Autors Tēma: Jaunatklātās grāmatas  (Lasīts 123235 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Re: Jaunatklātās grāmatas
« Atbilde #360 : 2018. gada 17. janvāris, 22:11:28 »
grafomānija

Atslēdzies dr.no

« Atbilde #361 : 2018. gada 17. janvāris, 22:27:48 »
grafomānija
iesaku komiksus, tur Tev būs maz burtu ! ;)

Atslēdzies reno

« Atbilde #362 : 2018. gada 17. janvāris, 22:40:36 »
Jā, komiksi ir manas dzīves saturs

Atslēdzies dr.no

« Atbilde #363 : 2018. gada 17. janvāris, 23:28:35 »
Jā, komiksi ir manas dzīves saturs
katram savs...kam burtus lasīt, kam bildītes...tāpēc jau neesi negrafomāne :)

Atslēdzies reno

« Atbilde #364 : 2018. gada 18. janvāris, 20:17:42 »
Deivids Nikolss   "Mēs" -šoreiz par 25 gadus precētu pāri

Autors arī ļoti populārajai "Viena diena"

Brīžiem skumīgi, brīžiem smieklīgi, īpaši 17 gadīgā dēla izgājieni

Atslēdzies reno

« Atbilde #365 : 2018. gada 23. janvāris, 08:22:54 »
Pirmā trešdaļa izlasīta -
Elena Ferrante   Pazudušais bērns -pēdējā no Neapoles cikla.

Jāteic, ka lasās visgrūtāk no visām.  Neapoliskās, pat ne itāliskās, cietsirdīgās kaislības nogurdina. Attiecību mudžeklis, nemitīgā pievilkšanās un atgrūšana, itkā draudzība un itkā mīlestība, fonā visam tā laika sadzīve un Itālijas politiskās cīņas -sarkanās brigādes,sieviešu tiesības, komunistiskie intelektuāļi.

Dīvainā kārtā salīdzināt var ar Vasmu Dinas grāmatām, tur kaislības ziemeļnieciski apslāpētas, bet ne mazāk skarbas

Vakar vakarā pabeidzu. Tiešām, vissmagākā no visām, varētu teikt, nežēlīga. Pazaudētais bērns nav metafora, bērns tiešām pazūd un tas sagrauj galvenās varones draudzenes dzīvi, viņu turpmākās attiecības.
Ienāca prātā viens citāts, gan par Itālijas ekonomiku, bet varētu arī par attiecībām -ka tas ir kā būt kā ūdens dzirnavās -kad jūti, ka rats iet uz leju, aizturi elpu, tad sprauslodams iznirsti, uz brīdi esi saulē un tad atkal...Grāmata tiešām ļoti laba, bet visas četras pēc kārtas lasīt neiesaku -vajag atelpu, kā tajās dzirnavās.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #366 : 2018. gada 23. janvāris, 09:08:37 »
Šobrīd esmu otrās grāmatas Jaunais uzvārds pusē.
Labas atsauksmes presē, šeit, arī no manas draudzenes, kura sajūsmā izrāva visas 4 īsā laikā.

Laikam manas emocijas ir piezemētākas. Patīk, bet īsti neaizraujos. Bet tā jau man ar visu tagad, un tas nenozīmē, ka grāmata pie vainas

Atslēdzies reno

« Atbilde #367 : 2018. gada 23. janvāris, 09:16:22 »
Es par tevi, Minne , piedomāju, lasot 4. grāmatu

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #368 : 2018. gada 25. janvāris, 14:30:11 »
Šarlote Lūkasa "Tavs ideālais gads" ****

Galvenā varone gaida bildinājumu no sava puiša, taču tā vietā uzzina, ka viņam atlicis dzīvot labākajā gadījumā vienu gadu. Viņa ir gatava cīnīties, vest pie citiem ārstiem, visādi uzmundrināt un uzdāvina puisim nākamā gada plānotāju ar uzdevumiem visa gada garumā. Tomēr mīļotais puisis pieņem savu lēmumu, kā rezultātā plānotājs nonāk pie cita vīrieša, kurš sākumā cenšas sameklēt plānotāja īpašnieku, bet vienlaikus aizraujas un pilda plānotājā rakstītos uzdevumus un atklāj sev jaunas un interesantas lietas.

Kāpēc es vispār ieliku anotāciju... jo galvenā varone man asociējās ar ittu - tāda pati aktīva draiskule, kurai viss ir vispārējā pakāpē, vispirms  :fryingpan: un pēc tam sāk domāt :D Atvainojos ittai... :D

Atslēdzies reno

« Atbilde #370 : 2018. gada 06. februāris, 21:49:01 »
Kadzuo Išiguru  Gaistošās pasaules mākslinieks *****

Išiguru ir viens no maniem mīļākajiem rakstniekiem tādēļ īpašs prieks par viņa Nobelu.

Šī man likās tāda īpaši japāniska grāmata -lēnais, atturīgais stāsts, ceremoniālās attiecības starp cilvēkiem ģimenē, mācekļiem pret skolotāju.
Darbība norisinās drīz pēc zaudētā kara, bet problēmas tieši kā mums -par māksliniekiem -ideoloģijas pakalpiņiem un upuriem, vārsmotājiem un tēlu darinātājiem

Atslēdzies reno

« Atbilde #371 : 2018. gada 21. februāris, 09:49:03 »
Kristofs Onodibio        ienirt  *****

Tieši tā, ar mazo burtu tituls, bet uzvārdu franču variantā  raksta Ono-dit-Biot. Franču Akadēmijas Lielā romānu balva. Tas mani darīja mazliet piesardzīgu, dažreiz tās godalgotās nemaz tik labi nelasās. Bet nē, brīnišķīga grāmata, mīlasstāsts, kas nemaz nav sentimentāls, mūsdienu Eiropa, iesaku!

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #372 : 2018. gada 21. februāris, 10:16:51 »
Kristofs Onodibio        ienirt  *****

Tieši tā, ar mazo burtu tituls, bet uzvārdu franču variantā  raksta Ono-dit-Biot. Franču Akadēmijas Lielā romānu balva. Tas mani darīja mazliet piesardzīgu, dažreiz tās godalgotās nemaz tik labi nelasās. Bet nē, brīnišķīga grāmata, mīlasstāsts, kas nemaz nav sentimentāls, mūsdienu Eiropa, iesaku!

Te jau bija atsauksme un saruna par šo grāmatu  http://www.sarunuforums.lv/forums/literatra/jaunatklts-grmatas/330/

Man ir ierosinājums. Būtu labi, ja, rakstot atsauksmi, pārliecinātos, vai tāda nav jau bijusi par konkrēto grāmatu un ja ir, tad ieliktu atsauci un savu vērtējumu.

Atslēdzies reno

« Atbilde #373 : 2018. gada 21. februāris, 10:28:29 »
Dubults neplīst :smile:

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #374 : 2018. gada 11. marts, 17:55:29 »
L.S. Hiltone   Maestra -*****-superīga trillerīga izklaide, Greja 50 nokrāsas , da Vinči kods, Misters Ridlijs -viss vienā!

Izlasīju. Dodu *****, jo bija interesanti lasīt no pirmās līdz pat pēdējai lappusei. Kā jauna un godīga mākslas vēsturniece pēc atlaišanas no darba tiek pie naudas, apčakarē policiju, atbrīvojas no līķu kaudzes un spēj iziet sausa no ūdens. :)