauks uz lidostu, jo pēc 1,5 st lidmašīna. A figu tev! Kompi nevar vērt ciet, jo šamam uznācis apdeitu drudzis - uzreiz 28 aitemi! Pēc pirmajiem 3, kas paņēma 20 minūtes, kompis vardarbīgi tika aizklapēts ciet (lidmasīna takšu!). Rezultātā puspalaistie apdeiti nobojāja visu tiktāl, ka kompi nācās pilnībā pārinstalēt, kopējais čakars uz 2 dienām... Alternatīva - zaudēta biļete (200 Eur) +jauna biļete (500 Eur)...
Visus sakost!

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #21 : 2015. gada 26. jūnijs, 12:16:26 »
Kad sākās industrializācija, arī reizi pa reizei kādam roku ierāva mašīnā...tā viš i. Bet savā ziņā tehnoloģiju progress ir neizbēgamība- mums 98% gēnu ir kā pērtiķiem, un pērtiķi ir bezgalīgi ziņkārīgi. Pat, ja būtu uz stingrāko aizliegts, kāds vienalga saņemtos pārbaudīt - a kas būs, ja izdarīt šitā? Galu galā, visa zinātne balstās uz šo pērtiķu instinktu-visu izmēģināt.

Cita lieta, ka mūsu interesēs būtu pilnībā nezaudēt dabiskos instinktus. Prast un mācīt saviem bērniem strādāt ar rokām un domāt ar galvu. Vēl baigi labais instinkts, kurš jau ir izzudis, ir spēja atšķirt ēdamas lietas no neēdamām...bet gan jau drīz tiks izgudrots portatīvs analizātors :)

Atslēdzies Mango

« Atbilde #22 : 2015. gada 26. jūnijs, 12:23:17 »
Daddy, primitīvu lietu! Nepārspīlē, es neteicu primitīvu ierīci. Elpo dziļāk.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #23 : 2015. gada 26. jūnijs, 12:30:22 »
Man nav FB, nekad nav bijis, kur vēl lielāku izolētību, un? Redz, dzīvoju nost enīvei!

daddy

• Viesi
« Atbilde #24 : 2015. gada 26. jūnijs, 13:08:11 »
Mājās datoru varam neapdeitot, bet profesionālos reizēm apkalpojošās firmas piespiež.

aitas ir priekš tam, lai viņas cirptu :) tb apkalpojošo firmu spiediens nav nekas. Loģiski, ka viņi grib pelnīt un tāpēc saka, ka vajag.
Mēs arī profesionālā jomā izvērtējām, ka pēc apkopes un apdeitiem paliek sliktāk un pasūtījām viņus. Kas ir, ar to strādājam. VISS. Pienāks laiks, par ietaupīto naudu nopirksim jaunu :)

Protams, ja ražotājs ir ielobējis to uzturēšanu likumā (es ceru, ka piem. medicīniskiem aparātiem ir obligāta kalibrācija, verifikācija, akreditācija un citas -cijas), tad jau nekā, tad maksā... :)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #25 : 2015. gada 26. jūnijs, 13:09:48 »
Cita lieta, ka mūsu interesēs būtu pilnībā nezaudēt dabiskos instinktus. Prast un mācīt saviem bērniem strādāt ar rokām un domāt ar galvu.

Hi, hi, mūsdienās, ja tu strādā ar rokām, tad esi lūzeris. Cikiem no meinstrīma ir akna piekāst "pūļa viedokli"? Darīt to, ko vēlies, neķert spazmu par to, ka tev nav pēdējā gadžeta, un ka tev to gadžetu nafig nevajag?
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #26 : 2015. gada 26. jūnijs, 13:15:58 »
Cita lieta, ka mūsu interesēs būtu pilnībā nezaudēt dabiskos instinktus. Prast un mācīt saviem bērniem strādāt ar rokām un domāt ar galvu.

Hi, hi, mūsdienās, ja tu strādā ar rokām, tad esi lūzeris. Cikiem no meinstrīma ir akna piekāst "pūļa viedokli"? Darīt to, ko vēlies, neķert spazmu par to, ka tev nav pēdējā gadžeta, un ka tev to gadžetu nafig nevajag?

Nu, nav jau obligāti jāstrādā ar rokām par naudu :) Ja tu strādā ar rokām par brīvu, tad esi ...downshifter, lūk! alternatīvā dzīvesveida  piekopējs, un tā. Tas pilnīgi noteikti ir upcoming trend.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #27 : 2015. gada 26. jūnijs, 13:19:12 »
Aha! Daddy jau IR apstājies...
Taču ir vēl daudz tādu, kuri spiedīs un bradās viens otru līdz nāvei, cenšoties dabūt krutāko gadžetu...
Visus sakost!

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #28 : 2015. gada 26. jūnijs, 13:21:32 »
heheh...laba tēma..vienīgi  :blushing: jūs te, daži tik gudri izsakāties, ka es pat nemēģinu tajā iebraukt :) vispār šite panesās kādi 3ji iztirzājāmie apakšpunkti, nezinu kuram pieslēgties.
par negudrajiem un notrulinātajiem cilvēkiem un analfabētisma uzplaukšanu piekrītu...4u gadu laikā ir nācies sastapt  nu tāāādu neaptēstību ,ka grūti aprakstīt. un viņa tiek kultivēta ar plašu vēzienu. Meitai hobijs mācīties ..vinja macās viskko. Varētu anekdošu grāmatu rakstīt, kā tā apmācība notiek.
redz, mums ir ar ko salīdzināt...vinjiem nav :)
par gadžetiem... jaunatnei laikam ir grūti... jo reklāma,mediji utt spiež virsū viedokli cik svarīgi būt cool, sexīgam un tehnoloģizētam. un, iet pret visiem??? tur jābūt kiškai.
par sevi un savu ģimeni varu teikt, ka mēs laikam neesam tehnoloģiju izstrādatāju sapnis  :P tikai aiz iemesla,ka šovasar daudz dauzamies apkārt nolēmām nopirkt uz ģimeni vienu viedtalruni(tā vinjus sauc??) nuu tjipa ,janukas ar tomtomu utt
HA! TTA pasmējās par mums un kurjers atveda 2us viedtalruņus(tas, lai vieglāk mūs ievilkt tīklos, ja jau 1u pirkstu padevuši)
Pagaidām, savā dzīvē redzu minimālas izmainjas- tapa pirmie 2i selfiji kopā ar bērnu,kamēr gadžetu iemēģinājām, sastellējām visas itkā vajadzigakās opcijas ....UN ...es atkal par vinju atceros 2x dienā :D kad zvana modinatājs un kad meita brēc ,ka nereaģjam uz vatsapa zinjām (kas tas tāds, uzzināju pirms nedēļas)
ja dzīvotu LV man tas viss noteikti būtu ļõti svarīgi un vitāli nepieciešami.... šeit es varu par to neinteresēties.
p.s lielajam puikam kurš itkā ietilpst galvenajā patērētjgrupā nav pat parasta/visprastakā  telefona... nafig...vinjam nevajagot :)
bljin...mums pat mājas telefona naf(atteicāmies)  :thinking:
Mango- a bet vot socialajos tiklos gan esam... un tam man ir skaidrojums. Tur nav jābūt piespiedu kartā..gribu eju un runāju. negribu neeju un nerunaju. Esmu par visu lietas kursā, taja brīdī,kad man ir oma būt lietaskursā.
atkriit drudžaina klausules grābšana kad ēd pusdienas, brauc ar auto utt.

Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

daddy

• Viesi
« Atbilde #29 : 2015. gada 26. jūnijs, 13:51:18 »
nu nezinu, nezinu...ja sēž aizkrāsnē tipa darbs-mājas-tahta, tad neko nevajag :)

... atceros laikus, kad valkājos apkārt ar vairākām ierīcēm apkāries, piem ceļojumā... parastais mob.telefons, fočuks, videokamera, pleijeris, GPS... viss tas jālādē, jāmenedžē, murgs... a te viss vienā ierīcītē!! :)