- ar cik stāvam?
- slēdzam iekšā motorus?
- jā, bet tad pa ģenerālo kursu - nu būtu visai tizli ar motoriem zigzagot...
Salas iekšpusē rāms, apmācies un silts. Diemžēl tieši tād pats ir arī krastā... Ejam jūrā, vēja nav. Gatavojam pusdienas. Nedaudz par sadzīvi uz klāja: tā kā nekad nezinām, cik ilgi nāksies pavadīt bez veikaliem, pārtiku ņemam līdzi. Dārzeņi, sieri, desas, gaļas konservi, svaiga gaļa(mums ir neliels mašīnas ledusskapis). ir gāzes plīts ar diviem riņķiem, katli, pannas, trauki. Atkarībā no vēja stipruma tiek lietotas vai nu bleķa bļodiņas, vai bleķa šķīvji. Ja stipri šūpo, lejā uzturēties nav iespējams, ja negribi jūras slimību (gulēt var), tad augšā ēdot dažkārt jāpārliecas pāri šķīvim, lai lietus nelīst iekšā. Protams, labā laikā klājam galdu un mielojamies gluži kā restorānā ar ekskluzīvu skatu uz jūru. Un tā - šodien pusdienās uzsildīti vistas girosi ar mērci, jaunie kartupeļi un gurķu - tomātu - zaļumu salāti. Tā kā līst, pēc kārtas ēdam lejā, es piestrādāju par oficianti, jo šaurībā nav iespējams katram līst pie katliem. Ekskluzīvi. Ieleju arī rumu. Un tad - gulēt. Baigi man vajag lietū uz klāja sēdēt, turklāt bezvējā. Milzu motorlaiva īgni pukšķina uz Roņu salas pusi. Ne kā vakar, kad ar pliku fociņu un sešīti fiksi pārskrējām pāri pļaviņai uz Abruku no Kuresāres. Ap pieciem pamostos - ha, lietus ir mitējies. Iekārtojos uz klāja ar grāmatu, ar vienu ausi klausīdamās jociņu ģenerēšanu
- mūlijs piečakarēja ar laiku -
- nu, cerība uz maugustu -
- maugusts neizklausās pēc tāda, kas varētu attaisnot cerības. izklausās kā abas kājas būtu vienā zeķubikšu starā ievilkta...
Kapteinis noiet gulēt, es tieku nokristīta par surikātu māti, jo paceļu galvu tikai uz skaļākiem smiekliem- aizrautīgi lasu. Tā kā drusku iepūš - un veči nolemj padarboties ar burām. Bez kapteiņa ziņas. Paiet vien mirklis, un lūka atveras, un, mūsu smieklu pavadīts, kapteiņsurikāts pabāž galvu pa lūku - kas te notiek?! Viss ok, ir iepūtis labi, lidojam uz Ruhnu. Roņu sala, kā jau ierasts. Omulīga, jauka, zināma. Sēžu ar vīna glāzi "viesistabā" pie sveces un vīna glāzes, un rakstu nobeigumu. Rīt uz mājām.
Tajā burāšanā kaut kas ir.