Autors Tēma: Tehnogēnais krahs  (Lasīts 10610 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Tehnogēnais krahs
« : 2015. gada 26. jūnijs, 08:51:52 »
Latviešiem ir sakāmvārds - kad vadzis ir pilns, tas lūst.
Ja var ticēt vairākās valstīs un vairākās universitātēs veiktajiem pētījumiem, tauta kļūst dumāka... Cilvēki maz lasa un nepiepūl smadzenes domājot - viss notiek ar podziņas nospiešanu. Nav radoši jādomā, domāšana notiek "izvēlies no četrām atbildēm vienu", nevis "kā tas darbojas? kā izdarīt, lai...?" veidā. Attīstītajās valstīs līdz pat 20% iedzīvotāju neprot lasīt. Ja tas IR tā - baisi cipari....
Nez kādēļ man par to šaubas nerodas.... Un pamatojums ir  ikdienā. Datorizācija sevi ir izsmēlusi un neko labu un jaunu vairs nedod - vismaz pašlaik vairs nē. Piemēri? - lūdzu! Datorprogrammas pašuzturēšanai un atjauninājumiem tērē vairāk resursu un laika, nekā uzdevumam, kuru tām jāveic. Pie tam, kļūdas darbībā (gļuki) ir biežākas un nenovēršamākas. Vienkārši tehniskie līdzekļi apauguši ar dažādiem papildinājumiem un vairs normāli nepilda savas pamatfunkcijas. No otras puses - super duper tehniskie brīnumi arvien biežāk nonāk pusidiotu nagos.... un tad rezultāts ir vienkārši baiselīgs...
Kurp virzāmies? Vai nevajadzētu piestāt maliņā un kādu brīdi apdomāties?
Visus sakost!

Atslēdzies Luīze

Re: Tehnogēnais krahs
« Atbilde #1 : 2015. gada 26. jūnijs, 09:07:30 »
Apdomāties par ko?

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #2 : 2015. gada 26. jūnijs, 09:18:14 »
Nesapratu,par ko sāpe,lūdzu,konkrētāk.

Atslēdzies imho

« Atbilde #3 : 2015. gada 26. jūnijs, 09:23:29 »
"Attīstītajās valstīs līdz pat 20% iedzīvotāju neprot lasīt."

atsauce?

Atslēdzies Mango

« Atbilde #4 : 2015. gada 26. jūnijs, 09:36:33 »
Ja sākumā likās, ka tehnoloģijas atvieglos dzīvi, tad pēdējā laikā tās tikai sarežģī. Darba kļuvis vairāk.

daddy

• Viesi
« Atbilde #5 : 2015. gada 26. jūnijs, 09:41:08 »
Ja sākumā likās, ka tehnoloģijas atvieglos dzīvi, tad pēdējā laikā tās tikai sarežģī. Darba kļuvis vairāk.

muļķis arī baznīcā dabū pērienu...
pamēģini nedēļu bez mobilā telefona, kompīša un interneta iztikt :) 

Atslēdzies Mango

« Atbilde #6 : 2015. gada 26. jūnijs, 09:45:20 »
Es nedomāju tādas primitīvas lietas kā telefons.
Es mierīgi varu, nešaubies.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #7 : 2015. gada 26. jūnijs, 09:47:19 »
Hā... darbā bez tehnikas būtu jautri. Da ko tur.. ja nebūtu tehnoloģiju attīstības, arī šī darba man nebūtu :)
Bet ārpus darba pienākumiem - iztikt bez tel, datora, interneta būtu diezgan svētīgi. Tik daudz ko sakarīgāku var paveikt, ja tā nav. Parādās "brīvs" laiks visādiem praktiskiem darbiem, kur ne tikai rokas jākustina, bet jāliek lietā tieši tas, ko Camma minēja - izdoma, radošums, jākustina smadzene. Notrulinās jau cilvēki pie kompjiem sēžot.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #8 : 2015. gada 26. jūnijs, 09:50:49 »
Nu es čikinātu savus papīrus ar roku. Nebūtu datorrakstā, bet rokkrastā, atcerētos, kāds man vispār ir.
Darba vieta neizzustu, daži pakalpjumi droši vien gan.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #9 : 2015. gada 26. jūnijs, 09:52:39 »
IMHO tehnologijām būtu jākalpo cilvēkam. Diemžēl pašlaik cilvēks kalpo tehnoloģijām.
Es visu atceros, Ričard...

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #10 : 2015. gada 26. jūnijs, 09:53:36 »
Maniem papīriem nebūtu jēgas :)
Ja nebūtu datoru, nebūtu IT industrijas, nebūtu viss, kas uz tās balstīts (piemēram dažādi šodien ikdienā izmantojami pakalpojumi, kas citādāk nebūtu iespējami)...

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #11 : 2015. gada 26. jūnijs, 09:55:02 »
IMHO tehnologijām būtu jākalpo cilvēkam. Diemžēl pašlaik cilvēks kalpo tehnoloģijām.
Un zem šī parakstās visi android lietotāji, kam vienmēr līdzi ir VADS, un pārvietošanās maršruti tiek ieplānoti tā, lai parāk tālu nenovirzītos no ērtas un brīvas pieejamības rozetēm :D

Atslēdzies Camma

« Atbilde #12 : 2015. gada 26. jūnijs, 09:56:22 »
Daddy - cik Tu būtu ar mieru maksāt par vienas reizes vindova apdeitu? Par parastu, regulāro apdeitu? Neļečī man smadzenes, ka tas ir par velti. Zinu. Bet... cik? Nosauc summu.
Visus sakost!

Atslēdzies Mango

« Atbilde #13 : 2015. gada 26. jūnijs, 09:59:00 »
Varbūt ne tā sapratu tēmu, tehnoloģijas ir pārmudrītas, viss ir jauki, līdz tās nojūdzas, un tad sākas nightmare.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #14 : 2015. gada 26. jūnijs, 10:01:21 »
Mango - bingo! (khm...khm...) :)
Visus sakost!