Autors Tēma: Jaunatklātās grāmatas  (Lasīts 123012 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Pieslēdzies reno

Re: Jaunatklātās grāmatas
« Atbilde #270 : 2017. gada 22. maijs, 20:48:09 »
Andra Manfelde  Virsnieku sievas

Zvaigznes liku  vairākas reizes, vienu brīdi pat tikai 2**. Bet tad atkal sižets strauji sakārtojās, līdz **** netieku, bet *** ar pusi gan.

Man liekas, ka šī ir tāda laba, bet "nekonvertējama" grāmata, diez vai tiks tulkota tādēļ, ka aizraujošs sižets, dziļas problēmas, vai kaut ko atklās no vēstures neko nezinošam lasītājam. Pat latviešiem sižeta vide varētu būt grūti saprotama,  jo gan Liepājas, gan Karaostas vēsture ieskicēta nu tik mākslinieciski miglaini. Labs papildinājums būtu bijis kaut  pāris fotogrāfijas un varbūt pat karte, jo tagad tas stāsts iznāk tāds, zinātājiem. Es tur esmu bijusi un zinu,  kā izskatījās  cara laika sarkano ķieģeļu mājas, baisās paneļnieces, katedrāle, platās ielas.

Ko es  lasot uzzināju par sadzīvi -ka bija vajadzīgas caurlaides, lai civilisti tiktu teritorijā un daudz labāk apgādātajos veikalos. Vēl -cik nu es atceros, tad savstarpējais nicinājums bija abpusējs, un nemaz tik galvas nodūruši latvieši nestaigāja un pagonus negodāja

Bet stāsts kopumā labs

Tos veikalus  gan es atceros no Paplakas garnizona laikiem, prom nedzina, bet šķībi lūrēja.It sevišķi, kad vecāsmammas uzdevumā pirkām ķieģeļmaizi ko cūkām dot. Laikam 2 vai 3 kukuļi vienās rokās, un ja aiziet 4 mazbērni, tad pilni rateļi

Atslēdzies dip

« Atbilde #271 : 2017. gada 22. maijs, 21:00:45 »
Tiku līdz pusei un sapratu, ka tā nav Mana grāmata. 

Pieslēdzies reno

« Atbilde #272 : 2017. gada 22. maijs, 21:04:40 »
Jā apmēram pusē bija tas brīdis, kad liku knapi 2 **. Kas tev nepatika? Man -kad atkal sākas tā vērpšana, sižets nekustas  un nav tāda stingra mugurkaula, ap kuru varētu turēties

Atslēdzies dip

« Atbilde #273 : 2017. gada 22. maijs, 21:10:05 »
Es to grāmatu muļļāju. Lasīju, lasīju, līdz nodomāju - a ko es mokos? Tēlaini izsakoties - bija sajūta, ka lienu uz vēdera pa akmeņiem. Visticamāk, ka Manfelde nav domāta man.

Un mani appsolūti neinteresēja, ar ko viss beigsies. Bet, ja būtu tikusi pāri kritiskajam punktam, varbūt teiktu ko citu.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #274 : 2017. gada 23. maijs, 20:35:02 »
Nu šī ir daudz jaukāka grāmata. dodu ****  pat ar visu Baikālu -Eiropas dziļāko ezeru.

Nikolā Barro  Sievietes smaids

Pieslēdzies reno

« Atbilde #275 : 2017. gada 23. maijs, 21:03:09 »
Manfeldes sakarā citāts no Barro grāmatas -tur darbojas grāmatizdevēji un redaktori -"labā grāmatā visas lappuses ir labas"

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #276 : 2017. gada 30. maijs, 14:23:40 »
JP Delaney "Mikimoto pērles" ****

Reno atsauksmi par grāmatu sk. šeit: http://www.sarunuforums.lv/forums/literatra/jaunatklts-grmatas/msg102355/#msg102355

Grāmata interesanta ar to, ka nav tādu izteikti labo un slikto tēlu, jo visi cits citu čakarē un vairāk vai mazāk manipulē, lai panāktu sev vēlamo.  Bija interesanti lasīt.

Atslēdzies taj

« Atbilde #277 : 2017. gada 04. jūnijs, 11:58:38 »
Šķiet, jauns rekords - mans visilgāk lasītais detektīvromāns! Būs kādi varbūt divi mēneši, varbūt vairāk. Pa vidam izrāvu salīdzinoši ātri Linkas "Pievilto", spraigi, vietām neavarēju atrauties. Bet šis! Patīk, tik tāds rimtais ritējums, parunāšanās ar vienu aizdomās turamo, ar otru, ar trešo, un, vienvārdsakot - iedarbojas kā miegazāles vakaros. Nenāk miegs, OK, veram vaļā, 5 -10.lpp., griežamies laimīgi uz sāniem. Bet valoda laba un darbs kopumā labs.

A. Indridasons "Purvs"

Atslēdzies Alstere

« Atbilde #278 : 2017. gada 04. jūnijs, 12:30:29 »
Šķiet, jauns rekords - mans visilgāk lasītais detektīvromāns! Būs kādi varbūt divi mēneši, varbūt vairāk. Pa vidam izrāvu salīdzinoši ātri Linkas "Pievilto", spraigi, vietām neavarēju atrauties. Bet šis! Patīk, tik tāds rimtais ritējums, parunāšanās ar vienu aizdomās turamo, ar otru, ar trešo, un, vienvārdsakot - iedarbojas kā miegazāles vakaros. Nenāk miegs, OK, veram vaļā, 5 -10.lpp., griežamies laimīgi uz sāniem. Bet valoda laba un darbs kopumā labs.

A. Indridasons "Purvs"
Izlasīju 2 dienu laikā. Baigā aizrautība nebija, bet gluži interesanti.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #279 : 2017. gada 08. jūnijs, 23:53:10 »
Šarlote Betsa   Pils pie ezera ***
Pils bija, bet ezeru tā īsti neatceros. Autore tā pati, kas romānam Garšvielu tirgotāja sieva, bet tas bija  labāks. Lasījās ātri, jo sižets aulekšoja Zorro stilā, franču revolūcijas laiks ar pietiekami labu vēsturisko fonu.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #280 : 2017. gada 15. jūnijs, 09:56:10 »
Rūta Šepetis "Jūras sāļums" *****

Reno atsauksme te: http://www.sarunuforums.lv/forums/literatra/jaunatklts-grmatas/msg104534/#msg104534

Papildus varu piebilst, ka, neraugoties uz vēsturiskajiem un traģiskajiem notikumiem, patika tas, ka grāmatā nebija uzspēlēta patosa, nebija moralizēšanas. Viegli lasāms teksts, izlasīju pa vienu vakaru. 

Atslēdzies taj

« Atbilde #281 : 2017. gada 15. jūnijs, 19:57:38 »
Sāku lasīt "Mājsaimnieci". Tikai sāku. Valoda - interesanta. Vai gluži +18, nezinu, daži atklāti vārdi tekstā pavīd, bet tas pats rodams arī internetā. Pats stāsts, vismaz iesākumā, tā kā man patīk - psiholoģija un noslēpums, kas taisās tikt atklāts, varbūt, un varbūt pat ar detektīva ievirzi, kas zina. Intimitāte skarta, neizpušķojot.

http://www.zvaigzne.lv/lv/gramatas/apraksts/131758-majsaimniece.html

Atslēdzies taj

« Atbilde #282 : 2017. gada 17. jūnijs, 09:10:24 »
Jana Egle "Gaismā". Stāstu krājums. Izlasīju vienā vakarā.

Izvelk dienasgaismā apslēpto - ģimenes drāmas (kāpēc kādam vīrietim tik ārprātīgs riebums pret jebkā pagatavotu vistas gaļu? - stāsta noslēgums to atklāj), noslēpumus (kāpēc vecais Jūrnieks dzīvo tik noslēgtu dzīvi?), traumas (kāpēc meitenes māte padzina tēvu un nekad vairs neļāva viņiem redzēties), un citus skeletus ārā no skapjiem. Dažviet ir iespējams tikai noskurināties no dzīves šausmām, kas ietērptas vieglos teikumos, kas paši raiti rit uz priekšu. Varbūt mazliet tā arī šķita - īsi šausmu stāsti. Protams, mēs varam runāt par kaut ko citādāku latviešu literatūrā, tās nav nedz Upīša noveles, nedz Kaijaks. Šīs ir vairāk mūsdienas, vai arī vismaz laikposmi ceļā uz mūsdienām, nojaušami. Un šī ir sievietes radīta proza, kas mani, atzīšos, mazliet pārsteidza. Tik klaji - valoda lakoniska, labi un iespējami īsi ieskicējot, aprakstot un ikreiz noslēdzot vēstījumu. Citātus ar dabas aprakstiem vai atziņām neatrast. Pēcsajūta paliek. Mazliet atvieglojums, ka šobrīd acu priekšā nenorisinās kāds no šādiem sižetiem.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #283 : 2017. gada 17. jūnijs, 10:06:01 »
Šo grāmatu ļoti gribu dabūt, šogad godalgota kā labākā proza.

Es jau visu laiku gaidu, kad mums sāks rakstīt tā, lai patiešām interesnti, nevis cīnoties ar tekstu. Ledus apelsīni arī vieš cerības

Pieslēdzies reno

« Atbilde #284 : 2017. gada 25. jūnijs, 20:03:48 »
Sofi Oksanensa  Norma ***

Nu tā, neteikšu, ka lasīju ar lielu aizrautību. Tēma jau interesanta -matu pieaudzēšana un surogātgrūtniecība, viss tādā kriminālā fonā, pluss mistiskā matu augšana.Krimināls -kur un kā iegūst matus un dzemdi.

Tās esot divas lietas, kā padarīt sievieti laimīgu -skaisti mati un ilgotais bērns