Andra Manfelde Virsnieku sievas
Zvaigznes liku vairākas reizes, vienu brīdi pat tikai 2**. Bet tad atkal sižets strauji sakārtojās, līdz **** netieku, bet *** ar pusi gan.
Man liekas, ka šī ir tāda laba, bet "nekonvertējama" grāmata, diez vai tiks tulkota tādēļ, ka aizraujošs sižets, dziļas problēmas, vai kaut ko atklās no vēstures neko nezinošam lasītājam. Pat latviešiem sižeta vide varētu būt grūti saprotama, jo gan Liepājas, gan Karaostas vēsture ieskicēta nu tik mākslinieciski miglaini. Labs papildinājums būtu bijis kaut pāris fotogrāfijas un varbūt pat karte, jo tagad tas stāsts iznāk tāds, zinātājiem. Es tur esmu bijusi un zinu, kā izskatījās cara laika sarkano ķieģeļu mājas, baisās paneļnieces, katedrāle, platās ielas.
Ko es lasot uzzināju par sadzīvi -ka bija vajadzīgas caurlaides, lai civilisti tiktu teritorijā un daudz labāk apgādātajos veikalos. Vēl -cik nu es atceros, tad savstarpējais nicinājums bija abpusējs, un nemaz tik galvas nodūruši latvieši nestaigāja un pagonus negodāja
Bet stāsts kopumā labs
Tos veikalus gan es atceros no Paplakas garnizona laikiem, prom nedzina, bet šķībi lūrēja.It sevišķi, kad vecāsmammas uzdevumā pirkām ķieģeļmaizi ko cūkām dot. Laikam 2 vai 3 kukuļi vienās rokās, un ja aiziet 4 mazbērni, tad pilni rateļi